Min första film!




Mysig helg <3

Hallå i stugan! Har just rundat av en fantastiskt helg med mad men. Andy har varit och hälsat på, lite konstigt att han hälsar på här när han vanligtvis bor här :P Men mysigt värre var det. Vi har inte gjort något särskilt utan mest vilat, spelat skippo och ätit god mat och kollat på tv <3. Skönt att slippa tänka på plugget what so ever :)
Ikväll har jag varit på salsa för första gången också! Riktigt skojjigt, lite knepigare än bachata men såhär i börjar brukar jag lära mig fort så det gick fin fint!
Imorgon är det presentation av den fantastiska filmen som jag lyckats skapa, notera min sarkasm, det är helt utflippad, blev inte riktigt som jag tänkt mig, men med mitt ibland lite twistade sinne så kan det bli lite konstigt. Som tur är så fick den vara hur konstnärlig och abstrakt som helst så det får gå!
Ska bli skönt med lite eget arbete den här veckan, har inte blivit mycket tid till det med alla dessa workshops, måste börja färdigställa uppgift 1 - gitarrsträngsförpackning.

Dödsöt!


Knock out

Godmorgon godmorgon. Idag är det full rulle hela dan (hoppas jag för min egen skull, ananrs blir det nattjobb på söndag). Har börjat dagen med en friskhetskur: mirakelpiller, juice och te med honung. Börjar redan kännas bättre :) Så snart jag är klar med frullen ska jag sätta igång fotosessionen.
Tanken är nu att vi ska göra en kort film om hur vår förpackninge (min kaviar) påverkar handen. Jag vet, lagom flummigt men jag har en ganska bra och kul idé hoppas jag, sen har jag ju aldrig gjort en film i hela mitt liv i princip så det kan bli spännande att se vad det blir för slutresultat :P

Känner mig både stressad men samtidigt lugnt. Vi har fått 4 uppgifter presenterade so far (+2 workshops) och jag har i alla fall börjat med 3 av dem och 1 är i princip klar. Så egentligen vet jag inte riktigt varför jag stressar. Tror det är de dumma workshopsen som förstör det... eller att jag inte börjat plugga till tentan, men det tror jag knappast... Nåväl nu ska jag dricka upp mitt te och sätta igång.

Hej hopp!

Danssaaaaaa

Idag struntade jag i att vara sjuk och gick på bachatan i alla fall! Kan man gå i skolan 9-5 och sen sitta och jobba på kvällen så får man väl ändå anse att man är tillräckligt frisk för att gå och dansa! Sjukt roligt, har längtat jättemycket! Körde 3h pass för första gången, först nybörjare och sedan avancerad. Sjukt roligt men allt lite knixigt, men det ska ju vara en utamning annars är det inget kul =)

Nu har jag dock bestaffats för detta med en dundrande huvvudvärk. Men den ska jag bota med lite middag som jag inte hann äta innan och sen typ gå och lägga mig.

Gonatt

Formen, färgen, innehållet

Woho nu är jag klar med workshop-uppgiften! Blev riktigt nöjd till slut. Men jag får alltid lite halvt panik innan jag gjort finnishen, jag blir stressad och vill att det ska bli fint med en gång, men det händer ju faktiskt aldrig utan man kommer vidare när man börjar jobba, man kan inte tänka ut något bra direkt.

Vi får se vad domen blir imorgon när alla ska presentera sina. Ska bli kul att se!

Så här blev mina 3 affischer, som alltså är en visulaisering av vad som möter ögat när man tittar på förpackningen som jag valt.


Jag valde icas dillkaviar för jag tyckte att den var så söt.

Här kommer affischerna:


Förklaringen är att jag ville göra väldigt enkla grafiska affischer.
Jag började med att visualisera det man ser allra först hos förpackningen; FORMEN. Affisch 1 visualiserar kaviartuben men i ett mönster söm gör att den formen kanske inte är det första man tänker på direkt när man ser den men den är ändå där, precis som när man ser förpackningen i affären, man känner igen att det är kaviar just på grund av tubformen, men man tänker inte på den direkt eftersom vi är så vana att se den.
Affisch 2 visulaiserar det andra man ser nämligen FÄRGEN och mönstret som blir en fisk.
Affisch 3 visulaiserar vad vi sedan tänker på, vad som finns innuti förpackningen - kaviar. Den symboliserar alltså INNEHÅLLET.




