Flyt för flitiga flickorna

Idag har det gått superbra med uppsatsen. Jag och Fia har varit i två klasser och delat ut enkäter. Bra närvaro måste jag säga. Vi har dessutom lyckats boka in två klasser till så nu har vi totalt bokat in 8/12 klasser vilket ger oss väldigt många svar!
Det kommer att bli något av vår undersökning, yippie! Att dessutom nästan alla svarar gör ju att vi får väldigt lite bortfall, kanoners! Idag har vi haft flyt.
Dock straffade sig detta flyt med huvudvärk för min del :( Hoppas det går över till imorgon när vi ska dela ut en enkät till El 3:orna på NTI.

♥ Dag 9 – Min tro.

Ja det finns inte så mycket att säga om min tro egentligen om vi snackar. Jag tror på kärleken det är väl det enda. Jag tror inte på nåt som inte är bevisat att det finns på riktigt. Men jag ska inte heller säga att det inte finns. Det går ju inte att säga säkert förrän det är bevisat som sagt.
Men jag är väldigt glad att någon har uppfunnit kristendomen för då får man fira jul och det är det mysigaste som finns :)

Skolarbetet då, hur går det?

Har ju inte hunnit skriva så mycket annat när jag har en lista att utgå ifrån! Kan i alla fall avslöja att C-uppsatsarbetet går framåt. Idag var vi och delade ut enkäter i den tredje klassen som vi bokat in. Totalt har vi nu nästan frågat 50 personer. Är väldigt kul att det börjar bli lite resultat. Imorgon har vi två klasser vi ska dela ut i och även en klass nästa vecka. Vi var lite oroliga att det skulle bli alldeles för mycket bortfall för vissa klasser har varit väldigt svåra att få tag i eller lyckas boka in en tid med. Dessutom har Mittuniveritetet öppet hus imorgon så självklart ska ju halva Sundsvalls gymnasieklasser gå dit istället för att svara på vår enkät, morr!

♥ Dag 8 – Ett ögonblick.

Hm, det blir inte lätt att välja... Men eftersom det börjar närma sig jul kan jag ju berätta om ett litet julminne. Det är förvisso inte långt men jag mins känslan väldigt väl. Jag älskade julen även när jag var liten (såklart) om än inte mer. Man hade en sådan där pirrig känsla hela kvällen innan. En morgon jag särskilt mins var när jag legat vaken halvt hela natten, spänd av förväntat, jag låg och vred mig och väntade och väntade på att klockan skulle bli någorlunda mycket så att man fick gå upp. Om jag inte mins fel tog jag till och med täcket runt mig och gick upp och satte mig vid granen och tittade på den och längtade. När klockan vad 7 tyckte i alla fall jag att det var godmorgon och jag rusade in till mina föräldrar och väckte dom med "GOD JUL!!". Men responsen blev inte riktigt som jag önskade, svaret jag fick tillbaka var något i stil med "God jul gumman, men sov en timme till". Snacka om att jag blev besviken! Jag som hade legat och väntat hela natten på att få gå upp! Men snäll och lydig som jag var gick jag och "sov" en timme till. När klockan slig åtta rusade jag återigen in till mina föräldrar och det här gången kunde de inte säga åt mig att sova mer för nu hade jag "sovit en timme till" som jag blivit beordrad. Så de fick snällt gå upp och börja julen tidigt.

Mysdag

Har varit fruktansvärt trött hela dagen. Jobbade på kåren igår och kom inte hem förrän 04.30. Men det var kul att jobba. Det var salsafestival på kåren och en hel del personer från dansen var där. Kul att se lite folk man känner igen och kan snacka med när det inte är fullt ös i baren. Förövrigt var det ganska mycket folk så för det meta hade jag fullt upp med att servera drinkar, diska glas, plocka glas, städa, ta betalt och så vidare.
Vid halv 3 tog jag och Fia oss i kragen i alla fall och drog ner till stan. Första stoppet på kåren där vi fikade och julpysslade. Mysigt värre, blev några fina julkort :) Sen drog vi en vända på stan, inget längre.
Skönt att komma ut lite alla fall. Kvällen består av TV och film :)

♥ Dag 7 – Min bästa vän.

När jag var ca 13-14 år och livet sög och alla kompisar var idioter gjorde jag ett val att byta skola. Detta är ett av de bästa valen jag gjort i mitt liv för det förde mig till två fantastiska personer som kom att bli mina bästa vänner både då och fortfarande och förhoppningsvis "tills döden skiljer oss åt". Dessa två fantastiska tjejer heter Agnes och Sofia.

