Besök =)

NU är brorsan på besök! Anlände Onsdag eftermiddag när det lämpligt nog hade snöat 2dm och fortfarande höll på. Jag tog mig i alla fall fram till stationen, så även tåget. Sen pulsade vi ner till stan och handlade lite mat och vidare hem. Det blev lyxbacon till middag och sen var vi och spelade Buzz med Andreas och Jonas :)
Vädret höll i sig så igår var det väl va en halvmeter nysnö. Detta var dock inget som hindrade oss från att gå utanför dörrn. Igår spelade vi bowling på eftermiddagen. Rickard slog mig med massa poäng, det måste ha varit något fel på de klot jag använde, för oavsätt hur rakt jag slog så stog det alltid en liten rackare kvar!
Nu har vi varit och handlat lite mer dricka och ska inte göra något särskilt. Sen ikväll ska vi äta på stekhuset (bästa resturangen i Sundsvall, woooh) och efter det bio, SHerlock Holmes!

Så gott som ledig en stund

Hemsidan börjar bli klar. Men som alltid när man hållt på med något ett tag så lessnar man på hur det ser ut och vill göra om allting. Men jag nöjer mig med den här sidan eftersom det är den första jag gör och sen ska jag planera min portfolio-sida, som vi ska göra också, lite nogrannare från början.

Brorsan kommer vid 4 idag så då ska jag ner på stationen och hämta upp honom och så msåte vi handla på vägen hem också. Känner mig dock inte så sugen på att gå utanför dörren så det toksnöar utanför fönstret och det är -4 grader. Tydligen skulle det vara ett stort oväder på gång med klass 2 varning, jag vet inte om jag tycker det här vädret ser så skräckinjagande ut dock, men det kanske är värre än vad det ser ut, vi får se om jag blåser bort eller inte.

Nästa vecka ska vi göra en sida i flash, känns hopplöst eftersom jag inte fattade någonting av genomgången. Men Mickis har lovat att hjälpa mig mot en muta :) Så det kanske går vägen i alla fall!

Flash = ?

Suttit med flash hela dagen. Jag hängde med den första timmen av genomgången och lyckades få en boll att studsa, grattid mig! Sen var jag helt lost och ägnade resten av lektionen åt att förbanna mig över detta icke-logiska program när jag skulle försöka få en väderkvarn att snurra. Jag förbannade också kursens upplägg eftersom vi inte ens ska ha med flash på första hemsidan, varför behöva oroa sig över detta redan när vi ändå ska gå igenom det senar ei kursen!? Kan man undra.
Nu ska jag istället iväg till friskis och avreagera mig en anings. Sen får man väl göra lite flash-research så att man fattar avd det är frågan om, eller fortsätta med hemsidan, eller göra något roligt så att man blir på bra humör igen. Brorsan kanske kan visa mig lite flash i helgen istället när hemsidan är inlämnad :)

Totoro

Arbetet med hemsidan har legat lite på is under helgen eftersom jag ska börja arbeta med själva innehållet nu. Det vill säga jag måste bestämma mig för vilka filmer jag vill ha med på sidan, vilka bilder jag ska ha och vilken text som ska stå där. Jag har alla fall ritat lite illustrationer som jag ska ha med, till exempel så har jag ritat en Totoro, som är en figur i en av världens sötast filmer "Tonari no Totoro" ("min granne totoro").



Imorgon är det skola hela dagen så då ska jag sitta lite med sidorna och förhoppningsvis bli klar även med innehåller innan Rickard kommer och sen bara ha lite småpill kvar innan redovisningen på fredag.

I övrigt har det varit en trevlig helg. Har inte gjort något särskilt. Fredagsmys i Fredags med Andreas. Kollade på let's dance och sen filmen the prestige. Den var rätt bra men hoppade väldigt mycket i tiden så ajg hade lite svårt att hänga med på grund av min trötthet.
Sjukt skönt att sova ut i Lördags. Var på IKEA med Maria och Mickis på dan och köpte lite nödvändigheter. sen blir tiden knapp och det var dags att fixa kläder till Hawaii-temat på kåren. Jag hade planerat att ha mina jeans-shorts, men självklart när jag för en gångs skull vill använda de så inser jag att de är i Stockholm. Det är sjukt att man kan ha så mycket kläder att garderoben väller över, men fortfarande inte ha något att ta på sig som man är nöjd med en kväll som denna. Det slutade i alla fall med att jag fick ta kjol istället.
På tal om kläder så har jag rensta ut lite i min garderob, det blev inte så mycket som fick gå, men lite light'are blev den i alla fall. Så anyone intrested, come and get it!

