Det är rätt brådis med examensarbetet ändå...

Stresss!! Efter dagens examination av boken satte jag mig och planerade examensarbetet. Skrev upp när jag skulle göra vad och så vidare. I och med detta insåg jag att det är jävligt bråttom! Om 3 veckor ska A-skisserna presenteras och kursen har inte ens börjat, det känns ju sjukt bra. Kursen börjar på måndag v.13 och på måndag v.16 ska A-skisserna presenteras för klassen. Sen ska vi tydligen jobba med finnish i 4-veckor. Jag antar då att A-skisserna inte måste vara så bra :D Eller?
Hur som helst så har jag nu planerat och börjat beställa grejjer till projektet, det känns i alla fall som att jag har halvt koll på läget. Tyvärr har vi presentation hela dagen imorgon och på kvällen ska jag jobba i garderoben pås tadshuset så hinner inte köra igång då. Det får bli till att sätta igång med det praktiska arbetet på Söndag helt enkelt, trots att kursen inte börjat... jaja, nog tjatat. Kanske får gå till skolan ikväll...

Examination boken

Idag är det dags för presentationer av boken. Jag är först ut, tackar för det. Men det är väl lika bra att ha det överstökat antar jag. Har suttit och petat ihop en power point nu på morgonen, inget märkvärdigt.
Nu när den är klar ska jag väl träna lite på den, inte för att jag brukar göra det, men kanske ska prova det en gång och se om det går bättre. I vanliga fall brukar jag mest improvisera, jag vet ju vad jag har gjort så det är egentligen inte så mycket att träna på.
Det ska i alla fall i vanlig ordning bli roligt att se vad alla har gjort för något. Alltid lika kul när alla får samma uppgift att se hur olika man tänker och hur många olika varianter det kan finnas av samma sak :)

Jag är vaken!

Har kommit igång lite nu med examensarbetet, det går väl sådär, idag ska jag i alla fall göra ett provtryck på en t-shirt. Hoppas att det blir bra annars vet jag inte vad jag ska ta mig till.
Har i alla fall gått upp hyffsat i tid idag! Upptäckte igår kväll och kvällen innan att det var i princip omöjligt att somna innan kl 02 för jag var inte trött, så därför bestämde jag mig för att inte sova hela dagen så att jag kan bli trött ikväll!
Längtar till ikväll när det är bachata 3h! Det är nästan som lill-lördag! :D

Lite är bättre än inget alls

Segaste måndagen men jag har i alla fall presterat några vettiga saker. Började med att lämna in boken. Så nu är alla uppgifter för denna kurs inlämnade! Fantastiskt, trodde aldrig att jag skulle få klart allting i tid så det känns ju skönt i alla fall. Nu är det bara det förbaskade examensarbetet kvar som jag kört fast med. Jag försökte skriva ner lite mer konkreta idéer och vidareutveckling av min grundidé så jag kommer någon vart i alla fall. Det tråkiga är att i början när vi fick uppgiften kändes det hur kul som helst, nu är jag inte alls pepp och tycker inte alls att det känns roligt. Jättetråkigt att känna så, antar att det bara är att pina sig igenom.
Förutom detta har jag även tvättat! En himla massa, alltid samma visa att man tvättar för sällan och gnäller över att man inte har några kläder att ta på sig och när man väl tvättar gnäller man för att det är mycket tvätt och när man väl tvättat klart kändes det inte som det var så mycket man fått rent för man har fortfarande problem med vad man ska ta på sig, kan någon förklara denna logik för mig?
Till råga på denna tråkiga sysselsättning så ramlade jag med tvättkorgen och påsen med tvättmedel i trappan. Tappade alla grejjer och slog i armen och rumpan, aj :( Det blir väl snygga blåmärken lagom till club bachata nästa helg när man ska ha ärmlöst på sig, fint.

