Det här är ingen årskrönika

Då var det återigen dags för slutet på ett år och början på ett annat. Jag tror jag kan säga som alla andra år att 2011 har varit ett bra år men med vissa dippar. Det bästa med 2011 var att jag tog min examen i grafisk design och mediekommunikation och att jag fick jobb på Frida och köpte en lägenhet. Året har också bjudit på många härliga danskvällar med fantastiska människor som jag aldrig kommer att glömma. Jag hoppas att 2012 kommer bjuda på ännu fler och minst lika roliga. Det kan ju då inte vara fel att inleda året på en dansklubb, jag sätter helt enkelt ribban direkt! Sen har jag bestämt mig för att jag ska fortsätta ta kurser i salsa nästa år! Och så ska jag självklart fortsätta med zouken. Jag har letat upp ett ställe där jag kan köra salsa nu så nu behöver jag inte vela längre. Det bästa med att 2011 är slut måste vara att man slipper mötas av en sifferkombination som inte är kernad eftersom alla (även folk i reklambranschen) verkar strunta i detta och skriva 201 1. Så nu slipper vi se sådana big misstakes! 2012 ser i alla fall lite bättre ut okernad. :) Jag orkar inte skriva någon lång årskrönika om allt som hänt. Jag konstaterar bara att jag välkomnar 2012 lika mycket som något annat år. Tack och hej och gott nytt år till alla!

God fortsättning då...

Tillbaka på jobbet efter julledigheten. Var skönt att få ta igen sig några dagar och bara umgås med familjen. Idag är det dock nästan lika lugnt på jobbet som under julhelgen. Jag är ensam på redaktionen idag och roar mig med att redigera de sidor som jag fått under torsdagen när jag själv var ledig, försöker förbereda dokument så mycket jag kan och leta lite bilder till kommande jobb.
Jag har också försökt hitta någon inspirationsblogg om tidningsdesign för att få lite nya idéer, dock utan framgång, det är väldigt tomt på detta område i bloggvärlden, kanske en position att fylla? I brist på detta håller jag mig till att läsa bloggar om förpackningsdesign och typografi som är lite i närheten åtminstone, samt kolla trycka magasin såklart. Kanske dags att ta upp de gamla skolböckerna och de om det är något man glömt och behöver tipsas om återigen...

Dan före jul, alltid lika kul

Idag är det dan' före dopparedan'
och jag har knappt märkt att december har gått.
Men jag gillar att tiden går fort som fan,
det betyder att våren närmar sig så smått!

Idag har jag gjort en liten lista
på saker jag måste fixa,
Bädda om sängen, färga håret och slå in klappar.
Bäst att sätta igång, tiden går ju så fort att jag knappt fattar
att det snart är mars
och jag får en jordgubbsglass!

go' jullov

Hej jullov! Nu när man jobbar är man inte bortskämd med lediga dagar längre så 5 dagars ledighet känns som rena lyxen, och hur härligt är inte det! Förmodligen kommer jag vara en smula raslös lagom tills jobbet börjar igen så det blir kanon! Jag kommer förmodligen vara hyfsat ensam på kontoret på tisdag då de flesta tagit ledigt då istället för imorgon.

Istället för att jobba ska jag spendera morgondagen med att fixa lite julklappar, förhoppningsvis hitta en julklänning då den jag helst vill ha är slut överallt. Jag har ringt runt till 6 olika butiker, frågat på twitter och kollat på hemsidan, men utan framgång.

Såhär fin är den och om den hade passat mig hade den ju varit en perfekt julaftonsklänning med lite rött nagellack!





Nu får det bli något annat istället, och hittar jag inget passande får det bli en gammal trasa istället. Det är ju väldigt viktigt att man har en klänning som man kan äta mycket i! Inget tight fodral med andra ord. Vi får se vad jag lyckas med.