Kawaii mu-bi-

Kursen i webbdesign börjar kännas riktigt kul. Jag har kommit igång litegrann med min sida och det flyter på rätt bra och som tur är har jag grabbarna-pro som kan hjälpa mig när läraren har tröttnat på mina frågor. För alla som vill beskåda mitt mästerverk så kan ni gå in på den här hemsidan, det är inte så mycket där ännu men det kommer att uppdateras under tidens gång och ska vara klart på fredag nästa vecka så by then borde det se grymt ut!

Förövrigt är allt som vanligt. Händer inte så mycket här upp, vilket är lite tråkigt, men ingenting jag inte kan stå ut med antar jag. Roligare nu när man har någonting att pyssla med. Det finns ju inget bättre än när skoluppgifter är så roliga att man vill sitta med de kl 9 på kvällen!
Nästa vecka kommer brorsan upp och hälsar på, om han har fått tag på några biljetter. Får se vad vi ska hitta på då, har lite skola och måste göra klart sidan, men lite skoj ska vi väl kunna hitta på, kanske bowla eller gå på resturang eller något annat som vi egentligen inte har råd med :)

Sen vill jag bara säga att Dagspress-kursen är slut. Vilket känns som en lättnad. Examinationen var igår även om vi var nära på att missa den. På schemat stod det nämligen att vi skulle träffas Onsdag den 19, observera att dag och datum inte stämmer överens här. Vi antog att datumet var korrekt så jag och Sofia gick till den vanliga salen igår, inte en kotte där varpå vi styrde stegen mot lärrarummen. Efter en kort diskussion med Kevin om vart Pelle (kursansvarige) håller hus dyker han upp i korridoren! Vi ställer honom mot väggen och frågar vad som pågår och vi inser att de har examinationen i grupprummet på samma plan! Och Pelle hävdar att vi inte lämnat in våra arbeten trots att vi la alla sidor i hans fack dagen för deadline. Det visar sig att vi skulle ha varit där och lämna in dom, trots att jag frågat i ett mail om det var lektion eller vara in lämning. Det visar sig även att detta fack som i normala fall används för inlämning av uppgifter mm inte gäller i Pelles fall, utan det är hans lilla förråd för saker som inte får plats i hans rum!? Så han har inte sett våra uppgifter, men det löser sig i alla fall och vi får göra examinationen med två journalister där vi opponerar på varandras. En något förvirrad lärare alltså! Men det var ju skönt att det löste sig och vi blev klara med kursen!!
En lång historia för ingenting, men jag tyckte det var smått komiskt i alla fall!

Grön filur

Inspirationen är tillbaka äntligen! Började webdesignskursen idag. Gick igenom lite HTML- och CSS-kodning. Insåg att jag kunde det mesta redan vilket var väldigt skönt eftersom jag var orolig att jag inte skulle fatta ett jota! Blir roliga uppgifter som vi ska göra. Den första är att göra en liten hemsida om vad vi vill, jag har tänkt göra en om mig och min filmsmak och lite allmänt om olika filmer. Vet inte hur jag ska utforma sidan än men vill att den ska vara personlig och representera mig. Vill att den ska vara lite cute, så any idéas är välkommna.

Ett tecken på att min inspiration och kreativitet är tillbaka är denna lilla filur som jag gjorde på måfå:



Var och tränade med Mickis idag också. Äntligen tagit tag i det där, det blev ju inget förra terminen förutom dansen. Kändes väldigt skönt och jag var inte döendes efteråt som jag hade förutspått! :)

Jag kan göra vad jag vill!