Workshop1

Workshop 1 så gott som klar. Känns helt okej med lite mindre ångest, presentation imorgon sen förbereda för workshop 2. I morse kändes det som att min förkylning förjade om från början med ont i halsen och huvudvärk. Ska nog försöka ta mig till apoteket idag och se om de har någon mirakelkur. Jag vill ju kunna gå på dansen, blir sjukt irriterad nu när jag längtat och väntat så länge, ush!!


Från en workshop (typ) för länge sen.

Good times bad times

Uppsatsen är godkänd!!! Halelujah!! Nu slipper man tänka på den något mer, känns otroligt skönt! Vi hade missuppfattat lite hur man gjorde en bra enkät i övrigt så var allting bra så det känns ju inte så hemskt ändå :)
Det som känns lite mer jobbigt är att vi under workshopen ska göra tre affischer som visualiserar det som möter ögat i en förpackning vi valt. Har gjort tre stycken skisser i alla fall som jag är hyfsat nöjd med, men man vet aldrig vad de förväntar sig men det får man väl se.
Ikväll är det basket! Sjukt länge sedan. Ska bli skojjsigt.


(Gamla laget)

Morgontrött, yatta...

Godmorgon godmorgon! Idag är jag sjukt trött, fast jag gick och la mig kl 11 igår. Alltid lika roligt att vara astrött när man verkligen ansträngt sig för att inte bli det. Idag är det workshop hela dagen. Det verkar som att vi ska göra affischer av förpackningar, men jag vet inte riktigt. Ogillar workshops skarpt, för det första så betygsätts det inte så man orkar inte anstränga sig, men ändå får man ångest för att man måste prestera något på jättekort tid, jag behöver tid att fundera innan jag kan stätta igång! Planeringsprocessen hallå!
Nåväl, nu ska vi iväg och skriva ut uppsatsen för förhoppningsvis sista gången.

Mer bilder

Idag sov jag riktigt länge! Skönt! Vakade förvisso kl 9 men sov vidare till 11. Förkylningen fortsätter envisas, men snart tror jag att jag struntar i den och går och dansar i alla fall, har varit sjuk i 10 dagar nu, det kan ju inte vara normalt. Det har kanske gått över till ett permanent tillstånd nu.
Jag har i alla fall varit flitig och jobbar hela förmidagen med gitarrförpackningen och lite med Bulletinen - tidningen. Ska strax iväg till skolan och göra provutskrifter så håll tummarna för att det ser bra ut även i tryck!
Ännu en bild från arkivet. Denna bild tog jag första veckan i Sundsvall någonsin. Det vill säga det är 2,5 år sedan denna bilden togs. Gillar frillan! Kanske ska klippa mig så nästa gång?
Det känns ju helt sjukt att man snart är klar med allt här uppe! Snart har 3 år gått och jag är fri som en fågel fast ändå inte. Blir spännande att se vad som händer.


Gamla bilder

Jag och fia har suttit och kollat på en massa gamla bilder! Skoj! Vissa bidler har man ju helt glömt bort att man har, man har glömt bort de där fjortisbilderna och de där fula bilderna och de där roliga bilderna och de där ganska fina bilderna. Tänkte dela med mig av den första bilden som typ nånsin togs på mig och Andreas tillsammans, alla fall när vi står upp, jag ser ut som en liten plutt!! Tyckte det var lite sött!


Creds till Sofia(som även avspeglas i dörren) för bra foto :P

Jag kan vara farlig också! Inte bara liten!


Kanske bjuder på något mer spännande i veckan!

Äter du gröt på julafton?

Har haft en väldigt bra dag! Började med frågestund kring Bulletinen där man fick lite mer info och lite nya idéer eventuellt. Sen gick jag och Fia på stan och handlade ingredienser till både uppgifterna och till kvällens middag som bestod av fläskfilé med klyftpotatis! Måste ju på något sätt äta upp beasåsen som Andreas så generöst ställde in i mitt kylskåp när han for + att jag har en egen som också måste gå åt!

