Effektiv Söndag.

Jag sov visserligen till halv 12, men det förtjänade jag säger vi,  efter en jobbigt kväll med bara massa film hihi. Men ajg satte igång med plugget direkt och satt typ 2-3 timmar och skrev, och i pauserna städade jag lite. Ligger i fas med min planering av skrivandet i alla fall så det känns bra.
Idag har jag skrivit om antikvan och de olika varianterna garalder, realer och didoner. Detta låter säkert som grekiska för vissa, men det är faktiskt ganska så intressant så jag lider inte avseendevärt av att plugga! Härligt att för en gångs skull ha en kurs som man känner sig motiverad att plugga till.
Imorgon kommer det dock inte hinnas plugga så mycket eftersom vi ska ha workshop hela dagen. Ska ta med min finaste bästa favoritbok, har ingen sådan, men jag tar med mig Arne Heines bok om typografi som jag i alla fall tycker väldigt mycket om och den är alla fall trevligare än dom flesta andra böcker som står på min hylla och kallas för kurslitteratur.

Efter pluggandet tog jag en paus och kollade på fotboll med Andreas. 3-1 till hans favoritlag Milan, mot något annat italienskt lag, mins inte vilket just :P

En skön Lördag.

Igår var vi ute och partajade lite. Var på förfest med de internationella studenterna och sedan gick vi på Allstars där några av basketspelarna skulle vara DJ's. Dock var de på övervåningen och eftersom dansgolvet är på undervåningen fick vi inte höra så mycket av deras musik. Det blev en väldigt lyckad kväll med hela tjejgänget och jag har mått så gott som prima idag!
Har självklart varit lite seg så det har inte varit någon action idag inte. Blev en piza och film med Andy på dan. Sen gick jag hem och slutförde uppgift 1 på den här kursen i väntan på TV-kväll.
Ja sen blev det Tv hela kvällen i princip. Först "10 orsaker att hata dig" och sen melodifestivalen och zapp till damernas curlingfinal som de till slut vann! Ett till guld till samlingen, härligt! Och sen "Nightmare before christmas". Så 3 filmer har jag sett idag, även om jag sett två av dom tidigare. Men det är ändå ganska bra jobbar för att vara mig!
Efter allt filmtittande blev jag sugen på att göra lite skolarbete, haha. Så sitter nu och klurar ut lite vilket format jag ska på min bok om typografins historia och marginaler och layout och lite sånt förarbete. Kul :)
På Måndag ska vi ta med den snyggaste boken vi har till workshopen. Har inte så mycket att välja på förutom kurslitteratur. Så det får bli Arne Heines bok om typopgrafi, som faktiskt är riktigt nice!

Morgonpladder

Idag är den dag jag ska ta tag i skrivandet hade jag tänkte. Men vi säger att klockan 10 kan jag börja. Är lite trög i starten även om jag förberett ganska bra. Tänkte jag skulle skriva tills folket här vaknar och se om nån vill följa med till skolan och skriva ut uppgift 1. Annars får jag väl gå själv helt enkelt. Har en känsla av att detta inte kommer ske förrän till lunchtid i alla fall, deras uppvaknande alltså. Så egentligen borde jag sluta skriva här och stätta igång, lättare sagt än gjort, för att snacka strunt är något jag är väldigt bra på!
Igårkväll när jag kom hem fårn middagen hos Maria A så kollade jag och Andy på Public enemies, inte alls så bra som ajg hade hoppats! Ingen spänning å inga roliga karaktärer, ingenting, tråkigt. Fick i alla fall glass med chokladsås och strössel, det var filmens höjdpunkt :)
Längtar otroligt till praktiken nu, få åka hem och komma bort fårn Sundsvall ett tag, känns som allt här är förgiftat, och som vanligt så snöar det när man vaknar på morgonen och tvingas återigen att inse att våren här uppe är långt bort..

Baggy

Har varit i Birsta i princip hela dan. Helt slutkörd när jag kom hem. Dock totalt överlycklig över att äntligen ha hittat ett par baggyjeans! Behöver verkligen jeans att alternera mellan (jag vet att detta med att behöva kan anses vara en diskussionsfråga, men ej i detta fall!). Sen blev det en del annat också som verkligen kan diskuteras som jag behövde, men kul var det i alla fall, hihi =)
Blev i alla fall en mumsig middag hemma hos Maria A sen på kvällen och lite tv och mys.