Vad jag mins så fann jag och Agnes varandra direkt och började umgås efter skolan. En av våra sysselsättningar var att sitta i rondellen utanför BEA och snacka om allt och inget (något som inte uppskattades av mamma när hon fick reda på det). En hel del promenader blev det också med mycket prat. Agnes är nog den person på denna jord som vet absolut mest om mig och vet exakt hur jag fungerar. Dels eftersom vi pratar väldigt mycket och dels eftersom vi är fruktansvärt lika på många sätt och tänker väldigt lika,särskilt när det gäller kärleksproblem. Men samtidigt är vi ändå olika, vilket också är fantastiskt då vi kan stötta varandra på olika sätt. Jag är otroligt glad över att ha en så grymt bra vän, som alltid finns där, som man vet vart man har. Oavsett avstånd och oavsett hur länge sen det var vi hördes så är det som att vi sågs igår. Är det kris och man behöver stöd finns Agnes alltid där.

Samma sak gäller Sofia. Vi lärde känna varandra lite senare under 8an och började inte hänga direkt. Däremot har vi hängt desto mer efteråt. Jag har upplevt sjukt mycket roligt med Sofia. Massa galna fjällresor med familjen Björin, en upplevelse i särklass! Och även en fantastiskt utlandsresa till Zakynthos. Dessa resor är minnen jag alltid kommer att ha med mig, jag glömmer aldrig hur vi skrattade så vi nästan kissade på oss när vi råkade ta offpisten istället för rätt backe eller när vi helt oväntat hällde i oss en massa drinkar på Zakynthos och liftade med en okänd kille tillbaka till klubbarna när vi bestämt oss för att gå hem!? Eller alla mysiga stunder vi haft tillsammans på Gotland.
Alla dessa upplevelser har gjort att vi känner varandra utan och innan, vi har skrattat gråtit, grälat, skämts, blivit sams. Alla känslor tror jag. Sofia känns som en familjemedlem som jag kan berätta vad som helst för. Här finns inga hemligheter och allt reds ut på stört (eller dagen efter). Detta är det absolut bästa med Sofia, 100% ärlighet. Frågar man något får man ett rakt svar i alla lägen.

Det finns mycket man kan säga om mina älskade vänner, men nu måste jag äta middag! Avslutar med att säga att bättre vänner än Agnes och Sofia finns inte och jag är oändligt tacksam att de står kvar vid min sida, tveklöst och för alltid. <3

♥ Dag 6 – Min dag

Idag har jag julshoppat hela dagen! Jag och Ida drog till Birsta kl 12 och sen handlade vi i stan också. Nu är julklappsplaneringen igång på allvar! Fick tag i alla fall 3-4 stycken. Kom hem runt 5 och tog en snabbfika med andy. Kollade lite på fotboll med grabbarna innan jag drog till kåren för att jobba i baren.

♥ Dag 5 – Vad är kärlek.

Ja det blev lite stressigt igår så jag hann inte skriva :( Får bli två inlägg idag istället. Jag och Fia var och delade ut massa enkäter i skolor igår och det gick jättebra! Kul att det blir lite resultat! Sen hängde jag hos Ida hela eftermiddagen och på kvällen lagade jag, Andreas, Jonas och Niklas oxfilé, man är ju ingen fattig student precis! Eller?
Det var i alla fall anledningen till varför jag inte hann skriva.
Denna morgon har jag satt upp julpyntet, bytt skrivbordsbakgrund och satt igång jullistan på spotify. Strax dags för julshopping med Ida!

Till ämnet - vad är kärlek?
Det känns som en fråga som är väldigt individuell för alla och det finns en himla massa olika kärlek. Men när det gäller kärlek som i kär i någon så är jag 100% säker på att det är något som bara känns i hela kroppen. Så är det för mig i alla fall. Man behöver aldrig ställa sig från "Är jag kär?" Frågar man det så är man nog inte kär, och är man kär så ställer man inte den frågan.
Sen finns det ju också en kärlek till vänner och familj. Men det är en annan sorts kärlek, en villkorslös kärlek, som man aldrig behöver ifrågasätta. De får vänner som är kärlek för mig vet jag alltid kommer att finnas vid min sida och det en fantastisk känsla, en fantastisk trygghet.
Kärlek mellan familjen är något man sällar funderar över tycker jag. För mig är den så självklar.
Sen kan man ju älska saker också och händelser och lite sånt. Till exempel älskar jag Julen just nu och julen får mig att älska hela världen. 1a Advent och jag är lyckligast i världen just nu. Julshopping nästa!

