Åker iväg

Om drygt en timme sitter jag på tåget mot Stockholm (förhoppningsvis). Ska bli skönt att få en lång paus. Hoppas kunna snjuta av några fina sensommardagar som inte har lika mycket höstfeeling som vädret här uppe, men vi får väl se, kanske blir regn och rusk!
Imorgon ska jag dra en vända på stan, man måste ju passa på! Kanske klippa till frillan också när man kan få det för 200kr hos den bästa frisören!
Sen bär det iväg till landet! Mys i stugan med familjen, film med Emelie och golftävling med pappsen! Kommer bli en kanonhelg :D

Nya byxor.

Dessa åker på idag :)

Seminarium.

Sista dagen på kursen, sista momentet på kursen; seminarium. 15.15 är det dags. 45 min diskussion kring tentan. Hoppas det ska gå fin fint. Vill bara få det överstökat nu. Sen väntar 1 veckas ledighet, man tackar!
Efter det blir det fullt ös medvetslös med metod C, C-uppsats och varumärkeskommunikation. Det känns som en bra dag idag, efter kl 16 är det definitift en bra dag!

Lycklig.

Har haft en grym dag! Vilket innebär att jag har sparat förberedelserna inför seminariet till imorgon :D
Var först ner på stan med Fia och tog en mumsig fika på Barista! Sen gick vi lite på stan och kollade i lite affärer och så vidare, blev ett ytterst litet ynka inköp bara :)

Sen gick jag hem och tänkte ta en powernap men istället tyckte Ida att vi skulle åka till Birsta och det bangar man ju inte på när man ändå har väldigt mycket freetime! Hittade ett par byxor som jag kollat på jättelänge men de har inte funnits i min storlek! Dessutom hade jag 150kr rabatt på Gina Tricot så dom där byxorna blev mina för endast 50kr, sjukt värt kan man lugnt säga! Sedan vandrade i vi vidare geonom alal affärer och Ids provade skor i en halv evighet innan vik om därifrån vid halv 7. Men skojjigt var det, totalt olika smak har vi :D

Nu blir det pasta med pesto framför Idol, kan man ha det bättre? Lycklig.

Höst.

Känner mig på väldigt bra humör idag! Vet inte varför. Men förmodligen för att tentan är klar och jag har seminarium imorgon. Sen är jag ledig ända fram till nästa Tisdag. Åker ner till Stockholm på Onsdag och sen vidare till landet. Ska bli väldigt skönt med en liten paus där man kan andas ut innan det blir dags för metoden och C-uppsatsen.

Har haft en väldigt bra vecka också. Tentan gick bra och jag var klar snabbt och fick mycket tid till att göra annat. Kändes som jag behövde få vara lite ledig nu eftersom jag jobbade in i det sista i sommras. Det känns dock som en eveighet sedan.

Hösten har kommit till Sundsvall. Definitivt. Men på ett sätt är det mysigt. Då kan man ta höstiga promenader och man kan med all rätt sitta inne och kolla på film och bara ha det mysigt :)

<3

Fredag! <3

Nu när jag faktiskt planerat att sova länge så vaknar jag naturligtvis tidigt i alla fall! Typiskt. Så nu får jag sitta här och vänta på att Fia ska vakna så vi kan åka till birsta! Har en hel lista på grejer som jag skulle behöva köpa. Och nu menar jag BEHÖVER.
Det handlarn till exempel om träningsskor, för mina börjar bli väldigt slitna och obekväma, ett paraply för den yttert närvarande hösten, en diskborste eftersom min är mer svart än vit vid det här laget.
Sen finns det ju några grejer som jag bara behöver också... typ höstjacka och höstskor och så... Vi får se vad som eventuellt kan fyndas :)

Helg?

För en gångs skull är jag nyttig och går upp lite tidigt. Det som gör det ännu nyttigare är att jag gör det för att jag ska gå och träna! Tänkte köra lunchpasset på spinningen 45min. Sådär lagom på en torsdags "morgon".
Tentan ska korras klart i eftermiddag, skrivas ut och lämnas in. Imorgon blir en helt ledig dag!

I'm done!

Ja nu är tentan så gott som klar! Ska bara korras lite och så! Känns väldigt skönt!
Gillar absolut inte att spara saker till sista sekunden, och tack vare det så kommer jag få massa ledig tid i veckan där jag inte vet vad jag ska sysselsätta mig med, tummen upp för det!
Kanske ska fortsätta rensa garderoben eftersom jag inte är klar med det än. När det gäller saker jag inte måste göra är jag inte alls lika produktiv.
Nu blir det tv-tittande som belöning för min produktivitet! Hejhopp!

Vad ska vi välja?

