Senaste nytt: Ny vecka

En tung Måndag igen. Fast har inte hänt så mycket mer än att vi haft en sövande föreläsning som inte alls gav särskilt mycket, tur att det var Holt som hade den i alla fall så att man stog ut att lyssna :)
Tog en bullfika med MariaP som utlovat, mummsigt, sen vandrade vi till Coop och handlade lite. Skönt med lite frisk luft. Känner att helgen på något vis har varit väldigt onyttig fast ändå inte. Var på stadshuset i Lördags, sjukt mycket folk och sjukt drag. Kl 2 var jag trött och ville gå hem, men vi blev klar ett tag till i alla fall, sen hem och soova. Söndagen spenderades med pizza och tv och sovande. På kvällen blev jag dock tuvngen att gå till skolan och göra klart ett arbete, smått omotiverande, blev klar men det ser för täskigt ut, men dom får skylla sig själva när dom ger en 2 dagspressartiklar och ber oss göra ett random fackmagasin av det, kom igen, lite bättre kvalitet på uppgifterna tack!

Nu sitter jag här och har total olust till att plugga, så jag ska nog ta och skippa det idag, haha! Får försöka komma upp imorgon och läsa lite. Upptäcka nu också (icke till min förvåning) att min granne har dragit igång sin underbara bas så då har jag alla fall en bra ursäkt till att inte plugga!
Tror att det får bli detox i veckan och msåte börja äta mer känner jag. Har inte varit hungrig alls i veckan och levt på nästan ingenting. Kan bero på att jag inte hade några pengar kvar förra månaden så jag avr tvungen att inte äta för mycket så att jag skulle klara mig månaden ut.
Något måste jag i alla fall göra så att jag får tillbaka energi. Men hoppas på att hemresa och julbord i helgen kommer att ge mig lite nya krafter :)

Lussecats-bak med Mikilainen =)


Crafting

Fick pysselmani i helgen och gjorde en massa vänskapsband.
Så om det är någon som vill ha så är det bara att komma och claima, först till kvarn, jag räknar med att det blir rusning, haha :D


Peppinlägg :O

Det har varit tätt med klagande i dom seanste inläggen i min blogg. Så jag tänkte försöka undvika det den här gången och klämma fram något positivt istället. Vi har redan konstaterat att vädret suger och att plugget suger för tillfället så inte mycket att göra åt det. Punkt slut.
Nu kommer det positiva, pass på. Snart är det 1a advent vilket är helt underbart. Jag och Mickis (och övriga som vill vara med?) ska baka lussecats och eventuellt något annat, dricka glögg och ha de mysigt. Självklart åker ljusstakarna upp till helgen också, obligatoriskt!
Helgen efter det åker jag hem till Sthlm för att äta julbord och baka och mysa med familjen. Ska bli jätteskönt att komma hem, behöver verkligen en liten paus från vardagen här i Sundsvall.
Sen om vi återgår till det här med plugget så kan jag upplysa er om kära vänner att nästa termin kommer att bli guld och gröna skogar! Börjar med webdesign, okej kanske inte min grej eftersom det verkar sjukt svårt, men så länge jag får designa istället för att prenta in begrepp så är jag nöjd! Sedan blir det praktik, vilket kommer att bli sjukt kul, att få testa på det man eventuellt ska hålla på med resten av sitt liv,  PÅ RIKTIGT, wunderbar, men lite skrämmande men det behöver man ju inte oroa sig för än. Sen blir det avancerad typografi, vet inte vad vi kommer få göra, men det kan ju inte bli annat än underbart det heller, bokstäver, radavstånd, kerning, knipning, spärrning, radlängd och teckenstorlek, you name it, det kan inte bli annat än NAJS. Och avslutningsvis grafiskt projekt, ingen aning om man får välja vad man vill, men jag har i alla fall minst 1 grym idé som jag gärna vill göra! Sen terminen efter det behöver vi ju inte tala om, eftersom detta skulle vara ett positivit inlägg.
Hm få se om det var något mer positivt jag tänkte säga... Just ja, vi får pengar imorgon! Och det försa jag ska göra (efter att jag betalat alla räkningar) är att gå till Coop och köpa MAT! Sen är det väl inte så mycket pengar kvar som vanligt så då får jag gå hem och laga maten helt enkelt :) mums!
Ja men det var väl ungefär det som var positivt i mitt liv just nu... och när livet inte är en fest finns det en person som alltid gör mig glad, ovärderligt <3

Let there be light!