Växeln hallå hallå

Idag har jag och Fia ägnat hela förmiddagen åt att sitta och ringa runt till de olika klassföreståndarna som inte har svarat på vårt mail. Vi har fått flera napp så alla fall hälften av klasserna är säkrade nu! Tur att vi gjorde ett stort urval. Nu har vi alla fall minst 100 personer vi kommer att lämna ut enkäten till.
Nu är det bara några vi inte får tag på. Vi gör ett sista försök ananrs får vi försöka igen imorgon.
IMorgon är också dags för första besöket. Två klasser är inbokade imorgon. Hejja oss!

♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.

Har inte hunnit äta så mycket än eftersom klockan bara är 12. Men jag åt i alla fall världens godaste bröd till frukost, med russin och mandlar i, nybakat. Jag rekomenderar det skarpt (från Coop). Tog även en likadan macka till lunch eftersom jag måste spara mig tills ikväll!

Idag firar nämligen jag och Andy 1 år tillsammans så vi ska gå på Stekhuset och äta middag och då måste jag vara HUNGRIG. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag att ta en filé mingnon a la maison, mummmmmms!

♥ Dag 3 – Mina föräldrar

Till att börja med måste jag ju säga att mina föräldrar är de bästa föräldrarna i hela världen. Men det finns en risk att jag är lite partisk när jag säger detta. Dessutom har jag inte alltid tyckt det. När jag var liten tyckte jag att allt var orättvist och att jag aldrig fick göra sådant som andra barn fick göra. Men jag överkom det till slut och jag har tvingats inse ju mer tiden gått att jag blir mer och mer lik mina föräldrar. Man skulle kunna säga att jag är en yngre form av min mamma tror jag och jag kommer förmodligen bli ungefär exakt likadan själv när jag blir äldre (hjälp?). Vi tänker nog nästan likadant om många saker, så när man har problem är det perfekt att ta sig ett snack med mammsen som förstår precis hur jag tänker och känner.
Även om jag kommer att bli som min mamma, jag har förlikat mig med den tanken så smått, så har jag även ärvt en massa bra saker från pappsen! Till exempel har jag pappas näsa (bra grej att ha), och min så kallade konstnärliga ådra kommer också från pappa.
Sammanfattningsvis kan man väl säga att alla praktiska skills har jag fått från pappa och mina emotional skills kommer från mamma.

Puss på er <3


♥ Dag 2 – Min första kärlek.

Ja det finns egentligen inte så mycket att säga om mig första kärlek. jag var kär i en massa olika pojkar på skolan när jag gick i lågstadiet och man bytte väl objekt varannan vecka :P
Men jag kommer i alla fall ihåg att jag var kär i en kille som hette Jimmy och var från finland (tror jag) och jag försökte charma honom genom att ge honom gratis kulor när vi spelade kula. Tror inte det gick hem riktigt, han fattade nog inte riktigt vinken eftersom de andra som spelade  på min kulbana också fick gratis kulor - i form att av det var väldigt lätt att vinna för jag hade en "vinnar-grop" istället för en "förlorar-grop" som alla andra hade. Well det blev inget mellan oss i alla fall, så efter ett tag gick jag nog och blev kär i någon annan.

Dag 1 - Presentera mig själv

Efter 23 år borde jag väl ha lärt mig vem jag är men denna fråga är ändå alltid lika svår att svara på. Men jag skulle väl i korta drag säga att jag är en oftast glad och positiv tjej. Men när jag tänker efter riktigt noga så skulle jag nog ändå säga att det är 50/50. Jag är nog som de flesta svenskar ganska "moody". Mitt humör beror helt enkelt på dagsformen. Men om jag jämför mig med andra så FÖRSÖKER jag alla fall ha en positiv inställnign egentligen, även om jag gillar att gnälla (som alla andra svenskar).

Jag har alltid tyckt om att rita och pyssla och göra saker med händerna, även om jag inte är någon konstnär direkt. Därför blev jag väldans glad när jag hittade utbildningen i grafisk design där man får hjälp av datorn att rita och skapa fina saker! Datorn har väl varit ett intresse sedan jag fick min första så därför tycker jag att detta område passar mig ypperligt och jag hoppas innerligt att jag kommer bli en grym formgivare framöver!
Övriga intressen är väl inte så märkvärdiga, jag gillar att shoppa, fika, mysiga promenader och filmkvällar. Jag gillar tv-spel också, om det är roliga tv-spel, rolplaying games som till exempel baten kaitos och phantasy star online. När det kommer till datorspel är mitt favoritspel comand & conquer.