Hade en supermysig kväll med Fia, med middag, buzz, skippo och en massa prat. Råkade även kolla igenom gamla arbeten och hittade en del roliga och en del knäppa och en del fula saker. Här är ett exempel, och observera att jag har skrivit texten själv :P

Rita rita rita

Dagen idag känns mycket bättre än igår. Uppsatsen börjar bli klar för andra gången och jag har kommit igång lite smått med uppgifterna i alla fall. Ska spendera kvällen på samma vis som igår - rita mönster till mitt tidningsomslag. Blev smått frustrerad igår då jag aldrig blir nöjd med något jag gjort, jag tycker det är fult! Men Sofia peppade upp mig lite och sa att det inte var det haha, så nu har jag ny energi att fortsätta mitt arbete, ska försöka att inte ge upp för en gångs skull. Så åter till ritandet, kanske presenterar lite resultat här senare om jag blir nöjd....

Dagens slit

Mår lite bättre nu, tjolahopp! Har spenderat dagen med föreläsning, på lunchen skrev jag ner föreläsningen och la till bilder. Efter lunch jobbade jag och Sofia vidare med uppsatsen. Vi har nu skrivit om hela resultatdelen och Adam har tittat på den och sagt att det ser rätt ut, och om han säger det så kan det inte vara fel!
Ett stressmoment uppstod dock när USB-minnet crachade och vi trodde att vi förlorat all vår data som vi matat in från enkäterna. Tack och lova hade jag sparat en kopia hemma, så vi är räddade. Imorgon drar vi igång med att pussla ihop analysen, sen får det vara nog!
Skulle egentligen gå på bachata ikväll, men bestämde mig för att försöka bli frisk istället, vill verkligen bli av med detta NU! Istället ska jag fnula vidare lite på förpackningsuppgiften.

När som helst, men inte nu!

Nu när vi har som mest att göra så vägrar min kropp att bli frisk! Jag som aldrig är sjuk! Varför ska den envisas just nu, vilken annan vecka tidigare som helst hade varit okej, men nej då, nu när jag har6 uppgifter + revidering av uppsats, då ska jag få en envis förkylning!
Hur länge ska man vara sjuk innan man måste gå till doktorn? Eller ja spelar eg ingen roll för jag har ändå ingen tid att åka dit.
Ska nu iväg på föreläsning 2 i design historia, rätt intressant men det finns risk för skrivkramp och hostatacker.

5/6 Låt kreativiteten flööööda

Nu har den sista terminen börjat på riktigt. Vi har fått flera uppgifter att börja arbeta med, känns faktiskt hur kul som helst! Länge sedan man fick designa något ordentligt, nu är det bara att låta kreativiteten flöda, vi får väl se hur det går med det. Tanken är att vi ska utmana oss själva för att växa som designers, inte den lättaste uppgiften direkt.
Bland annat ska vi göra en bok av C-uppsatsen och sen ska vi göra redesign på en tidning och en förpackning till gitarrsträngar. So far so good, det verkar roligt alltihop. Har en del idéer men ska spåna vidare innan jag börjar arbeta mer praktiskt med det. Vanligtvis har jag väldigt bråttom och bestämmer mig ibland lite väl fort innan jag hunnit fundera ut fler alternativa lösningar. Fundera mera helt enkelt. Eller ja, helt enkelt blir det ju inte...
Har spenderat kvällen med top model och borde egentligen packa upp, men det orkar jag inte, fortfarande sjuk, snyft.

Fino vino

Hur fina var inte de här vinflaskorna då!? Jag hoppas vi får designa vinflaskor i den här kursen, finns så mycket fint och roligt man kan göra. Plus att jag själv alltid väljer vinflaskor efter etiketterna och inget annat!



Pepptalk

Då var man på plats i Sundsvall igen. Skönt att vara hemma igen faktiskt, trots att det är mycket som ska fixas och grejjas med. Imorgon börjar en ny kurs, ska bli spännande, hoppas vi får göra en massa roliga saker! Det verkar vara ett hektiskt schema nu i början, men det är nog bara bra så att man får lite rutiner.
Planen är väl sedan också att revidera uppsatsen så att den blir grym! Håller med Fia om att hellre Fx än ett E. Nu jävlar ska vi visa honom att vi inte är några F-barn!
Sen ska det hinnas med och dansas också! Nästa vecka börjar alla kurser, det blir åtminstone bachata och salsa för min del, sen får vi se! Känns himla skönt att ha dansen istället för att gå och träna. Det är så mycket roligare och dessutom märker man inte att man rör på sig :)
Fullt ös medvetslös nu då antar jag.

