Lite bilder från Sundsvall

Här kommer lite fina bilder från Sundsvall som jag tog när vi var och fikade i veckan.
Ser lite ut som en spökstad så det passar ju bra att lägga upp den här helgen!


\m/

Ganska effektiv dag igår. Skrev lite på den individuella delen till case-uppgiften. Fikade sen med Agnes och Sofia på Sandys i stan som har världens godaste och största chai-latte för bara 25 kr, screw Barista! Jätteroligt att träffas alla tre igen, sjukt länge sedan det hände nu när vi varken bor i samma stad eller samma land längre!
Sen blev det middag med familjen och kollade på Idol, som förövrigt inte alls håller samma klass i år som det brukar, mer Erik och Tove äger så någon av de lär ju vinna! Sen åkte jag till Arvid och träffade grabbarna ett tag, kul att se de igen, hann ju bara träffa sjöslaget gänget förra helgen som jag var hemma, så det var kul :)
Idag var jag och brorsan och hälsade på mormor en sväng:




Sen åkte vi till farsta för att mötas av ett systembolag som är stängt eftersom det är röd dag, jag och brorsan gick vidare till Kjell och Company där han skulle köpa ett RAM-minne, men det enda vi fick ut av det besökt var en glimt av alla snygga killar som jobbar där. Det verkar vara något sorts anställnignskrav på det företaget :D
Så vi kom hem med toma händer och jag satte mig och skrev klart den individuella uppgiften. Känns skönt för då kan jag fessta ikväll med gott samvete och slippa plugga någonting imorgon! :)

Funderar på att åka in till stan imorgon och gå på pressstop och köpa massa roliga och inspirerande tidningar. Och så ska jag försöka kolla upp vilka tidningar som har redaktion i Stockholm där jag kan söka praktikplats! Hoppas verkligen få praktik på en tidning där jag kan få sommarjobba sen. Chanserna känns små men om inte annat kan man alltid få mer erfarenhet som kan leda till andra jobb :)
Har även suttit lite med uppgiften i tidnignsdesign under helgen där vis ka göra ett uppslag om hårdrock i Birmingham. Sjukt roligt, hoppas att de blir nöjda med resultatet den här gången! :P Om jag blir nöjd kanske jag postar det på bloggen :)

Sas is back in the big city!

Hemma i Stockholm över helgen! Stösta anledningen är att jag
ska träffa Agnes och Sofia som jag inte sett sen i somras! <3
Sen är det en del andra grejer också som jag tänkt klämma in,
för det första är det plugg som ska göras och sen umgås med
familjen och gå ut med kompisarna på Lördag och kanske hinna
med någon filmkväll eller så också!
Veckan har gått otroligt fort, hela kursen har gått otroligt fort
och snart är det dags för metod och B-uppsats, ingen aning om
vad jag ska skriva om, hoppas dom kommer med lite förslag så
man har något att välja på. Sen är det jul också, men vad det
verkar som så är det bara en vecka utan någon form av närvaro
i skolan, känns lagom upphetsande. Men får göra det bästa av
situationen och fixa julmys i Sundsvall, baka bullar och göra fina
julkort :) Längtar till julen, bullar och mys och sitta under filten
och dricka glögg och titta på tomten är far till alla barnen, känns
väldigt lockande just nu, gäller bara att hålla ut lite till!

Påtvingat pladder på pitoresk plats

Nu sitter jag återigen med Roland och ska skriva ut förpackningen för andra gången. Jag hoppas innerligt att han är samarbetsvillig den här gången så att jag slipper sitta här till kl 3 på natten igen. Än så länge har jag skrivit ut en del och det gick smätfritt! Nu är det den stora delens tur och jag får inte ställa till det för då kommer detta att ta ca 7 år.
Vi behöver inte skriva ut en ny för att skicka till Tokyo så därför använder jag den här tiden för att skriva ut ett ex till mig själv. Om jag hinner så tänker jag skriva ut omslaget till förpackningen 2 gånger så kan jag byta ut den på vår orginalförpackning som är fel. Vill ju inte skicka en felaktig version till ambassaden i Tokyo! Men vi får se vad tiden räcker till.
Under tiden sitter Mickis och Maria och arbetar med grupparbetet (hoppas jag) som vi ligger rätt bra i fas med tycker jag. Hoppas bara att vi har tolkat uppgiften på rätt sätt, som vanligt är den ganska flummig.