Nu! Har jag tjatat hela veckan om att det ska bli så skönt när alla förpliktelser är över. Och nu är de det! Idag behöver jag inte göra någonting om jag inte vill! Ska bara slappa och laga god middag som ska ätas kl 4 typ, haha. Sen blir det till att dra ner till bion och se Snabba cash, hoppas innerligt att den är lika bra som boken, men jag ställer mig tveksam till det. Är skeptisk till valet av skådespelare för huvudrollen och lite rädd att de ska va allmänt dåligt skådesepeleri. Men bio är iofs alltid kul oavsätt! Och den sägs vara bra så!
Trots att jag tjatat om att det ska bli skönt att ha en helt ledig helg så ser jag fram emot nästa kurs i Webdesign. Det blir fullt ös och mycket att göra. Blir skönt att ha lite fastare schema så att man inte blir helt förslappad. Och nu har jag abra en kurs att fokusera på och inga övriga ansvar som fladdrar omkring runt om. Hoppas bara att de går igenom saker och ting grundligt eftersom jag inte kan ett jota om varken flash, css och knappt något om HTML. Börjar blir dags att lura upp brorsan tror jag!

Frågan är bara vad jag vill?

Happyface :)

NU! Allting är inlämnat och klart. Helt underbart faktiskt! Ska bli så himla skönt med helg.
Har varit i Birsta hela dan med Mickis och Maria, så nu är jag helt slut! Har värmt mig med en dusch och tänkte skippa basketen så jag orkar ta mig till stationen senare och möta upp Italienaren.
Blev ganska bra skörd idag kan man ju lugnt påstå, ett antal tröjor som är jäätefina! Och jättemysiga!! Ochs å lite mat och grejs till helgen. Jag vet att det är överfullt i min garderob redan, men idag var en nödvändig shoppingdag och helt klart värt det! Får kanske ta och rensa ut lite skräp som jag aldrig använder, eller skafaf en walk-in-closet? Dock tveksamt om det får plats, får omvanlda hela lägenheten till garderob i så fall, vore iofs inte helt fel, men kan medföra problem vid matlagning och liknande.

Ledighet till 1000, nästan

Sista inlämningen ska göras idag. Ska bara vänta tills Sofia vaknar så ska vi gå och skriva ut och sen lämna in. SKa bli skönt att få det ur vägen. Sen är det en HELT ledig helg som gäller. Inget plugg att tänka på över huvud taget! Och alla kurser hittils avklarade, såå skönt!
Ska bara hämta upp en utbytesstudent på stationen ikväll, det är den enda plikten jag har kvar för helgen. Men idag blir det birsta med tjejerna och tröstshoppa lite (bara lite) för att jag har varit lite nere och opepp på sistone, hoppas att detta ska hjälpa :) Basket ikväll sen också, höll jag nästan på att glömma innan Mickis just påminnde mig. Sen får man väl se vad man ska spendera resten av kvällen med i väntan på att promenera ner till stationen.

Det var väl inte så mycket mer jag skulle säga, ska bara lägga till, till alla vänner som vill gå på filmdate med mig:
bli medlem på www.filmtipset.se och börja ranka filmer och bli vän med mig där så kan vi se vad för film som passar bäst för oss båda :) (mitt medlemsnamn är chise)