Soft söndag

Har haft en grym söndag faktiskt. Igår när Fia frågade mig vad jag skulle göra idag så svarade jag "sova så länge som möjligt så jag slipper komma på något att göra". Vilket jag också gjorde. Sedan fick jag ett ytterst välkommet sms av Maria som bjöd på fika och solsken på balkongen hemma hos sig. Det tackar man ju inte nej till så jag spenderade hela eftermiddagen där innan det var dags för salsa.
Idag började jag även på den avancerade nivån på salsa. Måste ju hårdträna nu inför salsafestivalen! Var lite nervös innan att det skulle vara krångligt och komplicerat, men det gick superbra och turen vi gjorde var jätterolig, mycket snurrar! Nu längtar jag som tusan till nästa lördag! Dels är det club bachata som kommer bli grymt kul med ny klänning och massa dans, plus att Andreas äntligen kommer hem igen!
Nu är det bara kvar att försöka peppa upp sig inför examensarbetet också, det går sådär kan jag ju säga...

Hejja våren, kämpa!

Efter att jag varit flitig i skolan drog jag ner på stan med Ida och fikade på Charm. Sen gick vi en vända i butiker och jag hittade ett par fina vårskor som jag slog till på! Tänkte att om jag skaffar vårskor så kanske våren kommer snabbare, man kan ju hoppas i alla fall!



Efter stan har jag varit duktig och röjjt undan lite i lägenheten, börade se riktigt förjävligt ut, tur att Andreas inte är hemma än :P Nu sitter jag och väntar på att min kycklingbit ska tina så att jag kan fixa middag. I väntan på detta sitter jag och lyssnar på min eminenta 90s-tals lista och låtsas att jag 10 år igen!


Bildbevis, nu är jag helt klar!

Trots trötthet och seghet i morse tog jag mig till skolan och skrev ut det sista omslaget till boken! Så nu är det helt färdig. Har även lyckats prestera några taffliga bilder på den som kommer här!


Den är inklädd i svart tyg först och sedan med detta färgglada omslag som sitter löst.


Har använt samma färgskala som på omslaget genomgående i hela boken, här är en sneak peak på innehållssidan.


Såhär ser ingångssidorna ut för varje kapitel fast i olika färger.


Massa text och tabeller som skulle få plats och passa.

Andra boken bunden

Jajjebox. Har varit på språng hela dan, först på stan och köpte material till mitt bokomslag i form av typ, bokpärmar och papper. Sen tog det hela eftermiddagen att limma ihop allting. Just nu ligger den under press och jag vågar knappt röra den, men det blev ungefär 100% bättre än förr bindningen i alla fall, så det känns bra.
Imorgon blir det till att göra slutfinnishen dvs ett löst pappersomslag. Sen ska jag väl också fejka någon slags dokumentation och sedan knåpa ihop en presentation.
Är helt slut efter dagens arbete så jag tar bara en chill kväll hemma med Let's dance och cola.

Lite uppdatering

Har varit väldigt lat och oinspirerad på sistone när det kommer till bloggen. Dags att uppdatera lite kanske. Är nu tillbaka i Sundsvall efter en härlig långhelg i Stockholm. Har umgåtts med Andreas och hans familj och ätit middag tillsammans båda familjerna. Väldigt skönt att komma ifrån skolarbetet som jag inte varit så flitig med på sistone. Kände att jag fick en rejäl paus utan stress och press.
Var också hos optikern och skaffade ett par till glasögon. Börjar bli smått irriterad på att den mesta texten ser suddig ut på långt håll, så nu blir det glasögon på heltid och inget slarv med läsglasögonen. Sitter med dom på mig hela tiden nu när jag sitter vid datorn *duktig*.
Nu har faktiskt kommit en bra bit på min bok som är den sista uppgiften i den här kursen. Jag hade svårt att bestämma mig för hur jag ville ha den så därför har arbetet gått en smula trögt, men nu känns det som att jag är på rätt spår i alla fall. Den kommer bli ganska strikt (för att vara mig i alla fall) men färgglad fast utan bilder.