Vaknade i morse med sämsta morgonhumöret, inte bra! Måste börja sova mer, hoppas på lite sovmorgon imorgon i alla fall, kanske en timme till eller två, hehe.
Men efter att vi arbetat ett tag så gick mitt dåliga humör över som tur va så vi var ganska produktiva i morse även om jag var tvungen att springa till Roland efter 1,5h.

Nu känner jag att jag mest skriver bara för att jag inte har något bättre för mig. Det är inte så väldigt stimulerande att sitta och lyssna på en skrivare som drar laser fram och tillbaka över ett papper. Har nog inte så mycket mer att tillägga förutom att min hosta fortfarande vägrar att ge med sig. Smått enerverande, känns som att jag har ett stort sår i halsen nu, inte okej! Undrar om det finns någon hemlig medicin man kan köpa på apoteket så jag blir av med detta någon gång!

Nej nu ska jag sluta pladdra om ovesäntliga saker och ägna min uppmärksamhet åt Rolle!
Peace out

Seg Söndag Ska Styras

Förkylningen börjar att ge med sig lite, även om jag legat och hostat hela natten. Men har inte lika ont i halsen idag i alla fall, men är inte 100% fylld av energi heller. Känner att jag tjatar väldigt mycket om mitt fysiska tillstånd haha, men hoppas jag blir frisk snart så slipper alla höra på mitt gnäll.
Mitt psykiska tillstånd är i alla fall stabilt. Trots gnällande så är jag på bra humör. Har varit en lugn helg vilket har varit skönt. Nästa helg blir det Stockholm och träffa mina älsklingar Agnes och Sofia, sjukt länge sen nu, saknar er massor! <3
Imorgon ska vi ha introduktion av caset som vi ska göra under den här kursen. Ingen aning vad det kan tänkas vara. Är lite orolig eftersom att nu handlar det om att förstå kurlitteraturen, inte bara komma ihåg begreppen. Men det har ju gått vägen hittils så jag fortsätter att lite på statistiken.
I helgen har jag haft en otrolig längtan efter att pyssla! Har inte haft så mycket att göra. Men snart måste jag stilla mitt begär! Vet inte exakt med vad, men ska nog komma på något. Om någon vill göra request på vänskapsband så går det bra, och andra requests och tips är också välkommna!
Borde i och för sig sätta igång och göra 3 uppslag till en artikel som ska vara klar på tisdag, men känner mig lite omotiverad. Detta moment hör till kursen dagspressredigering som jag läser. Och jag börjar känna mig skeptisk till den. Den är långt ifrån så seriös som jag trodde den skulle vara. Uppgifter utan förhållningsramar, ingen betygsättning på inlämningsuppgifterna och lärare som kan två typsnitt? Men antar att det alltid är bra att träna på att göra saker även om feedbacken inte är den bästa. Men hade gärna sett att kursen var lite seriösare.
Nog med gnäll haha, nu är det dags för lunch!

PS. Glöm inte att ställa tillbaka klockan 1h!

Ledig Lördag

Förkylningen vägrar att ge med sig. Har fortfarande ont i halsen och hostar en massa. Detta resulterade i att ajg inge följde med tjejerna ut på krogen igår. Dock var jag med på förfesten, nykter. Detta verkar vara min nya grej, att förfesta nyktert och sen gå hem, haha! Istället gick jag hem till Andres och kollade på Memories of a geisha med honom. Den var smått seg, men dom är ju väldigt fina att se på :) Tydligen var den rätt lång också för jag kom inte i säng förrän klockan 3!
Men jag sov ut till klockan 12 i alla fall och sen var jag en sväng på stan med Maria och handlade lite mat och andra förnödenheter. Resten av mina sueprlediga Lördag har jag bara suttit och väntat på bättre tider, lagom kul. Ska i alla fall äta middag men tjejerna sen ikväll, ska bli najs :)

Nej nej nej nej nej!

Kunde inte somna pga välrdens huvudvärk och värmeslag =(
Ställde klockan på halv 10 så att man ska komma i fas till
morgondagens tenta som börjar klockan 8.
Vaknade med huvudvärk och ont i halsen och ingen ork. Sov
vidare till 10 i alla fall och gick upp och tog en alvedon. Vi
får väl se hur jag känner mig imorgonbitti, hoppas på bättre
så att jag inte flunkar :(

Vad F-n är PR?