Lyckades knåpa ihop halva svaret på andra frågan i alla fall, hejja mig! Men nu har jag gett upp plugget för idag, det är trots allt söndag! Vilket i och för sig bidrar till att jag känner mig extra duktigt! Jag har pluggat fast jag inte behöver! Men givtvis finns det en tanke bakom detta, nämligen att jag föredrar att vara leig i veckan, utan press att jag måste göra tentan sen, än att vara ledig först och sen stressa ihop något!
Har nu tagit en uppfriskande promenad runt kvarteret här och skall hoppa in i duschen! Ikväll ska jag slänga ett öga på valvakan och ensam mamma söker, spännande!

För lugnt

Tog en rejäl sovmorgon! Har sovit jättebra! Länge sen jag somnade så snabbt och bara sov hela natten. Skönt! Tänkte att jag skullea fortsätta med tentan, så därför skriver jag ett blogginlägg istället! Men känner mig inte ett dugg stressad så då är det inte så lätt att komma igång. Har redan gjort klart fråga 1, så nu är det dags att ta tag i de sociala medierna! Strax. Ska bara vakna först.
Hade en jättebra dag igår. Skrev på tentan hela dagen. Vaknade kl 8 och kunde inte sova mer så det var lika bra att sätta igång. Väl klar med första frågan fick både mamma och Andy läsa igenom den så den är till och med korrad och klar, sådant som jag inte ens brukar bry mig om att göra.
Sen blev det middag, matkoma i soffan, starcraft, fotboll och italienska. Väldigt mysig kväll <3

TENTA!

Gick upp extremt tidigt idag (kl. 8) bara för att få en liten sneak-peak på tentan. Det känns bra, det känns lugnt, det kändes inte helt främmande. Har skrivit upp massa punkter som jag kan ta upp, nu gäller det bara att sortera och bena ut och få en röd tråd. Nu kan jag andas ut och ha en mysig kväll med Ida utan panik!

Strax föreläsning.

Utrensning!

En bra dag idag! Tog tag i lite rensning av garderoben på förmiddagen, fic några saker utrensade så om någon är intresserade av att överta dessa fantastiska plagg så är det bara att hojta, annars går dom i sopen!
Sen efter lunch drog jag till bibblan med Andy och Jonas och knagglade mig igenom 2 kapitel! Så nu har jag läst alla rekomenderade kapitel i båda böckerna (utom de som fattas i den ena) och en av artiklarna. Den sista artikeln får jag ta under tidens gång.
Hade stor lust att ta en powernap, men istället tog jag mig i kragen och skrev ner sammanfattningen på det längsta av kapitlena, det sista skriver jag ner lite snabbt imorgon innan jag och Ida ska diskutera den boken.
På kvällen blev man bjuden på finmiddag hos Maria A tillasmmans med Fia och Jonas, kung! Blev lite tv-tittandes fram tills Marias tv fick någon slags invändig explosion och blev svart och luktade konstigt. Sedan kom hon dock på att hon hade en till Tv så vi fick se Idol och lite av partiledardebatten.

Imorgon kommr bli en lång dag känns det som. Vi kommer få tentan på morgonen och jag hoppas det komemr kännas lugnt så man slipper få ont i magen av det. Sen har vi föreläsning kl 10-12 och sedan ska jag ner på stan och handla middagsmat med Ida och sen ska vi diskutera Public Relations Theory 2 och avsluta det med middag och mys. Så det finns både mindre trevliga och mycket trevliga saker att se fram emot!

Här är kläderna som jag rensat ut ifall nån känner sig sugen:

Strl. S


Strl. S


Strl. typ one size men skulle säga S


Strl. M


Strl. S


Strl. M


Strl. typ one size men skulle säga att det är ungefär som S.

Blev en rätt okej dag ändå

Startade faktiskt dagen med en morgonpromenad och sen dusch. Sen hade jag inte längre några ursäkter för att inte plugga. Så jag började läsa världens mest meningslösa kapitel, eller vänta det finns ett som är mer värdelöst, i den andra boken, insåg efter att jag läst en 5-6 sidor att kapitlet dessutom var aslångt, men när jag väl börjat kunde jag ju inte bara strunta i att läsa det. Så efter ca 2h hade jag äntligen knagglat mig igenom det, och lägligt nog fick jag ett trevligt sms från MariaA med förslag om fika.
Trots min brist på pengar är jag inte den som bangar på fika och smit ifrån pluggandet, tyckte ändå att jag gjort mig förtjänt av det när jag tagit mig igenom det där hemska långa kapitlet =)
Nu är jag hemma igen och ska snart enr i tvättstugan, funderar på att vara effektiv och rensa garderoberna under tiden, men är ju inte den som är lat! Sen måste jag också skriva ner anteckningarna på mardrömskapitlet som inte kommer fram till något vettigt, det får också bli i tvättpauserna.