Ikväll är det nystart av bachatakurserna, ska bli kul som vanligt. Missade salsan i söndags men det verkar inte som jag missade något viktigt i alla fall. Har även bokat salsakryssning med Ida och Anna på valborg. Ska bli superkul! Gäller att hårdträna nu så man inte framstår som någon nybörjare ;)


Vad hände eg?

Det var en väldans skum lördag igår! Jag och fia gick på donken för att få lite luft (bra anledning). Sen fick jag matkom och gick hem och somnade. Vaknade klockan 6 och var lagom pepp. Ungefär när klockan var 11 halv 12 fick jag för mig att börja plugga. Detta resulterade i att jag är så gott som klar med GL-gruppen! Smällde till och med ihop en annons! Visst den är inte den hetaste i världshistorien, men det bryr jag mig inte om, det stämmer i alla fall överens med min grafiska profil, vilket är huvudskaen!
Hade en liten tanke om att gå till skolan idag och göra provutskrifter och korra allt så att jag kan sätta ihop den grafiska manualen sen och därmed vara 100% klar. Nu råkade jag dock vakna med ont i halsen, inte bra. Så jag måste eventuellt vila så att jag orkar gå på salsa ikväll, så att jag inte blir sjuk på riktigt! Lite luft sen så kanske allt löser sig!

Joråsåatte

Så det är fredag, men denna dan känns ungefär lika upphetsande som en tisdag. Har haft workshop från kl 8 - 12. Inte riktigt min melodi, men nu har jag alla fall piggnat till. Har jobbar hemma med GL-Gruppen på förmiddan. Det börjar ta sig så att säga, det som återstår nu är väl i princip provutskrifter, korr, grafisk manual om man nu ska göra det och sen den där förbannade annonsen. Det jobbiga med den är att jag vet att den inte kommer bli något bra eftersom jag suger på reklam. Så därför känns det ju inte så himla kul att börja med den.

Det är i alla fall fint väder!

Veckan går ganska fort ändå! Redan torsdag. Frågan är bara vad man ska spendera helgen med. Kanske blir lite middag och vin imorgon? Kanske måste man plugga lite.
Idag kunde jag inte förmå mig att gå upp och plugga klockan 10 som jag hade tänkt. Det blev uppgång kl 12 istället och snart är det föreläsning. Kan ha att göra med att jag sov ganska dåligt, enligt mitt alarm på mobilen som även håller koll på hur djupt man sover så var jag vaken 2 gånger på natten och var aldrig riktigt nere i djupsömnsläge.

Försöker peppa med 90-tals nostalgi. Ida och jag satt och lyssnade på massa gamla låtar som man lyssnade på när man var liten. Detta resulterade i en ny spotifylista med 100% nostalgi med bland annat spice girls, hanson, bsb, aqua, blümchen, britney spears och vengaboys. Delar med mig av listan här: http://open.spotify.com/user/laiquasicil/playlist/2p0Gcp6xaIdo9VMtKIaM9i

Tillåt mig att gnälla lite

Vilken konstig dag. Hade handledning av examensprojektet på förmiddan. Det gick väl hyffsat förutom att jag knappt hunnit börja. Har jobbat med GL-Gruppen på eftermiddan i en långsam hastighet. De flesta dokumenten är i alla fall färdiga nu; brevpapper; faktura; offert; fax; visitkort; korrkort och kollegieblock. Det som återstår är då hemsida, annons och någon slags pärm samt kuvert.
Jag sitter just nu och försöker göra någon slags hemsida, eftersom det är min största svaghet här i livet så går det inte så bra som ni förstår. Det går i princip inte alls. Visserligen skulle jag kunna börja med andra uppgifter, men det går som inte när det är deadline snart på den här uppgiften. Knappt en månad kvar tills boken ska vara klar och den har jag inte ens börjat på, hejja mig.
Idag är en sådan där gnälldag där jag mest klagar på allt. Men jag försöker i alla fall, jag får nöja mig med det.

Väntar på att det ska bli dags för basketmatch! Hoppas vi peppar till från katastrofmatchen i måndags!

RSS 2.0