F X-clusive

Har spenderat helgen i Stockholm med Andreas och föräldrarna. FÖröskt att koppla bort det förbannade Fx:et på uppsatsen. Har inte varit så enkelt, det hauntar mina drömmar. Men men, det ska tas tag i när jag kommer upp igen. Några småproblem som ska fixas bara. Är egentligen itne så orolig över det, mest argpå att betyget beror på examinator, om han underkänner alla i hela examinationsgruppen, känns ju som att det nästan är omöjligt att bli godkänd av honom, så dåliga är vi faktiskt inte =(
Anyways så ska jag och Andy åka in till stan idag och strosa lite, ska bland annat klippa mig, finns ju inga andra ställen att klippa sig på än ringens klippotek, billigt och bäst!
Sedan lämnar jag Stockholm ensam och åker mot ett tomt Sundsvall utan min älskling :( Tur att jag har lillfia som väntar på mig :) Ska nog lyckas fördriva tiden med både det ena och det andra!
Nej, borsta tänderna nu och sedan mot stan. Adios.

Examinering

Nu är det dags 9 - 12. Mår sådär, för det första är jag sjuk och för det andra har jag knappt sovit en blund på grund av både sjukdom och nervositet, så nu känner jag mig lagom pigg. Men jag har alla fall knarkat ipren och duschat så jag borde kunna hålla mig på skaft fram till klockan 12. Wish me luck.

En pluggdag och kväll - hör och häpna!

Nu måste jag ju vara sjuk på riktigt! Har spenderat halva kvällen med att *trumvirvel* PLUGGA! Ja, du hörde rätt. Från typ klockan 9 när Andy drog iväg på bandy och fram tills nu 23.04 har jag suttit och korrläst och lagt till och rättat i min hemtenta som ska in på Söndag. Hade skrivit så mycket innan jullovet att jag nästan höll på att glömma bort att det är inlämning snart! Hur som helst är den något förbättrad nu och jag hoppas att det är good enough för minst ett B. Jag vet att jag är kräsen med betygen, trots att jag inte pluggat mycket alls på denna kurs. Men det här är ett ämne som jag faktiskt kan så man tycker ju att jag borde ha skrivit något bra, men man vet ju aldrig. Håll tummarna för mitt kräsna sinne!
Inte nog med det här pluggandet! Jag och Sofia satt hela förmiddagen från kl 11 till kl 15 och opponerade på en annan uppsats. Det blir 9 handskrivna sidor med synpunkter, vi tog visst fram stora sågen... Men imorgon ska vi sammanfatta allting och skriva ner de viktigaste punkterna i ett dokument som vi sedan ska använda på opponeringen på Fredag.
I och med vår hårda sågning blev vi smått oroliga över hur kalla och hänsynslös våra opponenter ska vara. Hoppas innerligt att det går bra och att vi får bra betyg även på denna. Gud vilken betygshets egentligen, men sån är jag, finns det ett högt betyg så vill jag ha det och får jag det inte så blir jag sur, även om jag fick det näst bästa.

Opponering pågår

Idag ska det opponeras! Vi läste både igenom uppsatsen vi ska opponera på igår så nu ska vi diskutera och se om vi kommer fram till något vettigt att ta upp på fredag. I övrigt har jag inte så mycket planerat idag, vore skönt att ta en promenad, men när jag tittar ut genom fönstret och skådar det snökaos som råder är jag inte lika sugen längre... Blir i alla fall kårenmöte i eftermiddag, spännande spännande.
Nä, nu ska vi sätta igång!

Spännande spännande!

Allright! C-uppsatsen är klar och inlämnad och förhoppningsvis godkänd! Det återstår att se på fredag, enligt rykten är vår examinator väldigt sträng, men jag och Sofia äger ju så det borde gå bra ändå ;)
Drog en vända på stan med Ida sen. Det blev McDonalds och sen kollade vi lite i affärer, men det var inte mycket som föll oss i smaken så vi drog hem. Har spenderat kvällen med att försöka lära mig hur man ska rita med wacombrädan i Illustrator, det gick sådär kan man väl sammanfatta det, får nog träna lite mer, och framför allt kanske komma på ett lämpligt motiv att träna på, förslag?