Ny dag och förkylningen känns lite bättre, yippie! Är fortfarande
lite seg, trött, huvudvärk och till viss del även ont i halsen. Men började
i alla fall dagen med att gå igenom lite tentafrågor. Har skrivit klart
hela pappret med egna frågor också. Nu är det bara det att man ska
trycka in allt i hjärnan också och få det att stanna kvar, vet inte
riktigt hur det ska gå till men planen är i alla fall att sitta och tänka ut
svaren på alla frågor i huvudet utan att tjuvkika.

Exempel:
Vilka är kriskommunikationens 6 paradoxer?
- Informationsparadoxen
- Kommunikationsparadoxen
- Riktad/bred information
- Sekretess/öppenhet
- Riskmedvetenhet
- Trovärdighet

*Kollar facit: Yes, prickade in alla!*
Jag börjar se ljuset i tunneln!


Har varit på irriterat humör hela veckan känner jag. Hoppas innerligt att
det blir ändring på det när tentan är över. Misstänker att det bland annat
är den som förstört.
Sen kan också bristande sömn vara en bidragande faktor. Har blivit
uppehållen med TV-spel och film aldeles för sent på kvällarna egentligen,
plus att när jag väl gått och lagt mig har spelen stört mina drömmar, haha.
Men det har varit ett skönt avbrott till alla seriösa tankar som flyger runt
i mitt huvud.
Men men, åter till instuderingfrågorna i guess..
Laters!

Har inte tid för förkylning!

Katastrof! Idag var ju dagen D då jag skulle plugga. Började bra med att jag skrev upp alla frågor som kan tänkas komma på tentan som jag ska plugga in så att jag kan dom utantill.

Sen var jag på skolan och skulle skriva ut tidningssidorna, självklart har dom inte fixat skrivarna än så det blev till att gå till vaktmästeriet och fixa det, där försvann 2h.

Sen blev det lite pluggande när jag kom hem, började skriva ner svaret på alla frågor. Började dock känna mig rätt kass. Svettades och frös om vartannat, vilket brukar tyda på feber, underbart. Bestämde mig för att vila i en kvart, det blev istället så att jag somnade 1h och en kvart och hann inte plugga in så många fler frågor innan det var dags för redovisning av plocksidorna.

Det gick väl sådär, de klagade på det jag haft problem/ingen tid för och gillade det som jag också var nöjd med så ja.

Nu känns febern bättre men är sjukt seg. Så det får bli film ikväll och förhoppningsvis så har förkylningen blåst bort tills imorgon!

Peace out!


Phailiure

Helt misslyckad dag vad gäller pluggande. Gick till skolan på förmiddagen
och gjorde klart tidningssidorna men när jag skulle skriva ut sista
tillfixade sidorna så vägrade skrivaren att trycka ut ett endaste papper
så det blir till att fixa det imorgon istället.
Sen tog det längre tid än jag väntat så jag hann inte äta lunch.
Sen skulle jag ner på stan och fik-plugga med tjejerna. Min hunger och
brist på pengar att köpa nån nice lunch/fika gjorde mig på exatremt
pissigt humör så plugg-energin ville aldrig riktigt infinna sig. Plus att
jag inte hörde ett jota för att de spelade nån skum jävla bas på
barista. Hejja.
Tänkte gå hem och försöka plugga men det slutade med att jag
kollade på jdrama istället. Gambatte ne?
Men alla dagar kan inte vara produktiva. Imorgon får det bli bättring,
kanske ska sitta i biblioteket eller på nåt annat lugnare ställe där man
inte har något bättre för sig än att plugga och där man faktiskt hör
vad man tänker.
Snart dags för dans, har eg ingen enrergi till det heller men det brukar
vara nice när man väl tagit sig dit :)