Min absoluta favoritfärg är grönt och det är något som de flesta som känner mig vet vid det här laget. Jag älskar allt som är grönt oavsätt vad det är! Men jag tycker också om rosa och rött, men jag är inte obsessed vid dem. Sedan älskar jag Tokyo och Japan och hoppas att jag kommer att få åka dit fler gånger i mitt liv. Och så älskar jag min pojkvän såklart! <3


En kul lek?

Tar mig friheten att sno den här listan från Idas blogg för att det kanske kan vara kul =)
Sofia utmanade mig så jag kan ju inte vara en fegis och inte acceptera utmaningen!

♥ Dag 1 Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Japanskt recept

Igår lagade jag japansk wok till middag! Mycket lyckat måste jag säga. Snodde halva receptet fårn nätet och hälften kom jag på själv. Det var superenkelt att göra så jag tänkte dela med mig av receptet:

1) Woka: Lök, vitlök, morötter, champinjoner och kött (Jag hade bacon men tror biff passar bättre).
2) Häll i olja, japansk soya och ingefära.
3) Koka ris.
4) Klart!

Mumms!


inte mycket att säga

Uppvisningen på Club bachata gick jättebra och jag kom ihåg alla steg! Så det var jätteroligt :) Dansade även lite efteråt och kom väl hem ungefär runt 1 och kylde ner min pojkvän, det var inte uppskattat!
Igår blev en lugn dag och så även idag. Har ingen lust att göra någonting egentligen. Har börjat lite smått med att göra en bok av B-uppsatsen som Niklas föreslog på vår mappföreläsning, och har även börjat fnula lite på visitkort.

Längtar som sjutton tills jag får börja julpyssla och sätta upp allt pynt och baka och köpa julklappar! 1 Vecka kvar!

Sassy goes mellanstadiesdisco

Igår var jag på Internfest med bargruppen på kåren. Temat var lång/mellanstadiedisco. Kände mig i alla fall som 10 år när jag kollade mig i spegeln.




Idag konstaterade jag och Sofia att vi inte kunde göra mer på uppsatsen innan handledning. Istället gick jag och handlade och sen fikade hos Andy. Nu håller vi på att laga fläskfilé, mums!

Har även tränat lite på Bachatastegen. Uppvisning ikväll, spännande! Hoppas min partner kan hålla takten för när jag tränar hemma blir det halvt fel hela tiden :( Men jag kan iofs snegla lite på de andra så borde det gå finfint!
Wish me luck!

Mappigt!

Vilken effektiv dag! Jag känner mig glad, tjohej!
Jag och sofia började med att gå till skolan och göra klart det sista innan handledning 2 av uppsatsen. Skrev ut och lämnade in Färdig problembakgrund, färdig teori, färdig metod hittils och så gott som färdig enkät! Samt ett antal frågor som vi hoppas vi får svar på på Måndag när handledningen äger rum.
Sedan gjorde fullföljde jag den 2 på gårdagens lista. Jag gick och köpte mig en visningsmapp! Blev så glad och pepp av det så efter att jag och Sofia jobbat färdigt för idag så satte jag mig och uppdaterade mitt CV samt gjorde om layouten en smula och skickade in det till facket för CV-granskning.

Nu är det bara att fylla mappen som står på listan. Ska genast börja att plocka ut saker som jag kan tänka mig att stoppa i den :)



Hej portfolioångest!

När jag gick upp i morse och all tid dessförinnan har jag varit helt cool-lugn när det gäller min portfolio och att söka jobb och liknande. Okej kanske inte helt lugn, men alla fall mer lugn än vad jag är efter dagens föreläsning om just detta. Nu ska man snabbt som attan "färdigställa sin portfolio", den portfolion som inte ännu existerar fysiskt alla fall hemma hos mig. Dags att sätta igång kanske. Och nu när jag börjat fundera lite närmare på det inser jag ju givetvis att jag inte har så mycket att lägga i den där förbannade mappen. MEN, jag ska lägga i det bästa jag har, sen får jag bygga utifrån det, punkt slut.

Dessutom ska man tydligen ge sig ut redan nu i rusket och slänga sin portfolio i ansiktet på alla häftiga designbyråer. Nej skulle inte tro det. Först ska jag klura ut hur mitt liv ska se ut efter examen. Men jag antar att det är lika bra att gå och slänga runt med sin portfolio i fall att. Men tror att jag börjar med det nästa termin.