Wayback

Fortsatt föreläsning om typografins historia och olika konst/design skolor/trender som funnits genom tiderna. Tycker ämnet är väldigt intressant, men när det blir allt för mycket konst och för filosofiskt tappar jag intresset en aning, en massa streck på en vit duk kan ju vem som helst göra!
Hur som helst gick jag hem och började läsa lite smått i böckerna om det som Niklas tagit upp på föreläsning och så började jag planera min bok lite, skrev en inledning som jag är hyffsat nöjd med, känns som att den har potential. Sen spaltade jag upp lite vad jag ska ha för kapitel och gjorde något slags schema för när saker och ting måste vara klart så jag vet hur mycket jag behöver skriva varje dag. Får plugg lite i helgen för säkerhets skull för imorgon blir det att åka till Birsta och sen middag hos Maria A på kvällen :) Studiebidraget bränner redan i fickan trots att jag inte fått det än, haha!
Börjar bli smått trött nu, så ska väl se om Andreas kommer hem från fotbollstittande snart så man kan få gå och lägga sig :)

Gonatt alles!

Ice Ice baby

Och jag tyckte det var isande kallt igår. Idag är det -23. Känner mig i stunden rätt övertygad om att det aldrig kommer bli vår, åtminstone inte här uppe!
Längtar till praktiken så man kan få åka till ett varmare ställe, förhoppnignsvis har våren kommit dit då! För att tala lite mer om vädret så lyser i alla fall solen idag, även om den inte verkar göra så mycket annan nytta än att vara fin. Ska snart iväg på föreläsning så de blir till att sitta inne hela förmiddan. Vilket jag iofs hade gjort ändå eftersom jag inte vill riskera köldskador.
Sen bara för att jag inte tänker gå ut sen så ska jag väl ta tag i att börja läsa kurslitteraturen, har lålnat 6 böcker på bibblan också så man har ju en del att göra om man skulle bli inspärrad resten av veckan :)

Splittring

Vi har fått i uppgift att illustrera tre ord, Splittring, ökning och kompression. Får enbart göras med bokstäverna i Futura-bold. Har gjort 3 olika splittring och kan inte bestämma mig vilken jag gillar bäst. Hjälp mig, vilken ska jag ta?


Morgonstund :O

Känner mig mer pepp idag :) Hoppas att saker och ting har rett ut sig, men det återstår att se. Jag har till och med gått upp tididigt idag fast jag inte måste, vet inte riktigt vad jag ska göra innan föreläsningen men får väl försöka spåna på lite idéer till trycksaken som ska göras :)
Verkar sjukt kul, förutom att vi måste skriva texten själva :P Och så kommer de bli jävlans stressigt, så antar att det är bra att börja i tid :D
Förövrigt är det sjukt kallt ute, känns lite sådär. Höll på att frysa låren av mig igår när jag var ute på en promenad. En varm dusch hjälpte knappt efteråt! Hoppas graderna stigit lite tills man måste utanför dörrn.

Avancerad typografi

Låter lite halvläskigt, men känns skönt att för en gångs skull börja på en fortsättningskurs, så att man inte är helt nybörjare från början. Börjar bli ganska less på att sitta och göra massa fula saker bara för att man aldrig gjort något liknande förut. Är förväntansfull inför den här kursen, så hoppas att det blir roliga uppgifter. Det är 3 inlämningsuppgifter som jag förstått det och ingen tenta :D Kan det bli bättre?
Börjar äntligen bli lite friskare också vilket är positivt, det är ju typiskt när man har lång och ledig helg att man ska behöva vara sjuk och bara ligga hemma, men men, nu är jag back on track! Off to school nu!

Sjukling =(

Ironiskt att mitt förra inlägg heter "ibland är man ju inte riktigt frisk" för det är precis så jag känner även nu. Skillnaden är bara att nu är jag inte sjuk i huvudet utan sjuk i kroppen. Jag misstänker att denna plötsliga förkylning eller vad man ska kalla det kommer sig av att jag tvingat gå upp strax innan kl.5 två dagar denna vecka. Detta är dock något jag gärna offrar eftersom dessa tidiga morgnarna genererar cash!
I Onsdags var första gången. Klev upp kl. kvart i 5 för att kl.6 ta tåget till Hudiksvall för att genomföra mitt första uppdrag som studentambassadör. Detta innbar att jag skulle presentera universitetet, mitt program och hur det är att plugga vidare inför fyra olika gymnasieklasser, bland annat estet och medie klasser. Jag hade inte hunnit förbereda mig så mycket eftersom jag fått en presentation kvällen innan och inte gjort något uppdrag tidigare, men efter några klassers uppvärming gick det bättre och det var väldig roligt, särskilt när man får bra respons. Men som alla vet är man kanske inte så motiverad när man går i gymnasiet att plugga vidare direkt.
Igår blev det samma procedur men bara två klasser på förmiddagen, fordon och el. Gick bättre än tidigare och ajg var mer avslappnad eftersom jag visste vad jag skulle göra :)
Men som sagt mår jag inte så bra nu så helgen blir en lugn helg. Tv och film och snacks är det som gäller. Eventuellt lite tv-spelande också.

