Ett litet steg på vägen!

Tack och lov rignde Sofia mig och räddade mig från min missär som pågick under föregående inlägg. Hon lockade mig att komma till skolan med argumentet att vi kunde dricka cola, gick såkalrt på det direkt.
Fick i alla fall lite gjort, även om jag mest stirrade på skärmen än att faktiskt producera nåt. Men det var i alla fall mer produktivt än att sitta hemma och stirra på skärmen utan att göra något!

Nu är det snart dags för basketmatch mot jämtland. Hoppas det blir en kul match och att spelarna inte är lika suddiga som de varit de senaste gångerna, morr!

Grym helg, men skolarbetet lider, det gör ont, AJ

Luften har gått ur mig för länge sen och den har fortfarande inte kommit tillbaka! När ska den göra det? På onsdag har vi handledning av skisser till examensprojektet och det har jag knappt börjat med, nästa vecka ska GL-Gruppen profilen vara klar och jag är inte ens halvvägs. Men jag kan ändå inte förmå mig att göra något vettigt.

Jag har i alla fall haft en fantastisk helg, den roligaste helgen på väldigt länge. En sjukt lyckad och rolig klassfest i fredags och en underbar kväll på club bachata i lördags där jag dansade hela kvällen och jag njöt varenda sekund. Något sliten igår så det blev naturligtvis inget plugg då heller, däremot blev det salsa ändå på kvällen. Känns som att mina prioriteringar är bra. Jag hade ju hoppats att dansen skulle hjälpa mig att tänka på något annat än skolan och hjälpa mig att kunna fokusera på skolarbete efteråt, men istället kan jag inte fokusera på något annat. bra där.

Nu ska jag bjuda på lite bilder från helgen!

Det blir sjukt bra bilder med iPhone i mörker (inte), men så här såg Sofia, jag och maria ut på klassfesten, party party!


Jag, Emmelie och Ida lagade middag och gjorde oss iordning hemma hos mig innan Club bachata. Så här ser jag och Emmelie ut när vi peppar!


Kunde ju inte engå en pose-bild också.


Här spenderades hela kvällen, typ. Kuuuuuuuuul :)

Well, back to skolarbete nu då. Eller inte. Hjälp.


Lite hopplöst idag

Ger upp för idag, lite väl tidigt kan tyckas, men jag kommer ingen vart ändå. Har suttit lite i skolan på eftermiddan och kommit en liten bit på vägen i alla fall. Nya tag imorgon. När man väl spikat logga och färger och eventuellt mönster hoppas jag att det går fort att slänga ihop kuvert, visitkort, kollegieblock med mera.

Ska strax dra över till Ida, det blir en helkväll med middag och film. Har ingen lust alls att sitta hemma och ha tråkigt såhär dan före helgen! Tummen upp för det!

Lägg ner, bli varmt

Jaha, -20 grader idag. Börjar bli rejält irriterad på den här vintern. Är less på att frysa och på att det är mörkt. Ge mig vår och sommar så man kan börja leva igen, det här suger. Vill inte gå utanför dörren men det måste jag. Föreläsning i färglära och lite andra grejjer, it better be good säger jag bara.

Har sovit sjukt dåligt, kunde inte somna fast jag var supertrött, tack för det älskade hjärna och älskade skolarbete. Men nu ska jag inte gnälla mer. Ikväll är det bachata, har längtat hela veckan, varje sekund, har egentligen inte fokuserat på så mycket annat, just nu är det väl det ända som är något att hänga i julgranen. Tur man har nånting alla fall.

Bäst att klä på sig 100 lager kläder nu. Brrrr

4/6

Alright nu är 4 av 6 uppgifter klara, förutom examensarbetet, och kursen har gått halvvägs. Fortfarande är det ont om tid känns det som, jag vet inte riktigt hur jag ska kunna klämma fram en logotyp och grafisk profil på två veckor, jag som verkligen är sjukt dålig på att göra logotyper... I värsta fall får det väl bli något tråkigt eller jättefult... urs.

Nu ska vi iväg och se vilken tidning som blir vald. Spännande men ändå inte. Sen är det frågan om man vill gå och fika eller om man vill rita logotyper. Eller frågan är väl snarare vad man bör göra, men jag skulle chansa på att det blir fika och lite spånande emellan pratpauserna :P

Förövrigt tycker jag att det kan bli sommar nu. Är sjukt less på denna deprimerande vinter, men det fortsätter snöa, halelujah.