Det här med att frilansa är ju också en grej man kan göra. Ska nog ta mig en tripp ner till MIUN Innovation som är en verksamhet på skolan som hjälper studenter att starta företag. Lika bra att ha ett företag i fall att man skulle behöva frilansa, så man slipper komma på en anställningsintervju där de frågar om man kan frilansa och man måste svara nej bara för att man inte har förberett sig! Någon som har ett förslag på ett bra namn???

Nåväl, jag är inte den som hetsar upp mig i onödan egentligen. Min taktik som jag just genomfört:
1. Skriv en lista på alla saker som ska fixas med portfolion.
2. Ta tag i det en annan dag. (Förslagsvis imorgon)

Toke D Keda Lamento boliviano

Nu ska jag iväg och dansa Bachata! Sista träningen innan uppvisningen på fredag. Ska bli jätteroligt som vanligt! Har tjuvtränat lite hemma så att jag inte ska vara helt förvirrad när jag kommer dit :)

Och för alla som undrar vad vi dansar till för musik (jag vet att ni undrar, haha) så bjuder jag här en länk till min favoritlåt hittils:
http://www.youtube.com/watch?v=40QMCgDCR3E

(Vet itne hur man länkar youtube-klipp i bloggen)

Fina mönster

Tyckte de här mönstren på dessa dryckesförpackningar var jättefina, lite små-juliga också om man får vara lite julnördig igen :)

Länk till inlägget

Fnular inför julen

Egentligen är julen min favorithögtid, fast det är kallt och snöigt. Men så länge man slipper gå ut i busväder så är det fruktansvärt mysigt! Jag försöker verkligen att hålla på min jultradition att inte börja med något juligt förrän 1a advent. Men jag tillåter mig i alla fall att sitta och fundera på vad jag ska köpa för julklappar och vad jag ska göra för julpyssel.

Det kliar verkligen i fingrarna på mig! Vill börja köpa julklappar, slå in fina paket, göra gulliga julkort, baka julgodis och göra annat julpyssel. Men jag får försöka hålla mig två veckor till, annars förlorar det lite av sin glans tycker jag. Jag har i alla fall kommit på en massa bra förslag (enligt mig själv) till julklappar till min kära familj, släkt och mina kära vänner.

Om två veckor åker även min absoluta favoritbakgrund upp på datorn som jag har haft varje jul i flera år nu. Tycker den är så himla söt!

Vill du ha en @facebook.com

Läste detta nyss på en blogg jag följer:

"Facebook to Launch a ‘Gmail Killer’?

Today, November 15, Facebook is expected to present a set of new features including the new mail service unofficially called Project Titan, which is positioned as a ‘Gmail-killer.’ The biggest social network is said to provide personal @facebook.com email addresses to over 500 million users all around the globe."

Läsa hela artiklen

Mys-fluff

Var en toppendag igår! Var på stan med Ida och skulle kolla när hon provade klänningar. Men givetvis kunde jag inte hålla mig själv så även jag köpte en klänning, inte varje dag det händer! Och hittade även ett par kängor!
Är väldigt nöjd med mina inköp, har ändå sålt lite kurslitteratur denna månad + fått lön så jag kände att jag hade råd! Ida slog till på hela två klänningar och ett par shorts, inte illa!

På kvällen jobbade jag på kåren. Ganska mycket folk så det var roligt! Var helt slut när jag kom hem kl 04.00. Hoppade direkt i säng och sov tills kl 13.00 idag. Skönt!

Dagen blir lugn.

Mys-fluff skor! :)

Yatta!!!

Hade världens bästa dag igår! Började med att hämta ut min tenta som jag fick A på! ÖVerlycklig vöer detta bestämde jag mig för att fira hela dagen istället för att plugga. Jag och Ida drog ner på stan och satt och fikade på Charm i 2 timmar. Myyyys!
Sen skulle jag egentligen ha gått på basket med Fia men det blev inte så :( Kanske tur ändå eftersom Dragons förlorade den matchen, hihi. Åkte istället med Jonas och Andreas till Ica Maxi (älskar att åka bil!) och handlade lite entrecôte som vi åkte hem och lagade sen!
Satt bara och kollade lite på tv och snackade sen innan vi drog oss tillbaka.