Gråa timmar

Okej, idag blev inte världens mest effektiva dag, men jag känner i alla fall att jag har gjort det jag måste. Och det innebär att jag har fyllt på mina anteckningar med mer fakta från böckerna så att jag efter helgen är redo att skriva ut allting och börja repetera och titta på gamla tenta-frågor.
Detta tog ungefär 1-2h eftersom det inte var så mycket kvar. Sen gav jag upp pluggandet inför tentan och satte mig och pillade lite med plocksidorna som ska vara klara den 22a oktober. Det gick väl framåt, men har lite problem med vissa detaljer, men dom får jag ta på slutet sen eller något.
Har varit smått segt idag faktiskt, pissväder ute så har inte vågat mig utanför dörren. Hade egentligen tvättid men missade första halvtimmen så jag struntade i det, hade ändå inte så mycket tvätt.
Sen gjorde jag ett ryck och storstädade hela lägenheten eftersom det förmodligen ska komma massa folk hit på förfest ikväll. Det enda jag har sett fram emot hela dagen!
Nu är det snart dags för tacos med brudarna-bäst hemma hos Mickis. Blir gött med lite "avancerad" mat för en gångs skull! Men jag måste säga att jag har varit rätt bra på att variera min kost de senaste 2 veckorna :) Har inte ätit falukorv en enda gång! Det ni!



This must be my destiny

Men någon måtta får det vara på pluggandet! Har spenderat de
senaste 2 timmarna från 22-00 med att plugga! Det är inte ofta
detta händer då min normala slutpluggat-för-idag-klocka brukar
ringa senast kl 7 på kvällen.
Nu tror ni säkert att jag är kocko som "sitter och läser tråkiga
böcker så sent". Men där tar ni fel. Det som kvällen har spenderats
med är magasinredigering. Har suttit och pillat med 2 plocksidor
med parfymer! Det verkar vara så roligt att tiden bara flyger iväg.
Jag säger bara det, det här måste vara mitt kall!
<3

Läsa läsa läsa

Lagom spännande dag igår. Blev mest pluggande i stort sätt
hela dagen. Sen gick jag på dansen på kvällen eftersom jag
missade i måndags när jag var hemma. Nytt steg den här
gången, tjoho! Lite knepigt men de ska väl gå vägen till slut
hoppas jag.
Sen var det tv-kväll, bonde söker fru! Sen var det lite ont om
bra tv-program så jag kilade över till Andreas å halvkollade
lite på fotbollsmatchen som det inte spelade någon roll ifall
vi vann eller inte. Sen satt vi å kollade på MTV program som
alltid är lika underhållande åtminstone vid den tidpunkten som
de sänds :D
Nu är det dags att ta tag i böckerna igen, fruktansvärt lockande,
men det är väl lika bra att komma igång innan jag fastnar med
något annat här.

Back in bussiness

Sådär då var man tillbaka i Sundsvall igen. Har ahft en väldigt
skön helg hemma. Mest tagit det lugnt hemma och ätit god
mat och även fått lite plugg gjort. Sjöslaget sen på Söndagen
vilket var skoj men jag var fruktansvärt trött, inte bra!
Igår blev de tågresa tillbka i alla fall och för en gångs skull så
lyckades jag plugga lite på tåget, jag tror det är första gången
som det händer. Har upptäckt att det inte är en optimal plats
att plugga på då det är flackande ljus och allting guppar när
man ska försöka stryka under och om man har en stor bok blir
det svårt att sitta med den i knät och på bordet fungerar det inte
heller eftersom det är så litet och långt fram.
Sen blev det till att skynda direkt till basketen! Shit vilken spännande
match, det var lika nästa hela matchen igenom och när det var 1 sek
kvar ståd det 84-84 och Jakob slängde i en 3-poängare från nästan
halv planen, helt sjukt!
Nu är det föreläsning som gäller, inte så taggad, hade gärna sovit
lite till, men det är väl lika bra att komma igång så kan manfortsätta
läsa sen, har ju hela den svenska boken kvar också, underbart.
Laters!

Run this town

Hemma i Stockholm igen, underbart! Har inte varit här sen slutet
på sommaren, totalt ca 6 veckor. Skönt att komma hem och äta
lite god middag med föräldrarna och sedan ha lite fredagsmys &
kolla på idol, även om pappa inte var nöjd med valet av tv-program
och dissade och mamma satt och halvsov i fåtöljen bredvid.
Måste säga att det är ganska lamt startfält i Idol i år. Är i princip bara
Erik och Tove som är något att hänga i julgranen.
Idag har jag pluggat lite på förmiddagen, sen åkte jag till mormor &
mötte upp mamma där och vi åkte sen till skärholmen. Och där skedde
allt som vanligt, mamma handlade dyra kläder på Miva, jag var smakråd
så att hon inte skulle komma hem med något gräsligt tantigt, vi fikade,
dammsugare och cola såklart och som vanligt var jag för pank för att
engagera mig för mycket i shopping.