Uppdatering

Oj nu var det länge sedan jag skrev. Har inte riktigt vetat vad jag ska skriva för det har väl inte hänt så himla mycket spännande att berätta om.
Snart är i alla fall vetenskapliga rapporten helt klar. Har opponeing på torsdag som jag hoppas kommer gå bra. Vi har försökt tänka på det mesta som de skulle kunna tänkas klaga på, men det är förmodligen något man inte tänkt på som kommer att komma upp. Men det känns i alla fall som att det kommer gå bra så jag är inte nervös för det än i alla fall.
Även kursen i dagspress är slut snart. Sista inlämningen på fredag. Och sen examination på tisdag nätsta vecka. På måndag börjar kursen i webdesign. Ska bli så himla skönt att inte ha så många olika saker att stressa över. Har verkligen bara gjort dagspressuppgifterna för att jag måste, har inte haft någon inspiration alls, trots att det är det jag hade velat lägga mest tid på, men man prioriterar ju huvudkurserna. Men jag är glad att jag läste den i alla fall för även om jag inte lagt ner min själ i arbetet så har jag alla fall tränat och ju mer träning desto bättre blir man, plus att jag har hållit uppe arbetet i InDesign.
Jag har också bestämt mig för att inte vara med i internationella kommittén längre eftersom det också är ett extra ansvar som tar upp tid även om det inte är ofta. Eftersom att jag ska försöka jobba lite som studentambassadör också så känner jag att jag hellre lägger energi på det. Vill inte ha för många saker på gång samtidigt för det har bara gjort mig stressad.
Så denna termin blir det en kurs i taget och så förhoppnignsvis lite jobb som studentambassadör. Och då hoppas jag även att inspirationen och orken ska komma till att börja träna igen.

Minus 2 stressmoment :)

Ännu ett stressmoment avklarat. Sofia och jag tog tag i saken och skrev klart tidningsanalysen av tidningen Game reactor som ska vara inne på Fredag. Det blev väldigt djup och en smula överambitiös, så vi hoppas att lärarna kommer att orka läsa igenom den och sedan skriva ett stort A på den. Men de kanske inte uppskattar vår väldigt djupgående analys, det återstår att se.
Efter det hade jag inte mycket energi kvar, försökte sova en stund men det gick inte så bra. Sitter mest och väntar på att Andreas ska komma fram! Men det dröjer ju några timmar till, har liite svårt att fördriva tiden måste jag säga. Ska i alla fall äta middag snart, då kanske jag får lite energi till tv-spel, läsa eller något annat mer kreativt än att stirra i väggen.
Oh just ja, här om dagen ringde jag SOLO och bad de skicka in praktikplanen, vilket hon skulle fixa direkt, så hoppas att den dimper ner i brevlådan imorgon. Så även detta stressmoment är nu ur min värld, underbart!
Nu är det bara uppsatsen och 3 tidningsomslag som ligger och gnager lite. Men uppsatsen är så gott som klar så egentligen inte så mycket att stressa över, ska försöka låta bli med det.

Istid

Och jag som tyckte det var kallt igår! Vaknade och insåg att det är -20 grader ute. Tänker inte gå ut på hela dagen! Frågan är bara vad man ska roa sig med då. Måste i alla fall skriva en tidningsanalys med Sofia, om hon vill vakna någon gång. Sen ev pilla lite med rapporten så att det blir helt klar så vi bara kan läsa igenom allt sen.

Sista handledningen

Handledningen gick otroligt bra! Hon tyckte vi hade varit på rätt spår redan från början och undrade om vi skrivit liknande rapporter förut för det var så bra :) Nu är det bara att hoppas att den som examinerar oss tycker likadant. Men det vet man aldrig.
Efter handledningen fixade vi till det hon hade kommenterat på, var lite småkorr bara. Sen fixade vi alla bilagor och layouten och skrev en inledning.
Det som är kvar att göra är nu bara att skriva ett stycke om validitet, reliabilitet och metodproblem, sen är vi klara och får ta helg!! Underbart :) känns kanoners!

En kylig morgon

Vaknar upp och vill inte lämna mitt varma täcke. Trotsar kylan och springer in i duschen, försöker förjäves värma mig men lyckas inte förns jag nästan är klar. Upptäcker till min förskräckelse att det är -16 grader ute. Jag vill inte. Vill krypa ner under täcket igen och bara somna om och vakna upp tre månader senare utan snö och plusgrader. Tyvärr är inte detta möjligt. I wish.
Nej för nu ska vi på sista handledningen med uppsatsen. Hoppas vi får bra respons och inte måste göra om en massa eftersom vi har en del andra saker kvar att fixa också. Men det är gott om tid. På Fredag är det inlämning. Känns väldigt skönt att bli av med den här uppsatsen nu! Hoppas på att webdesignen inte blir allt för krånglig!
Nej nu är det dags för frukost.

Luften är fri!