Nu ska jag ner på stan med Ida igen. Hon ska kolla klänningar, jag ska prova utan att köpa, hoppas jag :)

Pluggdöden

Jag har verkligen ingen motivation till att börja läsa till den andra kursen som just börjat, varumärkets kommunikativa roll. Trodde den skulle vara på halvfart åtminstone, men icke, 5-veckors kurs. Så idag borde jag börja läsa Rita Mårtsensson - Marknadskommunikation, som förvisso är ganska intressant, men jag orkar bara inte börja! Dessutom borde jag skriva lite på uppsatsen också.
Känner att energin är på noll idag, jag vill bara ta helg och ha roligt! Vilket jag också ska. Det blir stan och fika med Ida på eftermiddan och basket med Fia ikväll :)
Ska få tentaresultatet idag också från Metod C. Kertin i receptionen är åter kl. 12 så då ska jag springa dit och hämta den. Får lugna mig en stund till med andra ord.

Vem vill köpa Coke II? Inte många tydligen...

Sjukt egentligen hur fäst man kan bli vid ett visst varumärke och hur upprörd man kan bli över att de byter design eller varumärkesnamn. Detta är ett levande bevis på att varumärkeskommunikation är ytterst viktigt!


New Coke was the unofficial name of the sweeter formulation introduced in 1985 by The Coca-Cola Company to replace its flagship soft drink, Coca-Cola. Properly speaking, it had no separate name of its own, but was simply the new version of Coke, until 1992 when it was renamed Coca-Cola II. Public reaction to the change was devastating, and the new cola quickly entered the pantheon of major marketing flops. Company headquarters in Atlanta started receiving letters expressing anger or deep disappointment. Over 400,000 calls and letters were received by the company. A psychiatrist Coke hired to listen in on phone calls to the company hotline, 1-800-GET-COKE, told executives some people sounded as if they were discussing the death of a family member.

New Coke was a disaster not because it was crap (although it most certainly was), but because the consumer sheeple were too attached to their brand of cola which hadn't been changed since 1903 when the good stuff (cocaine) was taken out. The failure of the “new” formula points to the psychology of branding and consumer attachment to a freaking soft drink. It was only 3 months later when Coke Classic was brought back to appease the raging hordes of angry soda drinkers who were obviously in some sugar-induced maniac state. The Coke Classic did so well that it outsold the new coke and Pepsi, leading to some conspiracy theories that this was all planned in advance.

The subsequent reintroduction of Coke's original formula led to a significant gain in sales.

Källa och mer intressanta misstag

Tôkyô cravings

Efter mitt tv-program blev jag alldeles frusen och tog en lång varm dusch, med betoning på lååång. Bara för att Sofia länkade en rolig sak fick jag otroliga japan-cravings!
Jag vill åka tillbaka till Tokyo nu nu nu nu nu! Uppleva staden igen, äta fruktansvärt god mat och dricka fruktansvärt goda drinkar till fruktansvärt låga priser. Jag vill åka upp till 69e våning i Sunshine City för att återigen faschineras av storleken på denna fantastiska stad. Jag vill kunna gå ut mitt i natten ute i ingenstans långt bort i förorten till en vending machine som säljer cola och om man har tur Melon-soda! Jag vill gå på fyrverkerifestivaler och beundra de fina mönstrena både på himlen och på alla söta japaner som bär sina jukatas och jag vill spendera en hel dag med att gå runt på olika game-centers och vinna små gosedjur och förlora i soul calibur och jag vill göra massa fina puri-kura bidler med massa fina japanska tecken på som man knappt förstår själv!
Åh jag vill jag vill jag vill!

Spär på min nostalgitripp med lite bilder från resorna  <3



Shibuya crossings


Utsikt från Sunshine City i Ikebukuro







Showtime

Har just kommit hem från bachatan och tittat på bonde söker fru! Lika roligt att dansa den här gången, den börjar bli många steg att hålla reda på nu! Dessutom ska jag också vara med på uppvisningen den 19e november för jag lyckades byta ut mitt jobbpass på kåren den dagen mot en annan dag! *happy*

Handledningen gick bra och vi har väl i princip skrivit klart all teori. Nu återstår att finslipa syftet och börja skriva enkätfrågor. Blir säkert lite knivit, men roligt :)

Hej jag heter sara

Då var snöovädret finally här! Tycker att det ser jättemysigt ut! (Om jag hade sluppit gå ut på hela dan). Men nu är det så att jag måste ta mig ut i kaoset både 1 och 2 gånger. Dels är det handledning kl 1 och kårmöte och bachata ikväll! Tur att jag var förutseende nog att gå ner i källaren och hämta upp vinterkläderna igår!