Äntligen lite ljus i Sundsvall! Sol igår så jag Mickis och Fia tog en promenix runt Sidsjön. Skönt att få både ljus luft och röra lite på sig, har varit väldigt seg på sistone. Men idag blir det en promenad till, dock en kortare version den här gången.
Har varit en väldigt lugn och skön kväll. Stekhuset med Andy i fredags sen idol och film på kvällen. Igår var vi på lyslördag i stan. Kollade när kören sjöng några sången och de tände all julbelysning i stan så nu är det jättefint belyst i city :) Sen blev de tv-kväll och lite tv-spel igår också.
Plugget ligger på hyllan i helgen men jag ligger ändå i fas så det känns ganska lugnt. Det svåra med den här kursen är inte att lära sig allting inför tentan utan det svåraste är att man inser hur svårt och jobbigt det kommer bli att skriva B och C-uppsats. Men får ta en sak i taget helt enkelt.
Nu nalkas promenaden!
Matane!

Ljusterapi tack

Detta mörker suger ut all min energi. Hade föreläsning i morse och sen lyckades jag i med nöd och näppe plöja igenom dagens kapitel i Metodpraktikan. Sen var det dags för middag och lasergame med de internationella studenterna. Mitt lag förlorade :( Men jag var i alla fall 3e bäst i mitt lag så det var ju alltid något! Men det blå laget campade mest, såklart man vinner på fegspel!
Känner att det är väldigt mycket klagande från min sida just nu. Men är inte så ensam om det tror jag. Alla verkar ha gått in i någon sorts dvala där inget händer och man inte orkar göra någonting. Hoppas i alla fall man orkar göra något kul i helgen. Det som hittils finns som alternativ är tv-spel, tv och sällskapsspel. Känns väldigt inovativt :P Men om någon är på så säg till!

Klagomuren, rise and shine for me!

Så less! Är dags att de händer nåt kul nu. Har gått runt i en grå dimma senaste veckan. Och vädret är detsamma idag, halelujah. Kl är 9 och jag är sjukt trött och ska iväg på en workshop i skolan som jag är ytterst tveksam till. Vill bara sitta hemma och titta på film känns det som just nu.
Ikväll är det i alla fall basket. Något roligt som händer. Ska försöka att inte somna idag på eftermiddan, men förmodligen så kommer jag att göra det. Ska försöka lägga mig tidigt ikväll i alla fall, så kanske är bäst att jag inte somnar på dagen, det verkar dock inte vara något jag kan styra över...

Katastrof...

Hade tänkte att börja läsa metodpraktikan när jag kom hem från skolan. Jag käkade lunch först så att jag skulle få energi. Sen skulle jag bara ta en liten powernap på ca 15 min. Slutade med att jag vaknade 2h senare segar än någonsin. Nu har jag plågat mig igenom 1,5 kapitel i boken och ögonlocken håller återigen på att fall ihop! Någon som har en energispruta?
Ska i alla fall ta mig igenom kapitel 2 ikväll, det är ett måste, annars kommer jag känna att denna dagen var 100% värdelös och misslyckad och utan mening och så vidare.

Ikväll är det dans igen. Känns lagom peppt att behöva gå ut när det känns som mitt i natten. Helt sjukt att det blir mörkt klockan 3, känns som att hela dagen försvinner och man orkar verkligen inte göra någonting. Att det sedan är världens tristaste väder hjälper inte till direkt. Längtar tills det lägger sig ett lager med snö så att man alla fall får lite ljus i tillvaron.
Känner att all min energi har runnit ur mig. All kreativitet har försvunnit och tanken på konstans pluggande i ett halvår till utan något längre lov känns outhärdlig. B-uppsatsen känns sjukt betungande och svår, även om vi bara ska göra hälften av vad som ska göras på en C-uppsats. Vet inte vilket ämne vi ska skriva om heller eftersom man vill ha något intressant inom det grafiska området, men kan vara svårt at thitta någon teoretisk aspekt på det. Om någon har tips och idéer så är de ytterst välkomna. Sedan är det ju det att man vill spara det mest intressanta till c-uppsatsen där vi faktiskt ska genomför undersökningen och få fram ett resultat också...

Well nu blev det en mass svammel, ha överseende!
Peace

Hard work work?

Ny vecka nya tag. Har spenderat helgen åt allt annat än att sova när jag borde så jag är rätt så trött om man säger så. I Lördags bakade vi cupcakes hemma hos Alina som blev väldans goda men sjukt mättande. Sen blev det lite spontan fest som slutade på kåren. Söndagen blev sjukt seg, spenderades hemma hos Andy med tv-spel, pizza och tv/film, men det var nice.
Nu är det Måndag morgon och snart är det dags för föreläsning. Sen ska jag se om jag orkar ta tag i böckerna, någon gång måste man ju börja. Känns i alla fall skönt med salstenta så man kan fokusera på att lära sig något istället för att fokusera på vart i böckerna man kan hitta information om vad.
Well vet inte vad jag ville säga med detta, men nu måste jag borsta tänderna mm.!