Den 23 blir det till att julpyssla lite, slå in julklappar och sen uppesittarkväll med familjen. Mysig julfilm kanske, men framför allt provsmak på årets julskinka direkt från ugnen!

tvdjungeln

Idag har jag varit duktig och uträttat massa ärenden efter jobbet! Bland annat postat julkort, ringt banken samt kollat upp vilka kanaler jag har på TV'n. Jag vet att jag valde kanalerna själv men i djungeln i kanallistan blir man lätt förvirrad så därför har jag glömt vad jag beställde.
Jag kontaktade Comhem på twitter och fick hjälp med inlogg som krånglade. Kul att sociala medier faktiskt kan fungera till något annat än se vad folk har ätit till middag eller höra dem beklaga sig över vädret. Så nu kan jag konstatera att jag har, förutom grundutbudet som är 13 analoga kanaler:
- TV4 film
- TV4 komedi
- TV4 fakta
- TLC
- MTV
- National geographic wildlife HD
- Dicovery HD showcase
- Travel chanel

Så nu ska det kollas på TV! Det finurliga med mitt abonnemang är att jag får byta ut dessa 8 kanaler varje månad om jag vill, så nu kan jag testa mig runt och se vad det finns för spännande kanaler i digital-tv djungeln. Som uppladdat för en skön ledig julhelg! Hoppas det går massa bar och juliga filmer.

Julmeys och vanligt mys, mysigt värre

Hela helgen har jag verkligen bara tagit det lugnt och tagit igen mig efter två intensiva jobbveckor och fullspäckade helger. Jag ägnade lördagen åt att städa och sätta upp lite tavlor och packa upp lite mer saker. Jag tog till och med fram dammsugaren så nu är det rent och fint och som upplagt för en sjukt mysig kväll.
Jag har laddat upp med ostbågar, cola, och love actually.

Jag har även hunnit en sväng in till centrum och ordnat lite julklappar. I år är första julen som jag har fast jobb och därmed mindre tid för julpyssel som jag annars är väldigt noga med. Denna julen har fått bli lite lidande, i alla fall dagarna innan. Men jag har satt upp ljusstakarna, och det måste ändå vara det viktigaste. Jag är uppväxt med detta julpynt i överflöd, det är inte ett fönster i villan som inte har en egen ljusstaka, och nästan varje år inhandlas en ny för att man hittat ett nytt minimalt litet fönster som också kan tänkas fyllas med denna fantastiska uppfinning.
Så så länge ljusstakarna är uppe så har jag julkänsla!

Jag hade gärna velat ha en liten julgran också, jag har faktiskt ett litet hörn ledigt, men jag måste hitta en riktigt liten i så fall, och dessutom får jag mest njuta utav den själv... Kanske nästa år. Då har jag tid att skaffa julpynt och annat i tid.

Jullistan har också gått på högvarv. För de som vill ta del finns listan att hämta här: Julemys
Nu går den igång - <3 alla I want for christmas is you <3

London baby!

Den här bloggen har legat död ett tag på grund av flytt och mycket jobb, tror jag att jag väljer att skylla på i alla fall. Jag borde egentligen packa klart och gå och lägga mig för inatt är det uppstigning klockan 3! Det är flygning till London med jobbet som gäller. Konferens och shopping är det som står på schemat. Ska bli himlas kul och jag hoppas att jag inte är helt döendes när vi kommer fram.

Detta blir mitt andra besök i London under hela mitt liv. Det första gjorde jag för två veckor sedan med Sofia för att hälsa på Agnes. Hade supertrevligt och shoppade en del, men det var så himla mycket folk att det var svårt att ta sig fram över huvudtaget. Vi får se hur det går den här gången! Förutom shopping promenerade vi massor, bland annat genom Hyde park och St James' park och försökte mata ekorrar med fågelfrön, idiotstämpel på det.


Med London eye i bakgrunden (som inte syns pga ljuset, lyckat må jag säga)


Well, de var nära, men för kräsna för våra frön, vi fick mata fåglarna istället...


Vet inte hur länge vi stod här och hoppade för att få till den här bilden, folk måste ha undrat...


Man åker inte från London utan att ha fotat den traditionella telefonkiosken!


Hyde park är gigantiskt, och detta är bara början...

RSS 2.0