Jag bjuder på en bild! Allt detta kom i natt, igår var det bar backe :O


Dags att hoppa in i duschen!
Mata ne!

Och föresten för alla som bryr sig jättemycket så har även jag skaffat twitter! Man måste ju som kommunikatör hänga med de nya trenderna inom sociala medier, eller nåt. Klicka här: watashiwasara

Hur söta!?

Åh hittade världens sötaste små pappersfigurer!





Finns fler här

Räddade i nöden

Yay, vi har fått en handledare nu! Efter lite spring fram och tillbaka till skolan, borttappade papper och förvirrade lärare så har vi till slut fått en handledare till C-uppsatsen och även vår första handledningtid. Känns skönt att inte vara lämnad vind för våg längre!
Vi har förberett oss väl och har egentligen skrivit så mycket vi har kunnat så hoppas man kan få en liten knuff i rätt riktning på handledningen på onsdag.

Har varit duktig och tränat idag också fast det var freezing cold ute! Dags att parkera cykeln i förrådet för denna vinter tror jag. Och det börjar verkligen bli dags att gå ner i förrådet och hämta vinterkläderna, mössor, vantar och gosig varm vinterjacka! Det gäller att vara förberedd när det väl smäller!

Sitter i min nyinköpta gosiga stickade tröja och inväntar top model, Ida lämnade just mig för filmkväll och byts strax ut mot Sofia som vill snylta på min TV-licens! :P

Shoppinglycka

Blev en heldag i Birsta igår med Sofia! 12-17 så man var helt slut när man kom hem. Men blev i alla fall några små inköp *vissel vissel*. Tyckte att jag kunde köpa lite julklappar till mig själv i förtid av någon anledning... I alla fall var de väldigt fina och väldigt gosiga och välbehövliga (säger vi).
Kollade på film med Andy på kvällen - Dear John - hyffsat bra mysfilm. Sen spöade han mig i Buzz men jag gav igen med att kittla honom moahahah!

Idag har jag mailat våran handledare för C-uppsatsen och fått reda på att han inte alls ska vara handledare så nu sitter vi här utan handledare och väntar på svar från någon om att vi ska få en ny. Hoppas det inte dröjer allt för länge så att vi blir sinkade.
får se vad vi ska arbeta med idag.

Helgens mysfaktorer

Blev inget vettigt inlägg alls sist. Vet inte vad som flög i mig. Skriva blogg kl 7 på morgonen är ingen hit. Men nu kan jag i alla fall meddela alla intresserade att opponeringen gick kanon, fick mest kritik på sådant vi redan ändrat och en del bra tips på hur vi ska gå vidare så det käns kanon, nu är det bara att köra på.
Kvällen igår spenderades med fredagsmys med Andreas; springrunda (mysfaktor:2), fläskfilé med pommes och bea (mysfaktor:4), Sara spöade andreas i Buzz (Saras mysfaktor:5, Andreas mysfaktor:1) avslutade kvällen med att somna gott med en lång sovmorgon framför oss (Mysfaktor:5)!

Sagt och gjort tog vi en lång sovmorgon och sedan en lång promenad runt Sidsjön. Det börjar svalna här uppe, men än så länge har det inte kommit någon snö. Håller tummarna för att det dröjer några veckor till i alla fall!
Nu ikväll har jag och Sofia lagat fläskfilé a la Sara, spelat skippo och kollat på Harry Potter 5. Hög mysfaktor även på denna kväll! Imorgon blir det till att åka till Birsta och fira ledighet, eller bara för att vi är så rika att pengarna brinner i fickorna!

Kändes som julafton i morse, men ändå inte

Klockan är alldeles för tidigt för att jag ska fungera. Men idag har vi opponering på vårt uppsats-PM så det är inte mycket annat att göra än att kliva upp :( Hoppas att våra opponenter kommer med några bra synpunkter så man vet lite mer i vilken riktning man ska gå.
Vi har förvisso redan börjat att srkiva lite teorier, men de funkar nog oavsätt om vi måste ändra lite i syfte och liknande.

Vet inte varför jag fick för mig att jag skulle orka skriva något vettigt nu. På återseende

Kändes som julafton i morse, men ändå inte

Klockan är alldeles för tidigt för att jag ska fungera. Men idag har vi opponering på vårt uppsats-PM så det är inte mycket annat att göra än att kliva upp :( Hoppas att våra opponenter kommer med några bra synpunkter så man vet lite mer i vilken riktning man ska gå.
Vi har förvisso redan börjat att srkiva lite teorier, men de funkar nog oavsätt om vi måste ändra lite i syfte och liknande.