Fredagsmys!

Varje morgon vaknar jag upp och är lika orolig att jag ska
sen snö när jag drar upp persiennerna. Lyckligvis har detta
ännu inte inträffat!
Idag drar jag söderut och jag hoppas att vädret håller sig lugnt
här uppe tills jag kommer tillbaka.

Gårdagen var ännu en flitens dag. Hade inga föreläsningar så
jag drog med mig Mickis och Sofia till Birsta. Lämnade in en
jobbansökan på en klädbutik där de söker personal. Sen blev
det en billig lunch på IKEA, pannkakor 17 kr :) Och en sväng
på Coop forum.
Sen satte vi oss alla 3 i biblioteket och brottades med Exploring
public relations. Mycket trevligt och ganska givande faktiskt.
Jag satt dock mest och sorterade ut vilka kapitel som hör till
vilka föreläsningar eftersom föreläsaren vägrar att ha dem
i kronologisk ordning och dessutom inte vill berätta vilka kapitel
som hör till vad. Men nu har jag ganska stor koll. Ska försöka
fortsätta pluggandet på tåget idag, vi får se hur det går, brukar
inte fungera så bra, men det är ju värt ett försök i alla fall.




På kvällen sen hade jag och Sofia föreläsning och redovisning av uppg 1
i Dagpressredigering. Nästa uppgift går ut på att göra 3 plocksidor. Ett
uppslag med komersiellt innehåll och en facktidskrifts plocksida. Vi får
välja helt fritt vad det ska handla om, så om någon har någon idé att
dela med sig av så är den ytterst välkommen!

Nu är det äntligen Fredag och jag ska åka hem till Stockholm! Ska bli väldigt
skönt då jag inte har varit hemma något sen sommarlovet.
Jag hoppas att kvällen ser ut som följer:
1. Hämtning på stationen
2. Bastu med pappsen
3. Mammas mumsiga middag, revbenspjäll?
4. Fredagsmys till Idol

Matane!! :)

Flitens lampa lyser

Herregud vilken produktiv dag! Började med föreläsning kl 8.15.
Eller snarare började med att jag vaknade av ett sms klockan
kvart i 8, "hej är du vaken?" mitt svar på den frågan blev ett
panikslagent "nej!".
For runt som en skållad råtta i lägenheten å fixade frukost och
klädde på mig. Och tro det eller ej men jag hann i tid till
föreläsningen.
Kl 10 hade vi hört de sista orden från Jeanett och vi fick äntligen
lämna salen. Funderade 1 sek på att sova men läste istället
ett kapitel i "Exploring public relations".
Sen skulle jag försöka mig på att laga potatiskaka. Det blev en
mindre lyckad historia och jag lyckades stöka ner hela köket
och dessutom bränna mig på handen, lyckat! Men 1h senare var
maten i alla fall klar och den var ätbar även om den kanske inte
var helt genomstekt, farmors är helt klart snäppet bättre, men
jag ger inte upp, jag ska ge det ett försök till och då ska jag göra
den i ugnen och inte i stekpannan!
Sen skulle jag försöka plugga lite till, men det resulterade mest i
facebookande och undvikande av läsning. Så jag begav mig till
biblioteket och mötte upp Florian som satt och pluggade flitigt
(inte), men vi fick i alla fall lite gjort där, läste 2 kapitel till så
imorgon är jag redo att ta anteckningar på allt, hoppas jag.
Blev en kort fika med Florian innan jag stack på dansen med
Mickis.
Nu har jag freetime och snart börjar bonde söker fru, underbart!