SOLO here i come!

Jag är nog lyckligast i världen i just denna sekund! Gårdagen började med att jag fick reda på att jag fick A på tentan i Strategisk kommunikation och idag har vi haft redovisning av hemtentan i metodkursen och det gick bra. Direkt efter den gick jag hem och sa åt mig själv att fixa en praktikplats. Så jag tog modet till mig och ringde till SOLO-redaktion och BAM så var det fixat!!!! JAG SKA PRAKTISERA PÅ FRIDA FÖRLAG, YATTTA!!!!!! Vilket innebär att jag också kommer få vara på deras andra tidnignar bla Frida och Glitter, wunderbar! Nu är det problemet ur världen och jag kan ge denna kurs full fokus! :)
Ville bara säga det :D Nu borde jag sätta mig med böckerna, det känns dock väldigt trögt med dom i denna kurs eftersom vi itne har hemtenta :P Well well, laters :)

Weekend osv.

Har inte haft så mycket att säga på sitsone. Det var en ganska grym helg. Lugn och skön Fredag som sagt. Lektion och fika med Sofia, Alina och Jonas och Alinas kompis. Sen blev det lite oväntat partaj på kvällen, hade inte tänkt att gå ut utan bara hänga med Andreas mfl, men han envisades med att ge mig cider hela kvällen så till slut hamnade jag på kåren i alla fall där jag mötte upp Sofia och Alina och gänget igen. Tydligen har jag svamlat en massa om allt möjligt, men jag tror att det är Sofia som konspirerar emot mig!
Söndagen spenderades med pizza och film och inte så mycket mer. Och på Måndagen var det upp och hoppa kl 7 för att börja den nya kursen i Vetenskaplig Metod, halelujah. Den verkar inte så betungande dock med tanke på att jag läst det förut och vi bara har en salstenta. Så antar att det bara är att hänga med på föreläsnignarna så kirrar man biffen!
Så var det med det, inget sjukt spännande, men det är inte alltid livet är så spännande, förhoppningsvis händer det något spännande snart värt att nämna, kanske får man besök av kungen snart!

Välkommen fredagkväll!

Ensam en fredagkväll. Det var ganska länge sen detta scenario inträffade, men måste säga att det är ganska skönt att sitta hemma själv ibland och göra ingenting. Man får tid över på att fundera en massa, vilket jag alltid gör när jag inte har något bättre för mig.

Har tänt ljus som ska lukta kanel, men det luktar mer i garderoben där jag förvarar dom än vad de gör när de är tända. Men hur som helst så blir det i alla fall en mysig stämning.
Idag var sista dagen på Strategisk kommunikation. Presentationen gick strålande förutom att vi försökte prata lite för länge än vad vi fick, det har väl aldrig tidigare hänt i min världshistoria av presentationer så det kändes ändå rätt okej att lärarna satt och viftade lite så att vi skulle avsluta. Gediget arbete tydligt, hoppas de tycker samma sak om uppsatsen som vi har skrivit, jag är en aning skeptisk till det, men jag måste säga att vi har många konkreta och kreativa lösningar trots att vi inte har nå många källor, hoppas det tar ut varandra.

Well även om kursen var slut så har åtminstone inte jag och Sofia varit lediga. Klockan 6 var det dags att promenera ner till skolan för att ha en föreläsning om magasinredigering. Den var väldigt bra och rolig måste jag säga, fast jag blev lite stressad på slutet när jag insåg att jag missat en tredjedel av idol och de hade inte pratat klart än. Men vid halv 9 kom vi alla fall därifrån och jag missade inte så mycket av programmet, inte det viktigaste i alla fall, som är Erik, helt fantastiskt grym, finns ju inte en chans att någon av de andra vinner!



No more PR, yes!

Åh äntligen är den här hemska kursen över! Och we made it, efter presentationen fick vi kommentaren "gediget arbete" så det känns ju inte som att det gick käpprätt åt skogen i alla fall!
Så nu sitter jag här och är ganska rastlös, får väl spendera dagen med att vänta på lektionen i dagspress ikväl kl 6-8, känns lagom lockande på en fredagkväll, kommer till och med att missa en del av idol ju, inte okej!