Vet inte varför jag fick för mig att jag skulle orka skriva något vettigt nu. På återseende

Rutiner = bra grejer

Onsdagar har blivit min favoritdag på hela veckan! Har varit jätteduktig idag och suttit i biblioteket och bara spottat ur mig teori, samanligat 3 sidor blev skrivna, hejja! Jag är en sån person som gärna ligger långt i förväg med arbete och sen tar det lugnt på slutet. Med uppsatsen finns en ännu större anledning att bli klar tidigt, nämligen ett eventuellt jullov, det skulle inte sitta helt fel att ha lämnat in allting innan jul så att man får en veckas avkoppling!
Snart ska jag iväg på möte på kåren i varnlig ordning, får se om det blir några felr jobbpass denna månad, har redan ett den 19 november.
Efter mötet är det andra gången på bachatan, ser fram emot det jätetmycket, ska bli superkul att svänga lite på höfterna igen :) Och därefter väntar bonde söker fru.

Jag har kommit fram till att jag gillar rutiner. Det är därför jag gillar onsdagar. Onsdag har numera rutiner, tre fasta punkter som jag ska göra, tre roliga punkter. Jag gillar inte att vakna upp en morgon och känna att det inte finns något jag måste göra, varför ska jag då gå upp? Nej, rutiner är bra grejer, mer sånt!


(Obs! Bild från promenix för några dagar sen på norra)


Igår var en jättemysig kväll. Jag och Andy trotsade vädret och tog en promenix! Svängde förbi frendo och inhandlade ostbågar och kröp sedan ner i soffan med en romantisk komedi. Vi såg "She's out of my league" som var lagom mysig och innehöll lagom trevliga skämt så man fick fnissa till då och då. Inget krångel och man behövde inte använda hjärnan för fem öre. Definitift en kväll i min smak!

En sån där tisdag

Idag är det en sån där otäck tisdag. Har spenderat förmiddagen med att kolla på tv-program som jag missat förra veckan och har börjat kolla på en ny jdrama som Sofia har rekomenderat. Ska snart käka lunch och sen ska jag och Fia fortsätta på C-uppsatsen.
Ska ta med mig homemade brownies och det blir förmodligen en cola till dem så att vi har något att se fram emot i pausen. Igår hann vi inte sitta så länge för jag skulle iväg och träna. Men idag är en sån där tråkig tisdag då jag inte har något planerat på hela dagen. Jag brukade gå på spinningpasset på tisdagar förut men han har gjort om det så det är inte lika roligt längre, går på fredagar istället. Sen är det inte heller någon smaskig dockusåpa på tisdagar som det är nästan alla andra dagar i veckan, så det finns mycket tid till att sitta i bibblioteket idag i alla fall.

Häftiga illustrationer

Tyckte dessa illustrationer/logotyper var väldigt cola. Själva ytan är format efter singapore på kartan, fint :)





Se alla här

I startblocken

Idag är jag på bra humör igen! Vad jag känt än så länge i alla fall. Har spenderat morgonen med att läsa igenom vår opponeringsgrupps uppsats PM och skrivit ned några kommerntarer till de vi ska opponera på.
I väntan på Sofia har jag gjort pannkakssmet och ska så småningom fixa pannkakor till oss till lunch innan vi sätter igång med C-uppsats-arbetet.
Känner mig jättepeppad konstigt nog. Antar att det är för att vi varit så gott som lediga ett ganska bra tag nu. Börjar bli rastlös. Och det är faktiskt väldigt mysigt att sitta i biblioteket och arbeta i lagom takt. Eftersom vi börjar så tidigt finns det ingen anledning att känna stress.
Det känns som att uppsatsskrivandet kommer bli ganska angenämnt ändå, sitta i bibblan, ta fikapauset, dricka cola, skratta och tönta oss och skriva en massa massa text.
Käns även som att vi hittat ett ganska intressant ämne där vi kanske kan komma fram till något vettigt och det känns även som vår uppsatsidé kan utvecklas i framtiden till flera andra uppsatser från flera olika infallsvinklar. Det gäller för oss nu att avgränsa oss så mycket som möjligt så att vi hinner med att göra en väl genomarbetad uppsats och inte för övergripande.


Bjuder på en stämningsbild!

God jul Sara

Har hittat världens mysigaste och praktiska klädesplagg! Att ingen har kommit på detta tidigare. Perfekt för sega morgnar och mysiga filmkvällar och annat random!

Länk till sidan

RSS 2.0