p-p-p pokerface

Blev en lång shoppingrunda med Mickis igår. Även Joel anslöt senare. Lyckades få hem en del plagg för en väldigt rimlig slant =) Men glömde att köpa det jag mest behövde. Vilket innebär att det kommer behövas en till shoppingrunda! Men det är ju ganska lätt fixat!
Grillning och poker med grabbarna sen på kvällen. Tyvärr kammade jag inte hem potten men lyckades alla fall hålla mig kvar bland de 5 sista av 11 som spelade så det är ju alltid nåt. På grund av antalet medtävlande blev det rätt sent och jag kom inte i säng förrän kl 1. Men det var det värt!
Är hyffsat trött nu men piggnar nog till efter en runda i golftältet och computer city =)

Fridayyy <3

En hel arbetsvecka har gått! Och det är nog första gången i mitt liv som jag jobbat 5 dagar i streck. Hände kanske ibland på SJ, men inte ofta. Men veckan har gått jättefort och jag har haft sjukt kul på praktiken och har fått layouta en runt 20 sidor!
Är dock helt slut ikväll och funderar på att inte röra en fena, om det inte mot förmodan skulle dyka upp något extremt fantastiskt intressant event, haha!
Ja det finns väl inte så mycket mer att säga egentligen än trevlig helg!

Upp och hoppa

Helt fantastiskt hur trött man kan vara efter en arbetsdag, la mig klockan 10 igår! Men tack vare det är jag så gott som pigg klockan halv 8, vilket är en väldigt ovan känsla!
Igår fortsatte jag redigering på Frida, dels reviderade de sidor jag gjorde i Måndags och började med några nya sidor. Efter jobbet åkte jag till stan och träffade världens bästa Agnes <3 Vi satt på Sandys på drottninggatan och fikade i 2 timmar. När klockan började närma sig 8 var vi ensamma där och förstod att han förmodligen ville stänga så då smet vi därifrån. Han måste säkert haft en rolig stund med att lyssna på allt vi pratade om. Tur att man inte känner honom :D
Nu är det snart dags att åka iväg till praktiken igen. Har köpt ett busskort så det blir nemas problemas. Vi har blivit lika moderna som i Tokyo och Singapore så nu har vi bara blippkort som man går igenom spärrarna med. Olika färger som man får välja också, tyiskt att de inte hade något grönt kvar där jag köpte mitt kort!
Dags att göra mig iordning det sista innan jag går, tjingeling!


Praktik start

En kvart för tidigt klev jag in genom dörren på Frida förlag. Jag tog en tidigare tunnelbana för att vara säker på att inte komma för sent. Vid halv 9 klev jag av tvärbanan vid Mårtensdal i Hammarby sjöstad. Virrade runt där i ca 5 min innan jag bestämde mig för att leka dum turist och kolla på kartan som jag skrivit ut i förväg. Det tog ca 5 min att promenera ner till redaktionen på Hammarby kajväg 18.

Min tidiga ankomst resulterade i att jag fick vänta en stund innan min handledare kom tid. Jag spenderade tiden med att kolla igenom några av tidningarna som fanns där. Sedan kom Jessica och visade mig runt på kontoret. Ett väldigt härligt och öppet kontorslandskap där alla redaktionerna sitter på samma våning med lunchrum i mitten.

Därefter fick jag vänta en stund på att få sätta igång med redigering på SOLO för det fanns inga arbeten upp än. Det tog lång tid så jag fick istället börja redigera på Frida eftersom ingen av de som redigerar den var där.

Jag gjorde först ett uppslag om Hilary Duff som även ska vara på 8e numrets omslag. En helsida med bilder och en sida med artikel och faktaruta. Sedan gjorde jag affischen med Erik Saade och efter det två uppslag med modereportage.

Tiden flög iväg och efter 9 timmar på redaktionen påminde Jessica mig om att jag skulle sluta. Dagen gick fort med andra ord.