I övrigt så är kursen i webdesign avslutad, så nu är det bara att vänta med spänning på resultatet. Jag förväntar mig inget höjdarbetyg eftersom jag aldrig gjort hemsidor förut. Men kanske kan hoppas på ett C om jag har tur :) Vänter också på betyg från kursen i dagspressredigering. Men det lär väl dröja.
Nästa kurs bli avancerad typografi i fyra veckor. Hoppas på roliga uppgifter :)

Ibland är man ju inte riktigt frisk.

Jag och Mickis gick som sagt till skolan igårkväll och satt med hemsidorna. Det drog ut på tiden kan man säga, kom inte hem förrän kl 23 och jag märkte inte ens att tiden gick. Kom på att det var rätt sent när Andy messade 10 i 11 och undrade om vi skulle gå och lägga oss typ :P
Men det är i alla fall ett tecken på att det är rätt kul ändå :) Det börjar bli bättre också, även om det fortfarande strular lite, men nu är jag på rätt spår i alla fall! Ska till skolan strax igen och se om jag kan få ännu mer rätsida på det hela!

Frustration!

Jag har länge tänkt att jag ska aldrig bli en sån som gör hemsidor för de tär så mycket krångel och bara man ska försöka fixa bloggen (som redan är färdigdesignad i princip) så slutar det med att man får sitta hela dan för att fixa ett litet fel.
Men sen när vi började med kursen i webbdesign börjar jag förstå det hela lite bättre och har insett att det är ganska roligt. Men nu har jag återigen tappat hoppet när jag sitter med dreamwever och allt verkar fungera fint, men sen när man laddar upp sidan så ser allt ut som crap, hur är detta möjligt!? Det hade ju varit så himla mycket roligare om allt bara kunde fungera som det ska!
Well framtiden får avgöra om webbdesign är något för mig eller inte, eller betyget på kursen kanske, vi får se. Nu ska jag och Mickis gå till skolan i alla fall och försöka få skiten att fungera.
Tack och hej!

När man väl försöker

Varför är det alltid så att när man ska försöka vara ambitiös på helgen så ska programmet jävlas så att man ledsnar. Har fåt ganksa mycket gjort på hemsidan idag. Håller på att bygga upp basen med allt innehåll, så ska jag styla det senare. Men givetvis när jag höll på och försökte rätta till diverse positioner av blocken så vägrar stilmallen att uppdatera sig och det jag tidigare har skrivit in har också försvunnit. Tack så mycket dreamweaver (som förövrigt är ett programs om ska förenkla byggandet av hemsidor) för att inget fungerar som det ska och jag för lik förbaskat göra det manuellt!
Som tur var så var det nu fram mot kvällen som det började strula, funkade fint hela dan i övrigt. Satte mig istället och började rita lite till Andys nystartade filmblogg som han har utnämnt mig till chefsdesigner över (låter proffsigare än vad det är). Inget mästerverk att beskåda än så länge, men här kommer ett litet smakprov i alla fall:




Ikväll ska jag och Andy kolla på film! Antingen blir det Wallandet som går på Tv, om det inte är så att jag upptäckt att jag redan sett den, då får vi välja ut något annat. Jag har förberett grönskasstavar av gurka och morötter och dipp med sourcream & onion, mums!

Lördagsmyyyys

Här kör vi inte bara fredagsmys utan även lördagsmys! Dock utan OLW. Sov ut idag, ända fram till lunch faktiskt. Blev väckt av sms från Maria som ville åka skridskor. Men inte blev jag bitter för det, tvärt om. Så vid 1 gav vi oss ut för att pröva skillsen på skridskobanan. När vi kom fram insåg vi dock att det inte skulle gå då det låg ca 3dm snö över båda skridskobanorna vi besökte.
Men vi bestämte oss för att ta vara på det fina vädret ändå och gick hem och hämtade Marias kamera och gick ut och fotade lite och drack vamr oboy, mysigt :)

Efter hemkomsten satte jag mig och försökte fundera ut en bra design till min hemsida, det gick inget vidare, satt och ritade utan större framgång, men tror jag har en hyffsad idé som kanske kan funka, tror jag får köra på den och hoppas på det bästa sen. Letade runt bland lite andra sidor för att hämta inspiration, t.ex denna:
http://wellmedicated.com/inspiration/40-beautiful-web-design-portfolios/


Ikväll är det försa deltävlingen i melodifestivalen, vilken jag kommer att sitta klistrad vid om det inte är så att det händer något som innefattar trevligt sällskap. Eftersom jag verkar vara den enda i min generation som fortfarande gillar detta fenomen. Om man vill kan man lyssna på låtarna i förväg, vilket jag iofs inte tänker göra, här:
http://svt.se/2.123448/1.1870399/tjuvlyssna_pa_bidragen?lid=puff_1877430&lpos=lasMer



Fredagsmyyyyyys!