Be cool stay in school

Ska väl ta och redogöra lite för den nya kursen för de
som är intresserade av att veta vad jag egentligen
håller på med.
Först så har vi Strategisk kommunikation, eller som det
heter på engelska, public relations. Vilket i stort sätt
handlar om hur företag bygger upp och bibehåller
relationer med sina kunder. Sådär lagom spännande
när man vet att det inte är riktigt det området man
kommer att jobba. Men det är säkert bra att kunna!
Så för att stilla den kreativa närven i mig så ska jag
läsa en till kurs som heter Dagspressredigering II
och som inte alls handlar om att redigera dagpress,
som man skulle kunna tro, utan den handlar om att
redigera magasin! Vilket är något som jag skulle kunna
tänka mig att arbeta med! Vi har bara haft intro hittils
och fått en uppgift att analyser några plocksidor från
olika tidningar.
Idag har ajg varit duktig och läst 2 kapitel i den tråkiga
boken om public relations, men det gick hyffsat smidigt.
Satt i biblioteket för att tvinga mig själv, för om jag
sitter hemma så blir det mer facebookande än läsande,
jag börjar känna mitt "plugg-jag" väl vid det här laget
så jag utnyttjar det för att lura mig själv till att plugga
mer!
Har försökt lägga upp ett lässchema så att jag ska hinna
allt innan tentan då det är ganska mycket att läsa
och tentan ligger i mitten på kursen. Det är förövrigt
mitt allmänna pluggtips till alla för att slippa stress;
dela upp allt som ska göras i små bitar och sprid ut
under dagarna man har på sig så känns det inte som man
har en hög av arbete framför sig!

Från A till blöööö

Dagen började bra med A på hemtentan "baklängesförpackning",
hoppas nu bara det gick lika bra med förpackningen!
Nu är jag dock på täskigt humör. Har städat lite hemma men
har inte lust till någonting. Måste gå till OKQ8 och hämta
kurslitteraturen också.
Allting krockar ikväll dessutom. Kursintro, basket och dansen så
det känns ju också lite sådääär.
Men de får bli dansen som prioriteras alla fall, så hoppas mitt
humör stiger efter det, eller så gör det inte det och då får jag
väl sova bort det eller något.

Kanelbullens dag, vilken dag!

Det har varit en rätt grym helg! Lite fest på kåren i fredags
med tjejerna, kul som alltid, blev en random efterfest med
brorsorna Wingren mfl vilket ledde till sent sänggående.
Blev väckt av Frida kl 10 dagen efter, tackar, lyckades som
tur var somna om till klockan 12. Tog en promenad in till
stan med mickis och handlade lite saker som jag glömt
och chillade lite på en parkbänk i stan. Sen var jag hos
Frida på kvällen och kollade på körslaget och en film som var
lite lagom udda och intetsägande men tillräckligt underhållande
för att man skulle titta klart, hemma bäst tror jag den hette.
Blev rätt sen även igår så idag har jag spenderat hela
förmiddagen/morgonen med att sova och sen blev det en
lång fika på stan med anledning av kanelbullens dag! Vi hann
precis knipa de sista gratisbullarna i in-gallerian och sen
fortsatte vi mot barista där alla brudarna tog en chailatte
medans Florian och Miguel ville va lite speciella så de drack
kaffe och något märkligt som smakade som chailatte fast var
något annat.
Hur som helst väldigt trevligt! Och sen blev det tv-kväll som
vanligt då Söndagar bjuder både på top model och
ensam mamma söker, kan det bli bättre!? Tveksamt.



Imorgon börjar två nya kurser för min del. Dels strategisk
kommunikation som jag inte riktigt vet vad jag förväntar mig
av. Vi har nästan inget schemalagt så det blir väl till att
plöja kurslitteraur.
Sen ska jag också läsa dagspressredigering, vilket säkert
kommer bli askul eftersom layout av magasin IS THE SHIT!

Nu borde jag sova men är inte så taggad på det. Vi får se
om jag ids eller om det är något mer inbjudande på tv.
Peace out!

Utandning

Lättnad! Kursen är slut och idag har vi utställning. Den utställningen
som var igår på stadshuset var inte direkt någon utställning, utan
mest föredrag från olika företag som gjorde papper typ, våra
förpackningar kändes lite felplacerade, men det var nice med
buffé i alla fall!
Men idag blir det utställning på skolan! Och sen är det en unedrbar
helg som väntar, utan något att tänka på! Bara vila upp sig!
Känner att stressen sitter vkar i kroppen, men det börjar lugna
ner sig! Ska njuta av varenda lediga sekund nu!

RSS 2.0