Jag har gjort en bok

Äntligen klar med typografiboken. Är väldigt nöjd för en gångs skull, men lärarna är väl inte nöjda som vanligt. Men det återstår att se. Grupparbetet är snart klart också, ska bli skönt att sticka iväg på praktik nu och slippa skolbänken ett tag. Lite bilder på booken kommer här :)





Maximalt

Detta har varit en av de bästa dagarna på länge. Jag har varit sjukt effektiv och upptagen hela dagen! Började med att gå till skolan med Maria kl 8. Vi ägnade ca 2 timmar åt att skriva ut våra böcker, till slut så ville skrivaren samarbeta efter att jag lurat den en smula.
Tiden rann iväg där och klockan 11 var jag klar med utskrift, skräning och limbindning. Därefter fick jag skynda hem för 20 över 11 skulle jag möta Sofie i skolan för att dra in till stan och ha föreläsning för gymnasieelever om Mittuniveritetet. Det gick kanon, vi var i en medieklass och i en elklass och det kändes i alla fall som att vi lyckades väcka ett intresse hos några. Fick till och med kommentaren att en tjej inte var lika skepisk längre, så det känns ju bra att man göra någon nytta!
När besöket på NTI-gymnasiet var över så gick jag vidare på stan och köpte bokpärmar, papper, klisterpapper och lim, därefter vandrade jag hemmåt och hann laga lite lunch eftersom jag inte hunnit det tidigare och sen vila 15 minuter sen stack ajg iväg på friskis och körde det vanliga passet som går på måndagar. Var väldigt pigg i benen och kunde ta i till max, väldigt skönt!
Mötte upp ANdy sen och gick på coop och handlade, så nu väntas tacos med Jonas, Sigrid och Niklas. En välförtjänt myskväll tycker jag!

Hej å hå

Herregud, tror inte jag jobbat så här intensivt på någon kurs hittils. Men det går frammåt i alla fall, fast ganska små steg. Idag skulle jag prova att skriva ut lite, men skrivaren vägrade att göra dubbelsidigt, så får pyssla med det där i helgen verkar det som.
Det börjar alla fall kännas som att det faktiskt kommer att bli en bok till slut. Alla fall en inlaga, och det är ju inte fy skam det. Sen hur reklamkampanjen kommer att bli är en helt annan sak.
Satt i skolan 5h i streck och bara glodde på skrämen, märkte inte ens att tiden gick, det är ju i alla fall positivt för det betyder ju att det är kul i alla fall, var dock helt slut när jag kom hem. Men nu har jag tagit en dusch och är på banan igen!
Nu är det tajm för basket, Dragons vs. Södertälje. Lär bli vinst för dragons, annars blir jag ledsen i 5 sekunder!

Disaster

Idag var en helt misslyckad dag. Datorstrul på morgonen så fick gå till skolan och jobba efter lunch istället. Det jag gjorde blev inte alls bra. Gick och gjorde grupaprbete med Maria istället vilket gick ganska bra. Sen skulle vi gå på stan och köpa en godisklocka, men tydligen har man inte sånna i Sundsvall. Så det blev mest en lång och onödig promenad, men vi får kalla det dagens träning.
Sen spenderade jag 3 timmar med att försöka fixa indesign på min dator, allting vägrade att fungera på grund att att jag var tvungen att uppgradera windows, vilket i sig tog 3 timmar med alla omstarter och nedladdningar. Tydligen så kan inte windows uppdatera med det senaste på en gång utan man måste starta om datorn mellan verje update, känns smart.
Det slutade i alla fall med att jag fick psykbryt och kunde itne göra något skolarbete så jag har följde med Andreas till Pjär istället och kollade på fotboll.

Skyndaaa sig

Idag måste jag verkligen komma igång med layouten och få ihop den så mycket som möjligt. Satsar på att den ska vara klar den här veckan så att man hinner göra uppgift 3 och sen skriva ut boken också.
Satt lite med textredigering igår men måste nog göra några provutskrifter så jag kan välja typsnitt och storlek och sånt. Såkart krånglar det när man försöker ladda ner programmen, men tror jag har fått fart på det nu, bara att det går fruktansvärt långsamt, men men, ska nog gå till skolan efter lunch och campa där hela dagen.

Hopp om vår!

10 grader idag och det blir förhoppningsvis vår även i år!
Känner mig så hurtig att jag ska iväg och träna, trots att jag inte lyckades lura med mig ngt sällskap!
Wiie =)

Tar ut helgen i förskott, den består ju endå av plugg

Snart är det äntligen helg. Har börjat ta ut fredagskänslan lite i förskott! Har jobbat som en ilsken myra hela veckan och igår var både jag och Andy helt utpumpade redan halv 11 då vi somnade bums.
Idag ahr jag så gott som skrivit kalrt min text, har gett mammsen och Andy i updprag att läsa igenom den, vi får väl se om det händer, ska försöka läsa igenom den i helgen har jag tänkt. Nästa plan i projektet är att börja skissa bokstäver. Har idag nsätan fått nervsamanbrott för att jag inte kommer på hur jag ska "komponera" bokstavskombinationerna som vi ska skissa, men har i alla fall kommit på en, kanske två idéer nu. Bestämde mig ganska snabbt för att göra det simpelt istället för att hålla på och krångla, det tar bara onödig tid som jag behöver till annat.