Äntligen helg! Förvisso gick den här veckan fortare än väntatat, i Söndsgas hade jag ångest över hur jobbig den här veckan skulle bli med flashuppgiften. Men det flöt på, även om filmen inte blev den bästa och mest avancerade så lyckades jag i alla fall prestera något och få med allting som skulle vara med. För de som är intresserade av resultatet så kan ni klicka in er på symbolworld.



Nästa uppgift blir att bygga en till hemsida som ska vara en portfolio. Satt i förrgår och kom på en idé på hur min ska se ut. Så antingen sätter jag igång med den idag eller så tar jag helg helt enkelt, vi får se.
Har lyckats dra  på mig en förkylning, vilket är väldigt ovanligt för att vara mig, så känner mig sådär lite lagom seg, men å andra sidan är det ju inte så ansträngande att sitta vid datorn, hehe.

Var på föreläsning om sökmotorer nu på förmiddagen. S-O visade en sida där man kan söka på gamla versioner av websidor, ganska skoj att se hur aftonbladet såg ut för ett antar år sedan! Sen visade han oändligt massa exempel på hur man inte bygger en hemsida. Till exempel så ska man inte överösa sidan med blinkande text och animationer, och inte ha text på mönstrad bakgrund, för alla som inte visstre det! :p Men det var rätt uppfriskande, då känner man i alla fall att man inte är sämst i världen trots att man är nybörjare :)
Sen gick han också igenom några trix för hur man bygger hemsidan så att den får högre ranking i sökmotorer, vilket kan vara rätt användbart för nästa uppgift. För det är ju ingen mening att ha en portfolio på nätet som ingen hittar!

Nåväl, har inte så mycket mer att palddra om, om någon har något förslag på vad jag kan roa mig med idag så är det ytterst välkommet!

Back to business

Helgen är över. Blev en väldigt lång helg. Jag trodde ständigt att det var Fredag när det var torsdag och Lördag när det var Fredag osv. Blev klar med hemsidan i god tid så därav ledigheten. Brorsan har precis åkt hem men det har varit kul att ha besök :) Vi har spelat mycket bowling och kollat film och spelat spel. Nu är det back to business som gäller. Vilket inte känns lika lockande. Har fortfarande inte kommit underfund med hur jag ska ta mig igenom flashuppgiften och få godkänt på den. En genomgång av ett program med oändliga möjligheter känns lite fattigt. Och idag ska vi börja med dreamweaver istället.

Har varit relativt milt värder i helgen. Inget snöande och inte mer än -15. Men nu är det fimbulvinter igen. -22 grader och snön rasar ner utanför mitt fönster, jippie, precis vad jag längtade efter, inte! Det är sånna här dagar som man önskar att man aldrig flyttade norr ut! Men å andra sidan finns det ju andra trevliga saker som kanske eventuellt väger upp lite, fast de har ingeting med geografin att göra i och för sig.

Lektonen i dreamweaver börjar klockan 1 idag, så jag har hea förmiddagen på mig att göra ingenting. Inte så kul faktiskt, hade hellre haft det på förmiddagen. Egentligen borde jag väl börja med flash på något sätt, men vet inte i vilken ände jag ska börja, vet inte vilka ändar det finns att välja på. Känner att jag klagar väldigt mycket på den här uppgiften just nu, men jag blir sjukt frustrerad när jag inte fattar och när man inte får saker förklarade för sig. Nog med gnällandet ändå, tror min åsikt är ganska clear.

Har kommit igång med tränandet nu i alla fall, vilket känns väldigt bra! Är inte så ringrostig som jag trodde! Vi har kört ett pass på Måndagar hittills, får se om man hinner gå på det idag också eller om lektionen drar ut på tiden. Men det har varit en hyffsat onyttig helg så det vore trevligt om man hann!

Nepp nu får det bli till att gå och göra sig iordning och se om man kan få något vettigt gjort!

RSS 2.0