Urs vad opeppt

Idag är en seg dag. Seg i hela kroppen. Sitter hemma och jobbar med tidningen Bulletinen. Det går väl hyffsat men jag har ingen inspiration eller lust, nu bara gör jag för att det ska vara klart på måndag. Helst imorgon egentligen så att man slipper stress-skriva-ut på måndag morgon, men det lär väl knappats hända.
Egentligen hade vi två förelänsingar idag och en imorgon, intryckte i efterhand, gästföreläsningar. Känns inte som att någon i klassen kommer att gå på dem, det finns inte tid. 6h arbetstid är värdefullt i detta läge.
Har lust att göra nåt kul istället...

Den dag då tankarna får vila

Godmorgon! Nu är det snart dags för redovsning av CD-uppgiften! Enligt schemat ska det hålla på till klockan 5, men jag hoppas vi slutar tidigare så att det hinns med en fika på stan innan jag ska danas bachata.
Längtar alltid till varej onsdag när jag får dansa i flera timmar, det är så himla roligt och så avkopplande. Under dessa 3h på dansen tänker jag inte på något annat än stegen jag ska göra, det är i princip de enda timmarna på hela veckan då jag faktiskt inte tänker på skolarbete, därför längtar jag också lite extra mycket, för att distrahera min tankar.

Nu bär det av till skolan. Ska bli roligt att se vad alla har hittat på för spännande förpackningar :)

Lite tom

Kom just hem som skolan. Cd-förpackningarna, affisch och digitalt material är färdigt och utskrivet. Vad ska jag nu göra!? Visst vi har fler uppgifter, det är inte så, men den här uppgiften var ju så rolig, jag vill inte vara klar med den :P Det är lite som att luften går ur än när man är klar med nånting man hållit på med intensivt en period. Det är svårt att sätta igång med något annat direkt. Samtidigt vet jag att man inte har råd att förlora särskilt mycket tid så jag borde dra igång med Bulletinen.

Eller så går jag och handlar mat nu när jag faktiskt har en lucka. Fast det känns inte heller så lockande när det är -10 grader och småsnöar. En fika hade inte suttit fel tycker jag.

Nåväl, vi får se, kanske ska skriva ihop briefen till examensprojektet så länge...

En rätt god morgon

Hej hopp! Idag, nu, snart, ska CD-förpackningarna färdigställas med alla tillbehör. Det blev lite senare igår än tänkt för jag kunde inte hålla mig till bara ett avsnitt Mad Men, jag var TVUNGEN att se två stycken. Men jag känner mig hyffsat utvilad i alla fall så det här ska nog gå vägen!
Känner mig lite mer pepp idag än igår i alla fall, kanske för att jag börjar se ljuset i tunneln alla fall på den här uppgiften!

CD-förpackningar

Det börjar närma sig ännu en deadline. På onsdags är det CD-förpackningen och allt vad den innehåller som ska vara klar. Jag har färdigställd både cd-fodralet, bookleten, lables och promotionförpackning idag! Här kommer bildbevisen!


Till vänster är original CD'n och till höger promotion-skivan.


När man öppnar förpackningen, samt booklet.


CD-lable


Öppnad promotion-CD.

Kvar att göra är då en affisch som jag börjat med lite smått men inte kan bestämma mig för, samt ett brev som ska med i promotionförpackningen samt material för webben. Jag har börjat lite smått med brevet som ni ser men jag har inte skrivit någon text ännu, catchiga reklambrev är inte min starka sida om man säger så. Förslag mottages gärna!

Uppgift 1: KLAR

Då var gitarrsträngsförpackning och affisch färdigställd. Redovisning emorn.


Jag ursäktar kass bild och fingeravtryck.

Nu är jag inte rolig att vara med!

Klockan är 18.30. Jag kom just hem från skolan och är dödshungrig! Har inte ätit något sen lunchen som enbart bestod av en panpizza. Imorgon är det deadline för gitarrsträngsförpackningen. Den är utskriven och nästan klar. Nästa onsdag ska alla delar till CD'n vara klar, därav bristen på tid för att gå och handla mat, därav dagens vitaminrika lunch. Jag tog i alla fall lite paprika till. Det blir i alla fall lyxig middag, kyckling och klyftpotatis!


Bildbevis

Nu tänkte jag inte bara babbla om vad jag gjort hela dan utan faktiskt visa vad jag gjort! Passade på att fota min hög med provutskrifter när jag var i skolan. Har suttit med CD-uppgiften i princip hela dagen. Det går LÅNGSAMT frammåt. Såhär har dte sett ut hittills i alla fall:

Såhär ser det ut på mitt skärbord för tillfället, organiserat kaos.

