Julen i bilder

Det blev inte så väldigt många bilder från julafton och juldagen. Men några blev det i alla fall, här kommer några som jag tyckte blev lite fina.


Mellandagsrea

Dagarna går undan! Har tänkt lägga upp lite bilder från helgen men har fortfarande inte lyckats fixa adobeprogrammen till laptopen. Men jag håller just nu på med mitt femte försök ungefär så jag hoppas det går, annars får det väl bli oredigerade bilder eventuellt.
Idag har jag varit på språng hela dagen. Mötte först Agnes i stan och shoppade lite på mellandagsrean, det blev två mysiga tröjor och ett par mysiga lååånga strumpor med jättesöta snören med bollar på :) Det var förvånansvärt lite folk i stan för att vara mellandagsrea! Skönt för oss, tråkigt för alla som inte var där, hihi.
Efter shoppingen åkte jag till min barndomskompis Matilda i Hammarby sjöstad. Kul att se igen, det blir ju inte så ofta.
Nu ska jag bara slappa resten av kvällen, skööönt!

Dan före dan

Ja, idag är det dan före dopparedan. Känns helt sjukt att den här terminen har gått så fort! Jag mins hur jag under sommaren oroade mig för hur jobbig den skulle bli, hur mycket vi skulle ha att göra och hur svårt det skulle vara. Men den har gått så himla fort att jag inte ens märkt att det varit jobbigt. Och uppsatsen som jag oroat mig sjukt mycket över var nästan rolig till och med!
Det känns i alla fall skönt att terminen snart är över och man får börja sista terminen, för alltid. Så detta kan man säga är mitt sista jullov! Tur att jag jobbat på som en liten arbetsmyra så jag verkligen kan vara ledig och njuta av detta sista jullov.
Har precis bakat pepparkakor med familjen. Detta är en tradition som vi vidhåller varje år. Det höll dock på att gå åt skogen i år då mamma skulle göra en mindre sats och degen smakade inte gott kan jag säga! Men vi räddade den med lite mer socker och smör :)
Ska nu hoppa in i bastun och göra mig riktigt jul-ren! Haha! Önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år!!

Välkomnar lugnet

Sista klappen inslagen. Nu kan man ta ledigt på riktigt! Pappa har tagit in granen idag och imorgon ska den pyntas. Så även hela huset!! Var tomte har sin plats så det är bäst att jag sköter det där.
Jag börjar känna att lugnet är på väg. Det är svårt att få bort den där stressade magen som varit trots att man är ledig, man ligger ständigt och funderar på om det faktiskt inte är något man glömt eller måste göra. Men det är faktiskt inget jag måste göra! Underbar känsla, ska bil supermysigt att fira jul och bara ha det supermysigt, träffa vänner, shoppa på mellandagsrean och njuta av ledigheten.
Har även tagit på mig att göra några bloggdesigner, man kan ju inte vara HELT ledig, något att pyssla med är alltid trevligt, jag blir ju väldigt lätt rastlös när jag absolut inte har någonting att göra.

♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Det här är sista punkten på listan! Sen kan jag börja skriva vanligt igen, haha. Har nästan helt glömt bort att jag faktiskt kan skriva om annat också :P
Det sista ögonblicket jag delar med mig av får bli för några veckor sen när jag fick mitt första A, på Metod C. Det var en väldigt skön känsla att äntligen nå det man strävar efter. Jag har alltid haft höga förväntningar på mig själv och vill alltid ha högsta betyg, även om jag kanske inte lägger ner den tid och energi det krävs. I gymnasiet var allting väldigt lätt och jag behövde inte anstränga mig för att få högsta betyg. Jag hade MVG i nästan alla ämnen men sen när man kommer upp till en högre nivå är det inte lika lätt längre, man måste kämpa mer för att nå bättre resultat. Jag tycker ändå att jag gjort mitt bästa hittills och det ögonblicket fick jag bekräftat att det går att få högsta betyg även på universitetet.

Klappat och klart!

Nu har shoppat färdigt alla julklappar! Känns kanon! Några smågrejer nu bara som ska fixas, bland annat en hårklämma med julig färg, får se om jag hittar det imorgon. Så alla som är lediga och är i Stockholm och vill träffas - jag är tillgänglig!
Imorgon ska jag träffa Madicken! Äntligen! Var ett tag sen vi sågs nu så det ska bli jätteroligt! Det är en fördel att vara i samma stad :)

♥ Dag 29 – Mina ambitioner.