Ska bli skönt med helg, även om jag måste plugga en del. Imorgon har vi presentation av uppgift ett, splittring, ökning och kompression. Är halvnöjd med min insats, men tycker att den funkar i alla fall. Ska bli kul att se hur alla andra har gjort.
Eftermiddagen ska jag spendera med att förbereda helgens arbete tror jag. Skriva ut typsnitten som jag ska skissa av, skriva ut min text jag ska läsa igenom och lite sådanna saker.
På kvällen ska Andy och jag gå på stekhuset och äta och sen gå på bio, ska bli supermysigt! Har längtat efter det ända sedan alla hjärtans dag då han sa att vi skulle gå :) Jag får välja film också! Så det blir väl någon kärleksfilm, hihi.


Välja, skriva, skissa, tänka, göra

Jag har fattat ett beslut. Jag har valt mina fyra typsnitt. Vet inte om dessa kommer att bli mina huvudtypsnitt i framtiden, men jag insåg att jag inte kan hålla på att grubbla över det hur länge som helst för det finns fler grejer som ska göras i den här kursen och om jag aldrig bestämmer mig så blir jag ju aldrig klar. Så de fyra jag har bestämt mig för är:

-Bembo
-Univers
-Franklin gothic
-Bulmer

Känner mig hyffsat nöjd med detta och har nu skrivit om tre av dom. Även om det är sjukt svårt att hitta konkret information om det tekniska kring snitten. Men men, det får bli vad det blir, I helgen måste jag gå vidare och börja med layouten. För sen ska vi göra en bok av det också och det har jag ingen aning om hur man gör, så det lär väl ta en viss tid att ta reda på hur man gör det också.
Sen var det den där kampanjen för ett typsnitt också som ska göras. Herregud, det är bara att ånga på. Men nu har jag i stort sett skrivit hela dan med undantag för handlingspaus och inlämning av uppgift ett och lite skärning åt Sofia i ateljén. Klockan är 8 och min officiella pluggtid är slut vid 5. Men eftersom jag var tvungen att ta tid åt att handla förnödenheter så anser jag mig ha kompenserat detta nu.

Hej hopp!

skrivkramp.

Tiden bara rullar i väg och den där texten verkar aldrig vilja bli klar trots att jag sitter och skriver hela dagarna. Igår satt jag till kl 5 och skrev och ändå har jag lika mycket kvar att skriva idag och säkert imorgon också. Det finns så sjukt mycket att skriva om så man vet inte när det är nog.
Men någon gång måste jag ju bli klar med texten, annars kan jag ju inte börja med layouten!? Smygstartade lite med den igårkväll i alla fall för det är ju roligt, hihi.
Idag ska jag skriva om typsnittsmakare, har fortfarande inte kommit fram till vilka jag ska skriva om, trots att det är det ändå jag tänker på när jag ska sova!

Well well det får lösa sig, har ju hela dagen idag på mig, och halva imorgon och halva Fredag också.

Blind.

Vi har fått i uppgift att välja ut 4 olika typsnitt som betytt något i historien och som vi ska använda som våra huvudtypsnitt i framtiden. Detta är inte den lättaste uppgiften i världen kan jag säga dåd et finns en uppsjö av olika typsnitt att välja mellan.
Jag har nu suttit och stirrat mig blind på alla dessa olika varianter som jag har skrivit ut. Jag har inte lyckats skala ner det till 4, men jag har i alla fall kommit fram till att det är några av dessa jag vill ha:

- Univers (Helt säker)
- Franklin Gothic
- Futura
- Gill Sans

- Caslon
- Bembo
- Sabon
- Berling
- Times

Jag vill ju ha olika variationer så att man inte har två stycken som liknar varandra för mycket.
Caslon och Bembo är ganska lika så jag må ju ta en av dom. Men eftersom de är så lika så blir det ju väldigt svårt att avgöra vilken man tycker bäst om. Kanske ska välja den som det finns mest lättillgänglig info om? Sabon & Berling är väldigt olik de andra tre, men å andra sidan vet jag inte om jag är så förtjust i dom över huvud taget och i så fall vilken jag gillar bäst?

Ja det är en soppa det här, får fundera lite mer på saken. Tur att jag har en klar i alla fall så att jag vet vad jag ska skriva om ikväll eller imorgon.
Nu är det dags för middag!

RSS 2.0