Härliga helg

God morgon eller god lunch eller vad man nu vill. Jag har i alla fall ätit frukost precis, en väldans god toast, det var riktigt länge sen! Ska strax ner på skolan och skriva ut vår C-uppsats. Idag ska den korrläsas en sista gång. Inlämning imorgon. Det känns helt sjukt att man skrivit klart den här uppsatsen, innan vi började trodde jag att det skulle bli ett helvete, men det har faktiskt varit riktigt behagligt! Kul att man har kommit fram till något! Även om det inte var de mest spännande svaren i världshistorien.

Har lite smått börjat kolla på lägenheter i Stockholm. Inte långt kvar nu tills det smäller. Ska bli skönt att flytta till något riktigt! Förhoppningsvis får man ett coolt jobb också så kan man starta livet på riktigt. Har hittat en lägenhet som är perfekt, men tyvärr lär ju den vara såld när jag väl ska flytta, men man kan ju alltid fantisera lite :)


Mobilbloggar

Testar att blogga från mobilen :) funkar fint men man lär ju inte orka skriva särskilt långa inlägg. Snart ska jag och Andy äta pizza och gå på bio :) hoppas vi överlever i snökaoset!

Slutspurt

Snart är uppsatsen klar! Hur sjukt är inte det!? Känns väldigt bra, vi har arbetat igenom den flera gånger och ska ägna helgen åt att korrläsa den ännu en gång, riktigt noggrant. Sen drar nästa termin igång med en massa praktiska saker vad jag har förstått. Ska bli roligt, skönt att slippa skriva en massa meningslös text, okej kanske inte meningslös, men lite meningslös för framtida yrke i alla fall. Förhoppningsvis är det nu bara det roliga kvar, även om sådana uppgifter brukar vara ganska påfrestande på arbetsbelastningsmässigt och prestationsångestmässigt.


Full fart!

Tillbaka i Sundsvall nu och har ägnat dagen åt nyttogöra. Började med att ta en uppiggande dusch kl. 10! Det ni, ingen sovmorgon idag inte (vaknade iofs då) även om Andreas tycker att det är sovmorgon. Drog i alla fall ner på stan sen och gick en massa ärenden, bland annat låste upp iPhonen så nu kan jag använda den, jippie!! Köpte även nya lysrör, hårspray och avslutade med att låna en bok på bibblan.
Sedan gick jag hem och pillade en timme eller så med telefonen, hihihi. Sen var jag faktiskt väldigt duktig och packade upp alla två väskor och städade och gjorde fint i lägenheten :)
Konstaterade än en gång att jag har för mycket saker och för lite plats.

Mitt nattduksbord blev i alla fall väldigt fint med julklappen som jag fick av Andreas föräldrar, ett kort på oss! Gullesnuttigt :)


Sen var Ida förbi en sväng och efter det var det affären som gällde. Det blev tungt att bära hem, massa dricka å grejjer, firade in det nya året i Sundsvall med pestopasta till middag, yumm!

Hej då Stockholm, hej Sundsvall

Sista dagen i Stockholm för den här gången. Det har varit ett superskönt och välbehövligt jullov, kan säga att skolarbete har inte ens funnits i tanken, väldigt befriande! Jag har hunnit med en massa roliga saker och hunnit träffa nästan alla kära vänner som jag sällan träffar. Synd att jag fick ont i magen på nyår och inte kunde vara med på nyårsfirandet med polarna. Men god middag, sällskapsspel och tv med föräldrarna är ju inte fy skam det heller.
Mitt magont har så gott som gått över nu så jag får vara glad att det inte var långvarigt i alla fall.

Nu är det nytt år och jag kommer inte ha något nyårslöfte. Varför? För att jag håller det ändå aldrig, så jag har räknat ut att det är större chans att jag håller det om jag inte lovar något!

2010 har varit ett väldigt blandat år, hälften bra hälften dåligt kan man väl säga. Det var en del turbulens i tjejgänget både i början och i mitten. Men det löste väl sig på något sätt till slut, kanske inte till det mest optimala men det blev i alla fall ett problem mindre jag slapp oroa mig över. Tack och lov har Andreas stått vid min sida hela detta år! Tänka sig :) När det blåser ser man vilka som står kvar, så det är tur att det kommer en frisk vind ibland haha!
Studierna har även gått galant, förvånansvärt bra, särskilt höstterminen. Nu är det bara sista rycket och sen ska jag ut i stora vida världen. Ser fram emot detta år väldigt mycket, eller snarare, jag ser fram emot att flytta på riktigt!


RSS 2.0