Sitter och försöker bringa ordning bland alla papper och skolarbeten, kan konstatera att jag behöver minst en pärm till, kanske hänger med Sofia till Birsta idag och fixar det, måste försöka göra en portfolio också, vet inte vad jag ska hitta för bra mapp till det med, det får märkas, kom just på en bra ide! Kanske kan köpa ett stort fotoalbum med svarta papper och klistra in allting!

Som sagt, Birsta kanske...

Invigning

Spenderade hela förmiddagen med att sova, steg upp kvart över 12 och var helt utvilad, underbart, har blivit lite dåligt med sovandet på sistone. Kvällen igår spenderades framför en film med Andreas. Game, helt förvirrad film och jag höll på att somna flera gånger, då ska också tilläggas att vi försökte se den i tisdags, men då somnade jag också. Vet inte om detta ska klassas som dåligt betyg på en film?
Sen var jag i alla fall väldigt effektiv. Förberrede presentationen inför imorgon, ringde på en jobbansökan som jag gjort tidigare, såklart var tjänsten redan tillsatt och jag hade inte blivit kallad till intervju ens. Försökte också kontakt H&M igen men ingen lycka där ehller så butiksansvarig inte var där idag. Tänkte att om jag ändå inte får något jullov så kanske jag kan jobba ihop lite pengar, men vi får väl se hur det blir.
Ett tag efter att jag vaknat kollade jag som vanligt min facebook och upptäckte till min förvåning att alla i Sundsvall hade skrivit att det snöar! Kollade förskräckt ut mellan persiennerna och insåg att detta var ett faktum. Så nu har alltså vintern kommit vilket också innebär något positivt; jag får börja använda min nya vinterjacka! Drog till Barista med tjejerna och Pär och jackan fungerade väldigt bra, frös inte ett dugg, härligt!
Just det, jag har beställt kurslitteraturen idag också så nu är kontot tömt, känns grymt! Men kylen är i alla fall fylld så jag kommer nog att överleva resten av månaden, vilket känns positivt! :)

All teori is killing mi

Tiden rinner iväg och snart är det dags för nästa kurs, vetenskaplig metod B. Känner mig lagom motiverad, börjar bli less på alla dessa teoretiska kurser. Tur att jag läser Magasinredigering också så att man får lite roliga uppgifter emellanåt.
Är nu småstressad över många saker som måste ordnas. Jag måste skaffa kurslitteratur till nsäta kurs för 1000 kr, vilket inte matchar så bra med mitt konto eftersom tv-avgiften kom idag också. ca 700 kr kvar på kontot, och mer än hälften kvar av månaden, underbart.
Sen måste jag ta tag i det här med praktikplats också. Men vi ska ha informationsmöte om det nästa Tisdag, tror jag det var, så jag tror jag lugnar mig med att söka något tills efter det, så kanske man får lite tips, eller åtminstone lite mer eld i baken. Helst vill jag praktisera på ett magasin, men vi får väl se vad som händer...
Sen är det det här med julen också. Enligt det preliminära schemat för B-uppsatsen så har vi 1, max 2 veckor "jullov", förhoppningsvis slipper jag ta tåget på julaftons morgon till Stockholm, men sådant vet man aldrig och hur det blir med att boka biljetter är också ovisst då skolan verkar vilja envisas med att ge oss schemat så sent som möjligt så att man måste köpa dyra biljetter. Skulle ju vara trevligt att kunna komma hem åtminstone den 22a så att man hinner fixa allt som ska fixas inför julafton. Men vi får se hur det blir med det, jag är int' bitter!

Going home!

Nu är helgen slut och idag ska jag ta mig upp till Norrland igen! :) Har bestämt mig för att dagen hemma ska bestå av städning och ev någon ommöblering om jag kommer på något, det är dock tveksamt.
Ikväll är det dans också, om Mickis är frisk, ananrs får vi kanske spara det till på Onsdag, om det inte blir någon dans kanske jag går en promenad istället om det är fint väder... hm well, ingen idé att planera för mycket för då blir det inte av ändå.

Tiden tickar taktfast

Det är sjukt att det redan är 1a November, känns som att höstterminen började nyss, men ändå så är den snart slut! Men det är bra att tiden går fort för det innebär att jag snart är klar med utbildningen och kan skaffa mig ett jobb. Drömde i natt att jag fick praktikplats på SOLO, haha. Synd att jag vaknade ur den drömmen.
Idag är jag lagom pigg och vädret är jättetråkigt och jag har ingenting att göra. Hade tidigare planer på att åka till stan men de känns inte så lockande i detta väder direkt. Dessutom verkar alla vara upptagna idag. Får se om jag kommer på något efter lunch. Man kan ändå inte göra något förns man har ätit lunch. Så det så.

RSS 2.0