11.30

Oojoj, sov lite längre än planerat idag! Men det gör egentligen inte så mycket för idag har jag inte så många förpliktelser över huvud taget. Ska tvätta kl 5. Det är väl i princip det ända.
Böckerna hinner jag ta upp ändå, kanske ska försöka ta tag i den där förbaskade artikeln som jag inte riktigt ids börja med.
Sen måste jag rensa garderoberna också, hittar inte alla saker jag behöver! Men det är ändå ett ganska roligt nöje :) Kanske kan man hitta något man kan rensa ut totalt. Vet inte riktigt vad jag ska börja med dock, är väldans seg, kanske får ta en kort promenix så man kommer igång..

Effektivitet till 1000

Har varit väldans effektiv med pluggandet idag! Gick till biblioteket efter frukost och satte mig och läste ingeom tre kapitel! Kändes väldigt bra förutom att ett av kapitlena var helt värdelöst och jag förstod ingenting av det, men det är inget de pratat om på föreläsningarna ändå så det kändes inte som jag missade något allt för viktigt.
Nu har jag två kapitel kvar bara i den ena boken, tyvärr är det dessa två där det fattas sidor, så jag får avvakta med de så länge och se hur det löser sig.
Efter 1,5h i bilioteket gick jag hem och käkade lunch och såg ett avsnitt jdrama. Sen tog jag mig i kragen och skrev ner sammanfattningar på samtliga tre kapitel. Känns bra nu, ligger väldigt bra i fas.
Keep up the good work!

Godmorgon världen!

Idag känns som en bra dag, om det blir en bra dag återstår att se. Jag känner mig inte helt död idag så kommer nog få en del plugg gjort. Men jag känner mig inte stressad över huvud taget. har 7 kapitel kvar och tentan kommer på fredag och den har vi en vecka på oss att skriva.
Jag och Ida ska gå igenom den andra boken i slutet på veckan, tummen upp! Funderar på att gå till biblioteket och sätta mig och läsa, blir så himla rastlös och okoncentrerad när jag sitter hemma. Men å andra sidan vill jag gärna anteckna på datorn efter varje kapitel, men det kan ju också vara en idé att låta det sjunka in lite innan man repeterar det igen.

Sen ska jag också ta tag i träningen idag och gå till friskis och köpa ett träningskort och köra ett spinningpass. Men ska fortsätta med gympa också så man får lite muskler!

That's it ungefär.

Dags att pricka av

Dags att bocka av checklistan då!
Har varit väldigt effektiv faktiskt! Började med att gå till affären och handla lite förnödenheter, sen hem och tog tag litegranna i pluggandet. Fördigställde det sista kapitlet i Public Relations Research av de som var uppsatta på förra veckans föreläsningar. Efter en dusch satte jag och Ida igång och gick igenom alla kapitel som var förprickade i den boken. Vi kom fram till att lite faktiskt har fastnat och att vi helt enkelt är förbaskat smarta, like på den!
Sen ringde Fia och ville fika, och man är ju inte den som bangar på fika så jag och Ida traskade ner till stan och mötte upp henne där. Pga söndag så var bara barista öppet, men det är ju aldrig fel, blev en ischai, yum, länge sen!

Sen har jag även hunnit med att laga lunch (!) och fortsatt träna in hiraganan, vi får se hur mycket av det jag kommer ihåg imorgon och hur lång tid det tar innan jag börjar blanda ihop alla.

Efter fikat så var det tacos som gällde och jag, Andy, Jonas och Niklas klämde i oss 2kg köttfärs, sen blev det en skap matkoma på det och smått illamående från allas sida, men särskilt från Jonas sida som eventuellt fick ta det största lasset, även om det rådde delade meningar om det där.

Så jag kan väl konstatera att det enda på listan jag inte gjorde var att ta mig igenom den där artikeln. Spar den spännande (inte) läsningen till en annan dag :) Känner mig väldans nöjd med dagen ändå!

Check

Dagens checklista:
- Gå och handla mat
- Skriva en kapitelsammanfattning
- Diskutera kapitel med Ida?
- Se på Jdrama
- Äta tacos med Andy mfl
- öva hiragana
- Läsa artikel
- Duscha
- Äta lunch


Det var väl dom viktigaste sakerna alla fall, sen får man se hur mycket som blir gjort.
Har i alla fall börjar morgonen med att träna hiragana! Jag har tänkt att om jag nån gång ska lära mig japanska så är det ju en himla fördel att kunna alfabetet! Dessutom är det mycket roligare än de vanlig studierna! Hittils har jag lärt mig E,I,U,O,A och halvt ka, ki, ke, ko, ku, så nu kan jag skriva kakui!