Har idag trotsat snöstormen och varit på OKQ8 och hämtat min externa hårddisk på 1TB. Är i full gång med att töma hårddisken på datorn, äntligen kan min stackars laptop andas igen, den har varit så gott dom kvävd av alla bilder, filmer och skolarbeten!

Köpte en Seagate Desktop på Dustinhome. För 799kr. Rekomenderas starkt, har fungerat smärfritt hittils. Bara att koppla in och köra!

I övrigt har dagen spenderats emd att skriva lite mer på Vetenskapliga rapporten. Klämde in ett stycke om reklam under "marknadsföringsmixen". Läst igenom all teori och hittat några småfel som bör korrigeras innan inlämningen.
Sen har jag också provat mitt nya Playstation2 spel som jag köpte i Väla: Phantasy star universe. Är en variant av ett spel jag ofta spelade på gamecube förr. Ska bli kul att spela vidare! Aldrig kul i början när man ska gå ingeom alla tutorials, men är på god väg nu!

Home, sweeeet

Tillbaka i ett Sundsvall som välkommande mig med varma armar. Eller inte. Möttes av -13 grader. Frös nästan knäna av mig när vi kom ut från tåget, men räddades in i taxin relativt snabbt.
In och pälsade på mig mer, sen drog jag och Mickis till affärn för att få mathandlandet överstökat så att man kan överleva resten av veckan utan att tvingas utanför dörrn. Sen lyxade vi till det med att dela en pizza på divan eftersom vi vill spara den inhandlade maten till resten av veckan ;)
Ikväll blir det bara mys och robinson och det nya guitar hero 5 måste invigas!

Skönt att komma hem igen. Har längtat lite, även om jul och nyår varit ävldigt mysigt. Men det är alltid skönt att vara hemma hos sig och bestämma sina egna rutiner (och spela tv-spel)!

Imorgon blir det väl lite plugg, men tror vi har det mesta under kontroll.

Mitt år 2009

Då har man inlett ett nytt år och det är väl dags att samanfatta 2009 som alla andra. Fårgan är hur mycken man egentligen mins. Det som jag mins mest är det jag har bildbevis på och det som hände de sista 6 månaderna på året, så därför kommer jag mestadels beskriva mitt 2009 i bilder från den perioden! Och övrigt skraffs får indelas i kategorier.

Skola:
Inledde 2a terminen på GDK med kurserna:
Samhälle och omvärld, 7,5 hp
Organisation och kommunikation, 7,5 hp
Masskommunikation, 7,5 hp
Marknadskommunikation, 7,5 hp
Kommunikativ design, 7,5 hp
Strategisk kommunikation, 7,5 hp
Vetenskaplig metod I, 7,5 hp
B-uppsats, 7,5 hp



Jag hängde en massa med brudarna som äger i GDK08 och även lite annat löst folk.


Jag var fadder under nollningen


Jag blev fadder för de internationella studenterna.

Jag tog en extra kurs i redigering.

Jag klarade alla tentor.


Sommaren:

Jag hängde massa med grabbarna grud i Stockholm och gjorde massa roliga saker, bland annat kubb och sol och bad i Hellas och Långholmen
.


Midsommar firades som vanligt på landet.


Även i år var jag och hälsade på Soffi på Gotland.

Jag friade min födelsedag med att gå på permiären av Transformers - Revenge of the fallen.

Jag var och såg många filmer på bio.

Jag hälsade på brorsan i Linköping.

Jag läste tre böcker.


Utseende:

Jag bytte frisyr och hårfärg några gånger.

Jag köpte kläder.


Nöjen:

Jag var på Sjöslaget med de här sköna killarna.

Jag pendlade i humöret men tog mig ur dalarna jämt.

Jag fikade med världens bästa Agnes och Sofia.

Jag gjorde återbesök i Västerås.

Jag träffade Andy <3


Juletid:

Jag var på lyslördag med Mickis, Andy, Sofia och Alina m.fl.

Jag bakade lussekatter, pepparkakor och julgodis.

Jag firade jul hos morbror för första gången.


Jag åkte ner till Skåne för att kunna fira det nya året tillsammans!

RSS 2.0