Lite ledig alla fall

Hade egentligen tänkt att få lite plugg gjort idag, men jag kände att jag behövde vara lite ledig också så det blev inte så mycket. Men jag var i alla fall på skolan och skrev ut en sak och sen jobbade jag med tropical postern så den är i princip klar, skönt när saker bli klara.
Sen var jag på stan och brunchade med Ida och sen var det salsa. Riktigt soligt idag, tycker det är roligare när det går lite fortare så att det svänger lite! Kvällen har jag spenderat med ett avsnitt mad men. Ska snart sova. Imorgon blir det back to work.

Hard work work

Dags att gå till skolan och fortsätta med CD-förpackningen. Måste ligga i superfas så att jag inte blir mer stressad. Har suttit och pillat med en affisch till club bachata nu på förmiddagen eftersom både Indesign och Illustrator bestämde sig för att inte fungera, men photoshop funkade fint. Lyckades i alla fall fixa de andra programmen till slut, tur det, annars hade det blivit jobbigt. Affischen blir väl helt okej, nu återstår bara ett foto som jag ska ta på söndag. Hejja mig.
Ikväll är det jobb på kåren som står på schemat, jag och Lilja och två stycken som ska provjobba, kommer bli en trevlig kväll tror jag :)

Svårt att ta ledigt.

Jag känner mig sjukt stressad, en 6-7 uppgifter + att examensarbetet ska vara halvt klart innan den här kursen ens är slut. Hjälp. Tur att det är roliga uppgifter i alla fall. Har suttit hela eftermiddagen i skolan och arbetat med CD-omslaget, satt även igår kväll till kl 01, inte likt mig! Det går sakta men säkert framåt kan man väl säga, det är kul när det går bra :) Och för en gång skull tycker jag inte att det jag skapat är jättefult heller!
Så kontentan är väl att det är jättekul men samtidigt jättejobbigt och jättestressigt, men jag försöker att ta en sak i taget. Det svåra är att ta ledigt.

Examen är nu nära!

Helt oväntat fick vi idag efter föreläsningen reda på vad vi ska göra för examensarbete, och inte bara vad vi ska göra, utan också att vi ska börja med det nu! Hej och hå nu går det undan. Många uppgifter att hålla i huvudet, känns som att det börjar bli dags att börja med boken! Tur att den känns som den lugnaste uppgiften på något sätt.
Hur som helst så verkar examensprojektet sjukt kul och snabb som jag är så har jag redan kommit på ett overall koncept som jag ska göra. Uppgiften i kort är att göra minst tre produkter och minst ett varumärke där produkterna ska kunna säljas (fiktivt) på designtorget, ordning och reda, moderna museet och nationalmuseeum. Sedan ska vi även skapa förpackningar och förpackningssystem för produkterna. Vi ska också beskriva förpackningarnas miljöpåverkan i tillverkning och logistik, sedan ska vi även prissätta produkterna och presentera en kalkyl för tillverkningskostnader osv.
Ska klura lite mer på min ide innan jag presenterar den för hela världen :P Men den kommer definitivt vara layoutinspirerad eftersom det är det jag fastnat för inom grafisk design, sen vet man aldrig om projektet slutade där man börjar, det kanske spårar ut totalt, det är nästan så att jag hoppas på det lite :P

Hur gör man

Nu har jag tappat stinget totalt. I början arbetade jag med alla uppgifter samtidigt och hade en massa idéer men nu är alla de borta. Ogillar skarpt känslan av att inte kunna få ner de bilder man har i huvudet i datorn. Min CD-förpackning är jättefin i mitt huvud, men det är omöjligt att göra, jag vet inte hur man gör, jag kan inte rita. Istället ger jag upp, jag försöker en stund att översätta bilden i huvudet men det är meningslöst. Jag tappar lusten och ger upp istället.
Jag orkar inte göra de andra uppgifterna heller för jag lär ju inte lyckas med dem heller. Jag orkar inte, jag gör annat istället, väntar och hoppas på att den där lusten ska återvända. Fast egentligen har jag inte tid att vänta på den, deadlines på deadlines. Kanske skulle passa på att plugga till tentan medan man ändå inte producerar något vettigt. Fast de har jag inte heller ork till.
Något jag alla fall har ork till är att dansa. Var på bachata i 3h igår från 6-9. Så himla kul och så himla skönt att slippa tänka på allt skolarbete, bara fokusera på dansen. Satt och väntade hela dan på att klockan skulle bli 6. Provade även cubamix i tisdags, kan säga att det var tur att jag hade gått på salsa en gång innan för attans vad fort det gick! Men det var väl bra att jag fick träna på salsastegen lite extra :)
Ska väl hoppa in i duschen nu och sen se om jag kan prestera något, förväntar mig inget, bäst så.

RSS 2.0