Ska väl börja med att klä på mig så man får något gjort här!
Laters!

Karafuru



Hösten börjar närma sig, det börjar spraka bland färgerna i träden! Var ute på en promenix igår och fotade lite. Promenerade runt sidsjön idag, vädligt härlig promenix, varmt var det, 23 grader! Så lite sommar är det ändå kvar. Skönt att gå där uppe där det är så lugnt och fint, saknar sommaren redan, saknar att vara på landet och bara vara, gå ner till sjön och ta ett dopp, ligga på altanen och sola, spela golf, umgås med familjen och inte bry sig om något annat än att bara existera.



Men just nu existerar jag i Sundsvall och man får försöka göra det bästa av situationen. Borde ta tag i träningen så man får lite annat att tänka på än de där förbaskat tråkiga böckerna. Kanske på måndag :)

Ohio!

Dags att  vara duktigt men har verkligen inte lust att plugga idag. Jag som trodde att jag skulle ha världens lust bara för att jag inte måste. Men det känns fortfarande som att jag måste :( Får se vad som blir gjort och inte gjort. Det är alla fall finväder så jag tänker ta en promenix runt sidsjön i eftermiddag :)

Hade en jättemysig kväll med Ida igår. Lagade lyxig middag, såg Idol och sedan blev det Kopps och She's the man, två av de roligaste filmerna som finns! Länge sedan man åt så god mat som inte mamma har lagat, detta ska göras om fler gånger!

Ska försöka titta i böckerna nu; Building a theoretical model of media relations using framing, information subsides and agenda-building, spännande saker!

Det går bra nu.

Godmorgon Sverige! Vad har hänt med mig? Igår satte jag igång att läsa kl halov 11 på kvällen! Klarade av ett helt kapitel som jag dessutom förstod! Detta kära kapitel handlade om technology - image expectancy gap. Och bara för att bevisa att jag fattade så kan jag beskriva att det handlar om att organisationer skapar för höga förväntningar på vad deras nya teknologi kan åstadkomma och därmed int kan leva upp till förväntningarna hos kunderna och då blir företagets image skadad. Så det så!
Idag väcktes jag av att någom bestämde sig för att börja såga halv 8 till halv 9 på morgonen! Tack och lov upphörde detta irriterande ljud till slut, men det resulterade i att jag var tvungen att sova till klockan 11. Men jag har ändå varit flitig och gått igenom ett kapitel, flitens lampa lyser! Men är ganska övertygad att den kommer slockna om inte allt för länge, sådär frammåt lunch brukar de bli knepigt, bäst att fortsätta medans byxorna ändå är nere som min körskolelärare brukade säga :D
Ville väl mest bara intala mig själv att det går bra nu, kompis det går bra nu!

En bekymmerslös dag

Den här dagen blev inte riktigt som planerat. Hade egentligen tänkt att jag skulle ta fram de där fruktansvärt spännande böckerna, så blev det inte. Igår plågade jag mig igenom 3 kapitel och räknade ut att jag ska läsa ca 2,5 kapitel om dagen. Så nu har jag ca 5 kapitel som jag borde ta mig igenom imorgon istället. Men det känns inte som det är någon panik. Jag försöker att inte stressa upp mig för då kommer jag verkligen ingenstans.

Gårdagkvällen var sjukt rolig! Eftersom det är nollning så tyckte Fia och jag att det var en bra idé att köra en liten lill-lördags-fest. Chips, dip och youtube och en viss amout deeptalk blev det innan kvällen avslutades på kåren i ca en timme. Mådde fruktansvärt bra i morse, men det blev som sagt inget plugg ändå, jag sparar det till helgen helt enkelt så känner jag mig extra duktig för att jag pluggar när jag egentligen inte måste :P

Istället har jag umgåtts med Ida nere på gården och varit i stan och ätit på donken med Fia, mumms!! Som vanligt resulterade detta dock i magont och jag var tvungen att gå hem och ta en powernap.

Kvällen blir nog lugn. Tv och kanske en liten kvällspromenad. Känner mig smått instängd i den här lilla skokartongen så måste få lite luft! Nu ska jag dock ta och se ett avsnitt Gokusen (J-drama för de som inte vet). Mata ne!

Den mest spännande upptageringen idag!

Hej å hå, dagarna springer förbi och snart är det helg. Kan konstatera att kursen känns ok men att plugga känns sådär lagom trögt. Har försökt sitta med böckerna hela dan. Resulterade i 4 kap i den ena boken. Den andra boken var helt oförståelig och absoluti nte värd 700 spänn, underbart. Nåväl, det går väl sakta men säkert frammåt i alla fall.
Nu blir det nollehäng istället. Får se vart det bär åt. Blir alla fall najs häng med Idson!
Adjöss!

RSS 2.0