Jag är ju ganska lat, fast ändå inte. Problemet har nog alltid varit att jag inte har någon jättstor hobby, det finns ingenting jag tyckt varit jätteroligt eller fastnat fanatsiskt för och därför har jag aldrig varit särskilt engagerad.
Men nu har jag i alla fall hittat det jag hittils tyckt varit roligast i mitt liv - grafisk design. Jag har alltid tyckt om att rita och måla, men aldrig varit jättebra på det. Grafisk design är den perfekta sysselsättningen för att få utlopp för min kreativa ådra som ändå finns där någonstans.
Hur som helst så är mina ambitioner att bli en grym layoutare och jobba som AD på ett magasin, eller på något annat sätt jobba med layout, till exempel med boksättning eller broschyrer. Jag har också ambitionen att bli rik och skaffa mig en fin lägenhet i Stockholm där ajg kan bo med min käresta :)

Nya affischer till tropical

Det sista jag gjorde innan jag lämnade Sundsvall, eller det sista arbetet jag gjorde, var att färdigställa affischer för Tropical Sundsvall som anordnar danskurser som jag själv även går på.
Dom blev väldigt fina och jag är jättenöjd med resultatet. Jag ville göra personliga affischer som verkligen förmedlar känslan och glädjen som dansen erbjuder och därför fotade jag Lina och Hector som är instruktörer och som i princip ÄR Tropical. Så här blev slutresultatet, vad tycks?



♥ Dag 28 – Det här saknar jag.

Det är inte så mycket som jag riktigt saknar. Jag saknar väldigt sällan. När jag är nykär och måste vara ifrån den personen, då saknar jag massor!! Men i övrigt i livet känns det ju som att man har det mesta man behöver. Mer pengar skulle ju inte sitta fel, men det kommer i sinom tid, hoppas jag!

♥ Dag 27 – Min favoritplats.

Eftersom det snart är jul så bjuder jag även på ett inlägg om min favoritplats!
En av de bästa platserna på jorden är vårt landställe. Det är så fantastiskt lugnt och skönt där, och oftast sommar. Att sitta och blicka ut över havet eller ta en tur med båten eller en promenix längs det blomkantade vägarna eller äta middag i solnedgången på verandan är oslagbart! Eller bada vid klipporna i fyrudden och sen gå och köpa en riktigt stor och smaskig glass! Det är nog min favoritplats om jag måste välja en!


Såhär ser denna fantastiska plats ut! I det stora huset har alltid min mormor och morfar bott sen jag föddes och min morbror på övervåningen. Jag och min familj bor i den mindre stugan bakom, den så kallade "lillstugan".


Badplatsen som går under namnet "badberget" har jag badat vid många gånger i mitt liv, även solat, fikat, skrämt bort svanar, slipat stenar, byggt undervattensslott och lekt simhopp.


En annan grym sak med den här platsen är att en av mina bästa vänner finns där! <3

Jag kan säga mycket mer om landet, men nu måste jag packa det sista inför resan till Stockholm!

♥ Dag 26 – Mina rädslor.

Har glömt bort den här listan! Har haft så mycket annat att tänka på. Men nu är det jullov så ska väl kunna knåpa ihop ett litet stycka om mina rädslor.
Jag är egentligen inte rädd för så himla mycket. Men mörker och källaren hemma är ju alltid lite otäckt. Sen är jag rädd för att se skräckfilmer också för när jag gick i 8an såg jag "the ring" och blev så rädd att jag inte kunde sova på minst en månad. Sen dess har jag lärt mig att skräckisar inte är något för mig, även om jag lyckats plåga mig igenom några fler sen dess.
Annars är det nog inget jag är sådär typiskt rädd för. Däremot oroar jag mig lite väl mycket för saker ibland, till exempel att jag inte ska lyckas med saker eller att jag ska prestera dåligt. Men jag försöker att hålla humöret uppe och intala mig själv att allt blir bra!

♥ Dag 25 – En första.

Har inte hunnit med att skriva utifrån den här listan. Har haft mycket att göra! men det börjar äntligen lugna ner sig! Idag ska jag och brorsan åka till Birsta och julshoppa. Skojj!
>br> Helt ärligt så fattar jag inte vad som menas med en första? Första vadå? En första gång? Nej, jag kommer verkligen inte på nåt, sorry!

♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.

Det var faktiskt väldigt länge sedan jag grät på riktigt. Jag gråter väldigt sällan faktiskt och framför allt gråter jag inte öppet för folk. Jag gråter sällan till filmer och sånt som andra gör, de filmer jag gråtit till går att räkna på en hand, just nu kan jag bara komma på en och det är dagboken.
Det som annars får mig att gråta är nog svek från de man trodde var sina kompisar, det är inte kul och det har fått mig att gråta många gånger och flera dagar i rad.
Men det finns ju inget ont som inte har något gott med sig. Svek från kompisar har lärt mig att det är bättre att rensa bland sina vänner och börja må bra. Som jag en gång fick i ett sms av en av mina bästa vänner "Det är bättre att ha få diamanter än många stenar". <3

♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.

Superlätt svar på denna fråga. Det är min världsbästa pojkvän som alltid lyckas få mig på bättre humör när jag är gnäller och är ledsen eller stressad. Jag vet att en irriterad Sara inte alltid är så rolig att ha och göra med, men Andreas tålamod verkar vara oändligt och det gör mig väldigt glad! <3

PUNKA.

Herregud, jag känner mig helt slutkörd. Efter både helgtenta, fest och halv förkylning plus slutskedet av C uppsatsen och ännu en hemtenta börjar jag känna att luften, energin och orken har gått ur mig. Sofia och jag har idag suttit från 9 till 4 och bara skrivit skrivit skrivit på analysen. Vi har väl kommit upp i en 10 sidor i alla fall och känner att vi har tömt oss på information. Vi kommer helt enkelt inte fram till något mer. Vi har satt punkt för idag. Imorgon har vi slutsats och diskussion kvar att skriva.
Bara för att jag är svensk och gillar att gnälla så ska jag gnälla lite till. Och då vill jag gnälla på att plus detta sov jag jättedåligt och har haft världens huvudvärk hela dagen. USCH!

♥ Dag 22 – Det här upprör mig.

På rak arm skulle jag säga att orättvisor gör mig upprörd och när folk tycker sig vara bättre än andra och ska få fördelar som ingen annan får. Inte mycket mer med det haha. Punkt slut.

♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.

Ett ögonblick som förändrade ganska mycket i mitt liv och framför allt mig själv var när jag tog beslutet att byta gymnasieprogram till teknik där det bara gick en massa killar. Jag var i början livrädd och visste inte för fem öre hur jag skulle klara mig igenom tre år med denna ytterst främmande ras. Men det är ett av de bättre besluten jag har gjort. När jag ser tillbaka på tiden i gymnasiet så tänker jag bara på hur roligt och lättsamt allting var och framför allt blev det ju aldrig något girl-drama!
Dessutom utvecklades jag väldigt mycket som person och lärde mig att killar faktiskt inte är farliga (det visste man ju inte innan) och jag kan idag se att jag är en helt annan person än vad jag var då, mycket starkare och tryggare i mig själv och det har jag grabbarna (dels) att tacka för, och mig själv för det beslutet jag tog.

♥ Dag 20 – Den här månaden.

Den här månaden, julemånaden har varit övervägande bra! Även om det blivit lite stressigt nu på slutet. Allt var så chill i början på månaden och det kändes som man hade all tid i världen att julpyssla och ha sig. Men sen slog allt till och man hade helt plötsligt inte ens tid att gå och handla mat!
Den här månaden har jag mest ägnat åt C-uppsatsen. Har givetvis hunnit med lite julpysslande och lite dans och lite fika däremellan också. Jag har också fixat mycket till min portfolio så det känns bra!
Finns inte så mycket mer att säga egentligen så det får va bra så.

Måtte gudarna vara på min sida!

En dödens helg tror jag detta kommer bli. Ska strax iväg och slava lite på kåren. Hoppas det blir en lugn kväll så man kommer därifrån "tidigt". Måste nämligen upp i ottan imorgon och spruta ut text som en kulspruta till en hemtenta då jag och Sofia bara lyckats få tag i ena boken fram till klockan 12. Måtte tentan vara lätt nog att det går att producera något vettigt på 4 timmar med bara 5h sömn.

♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.

Det är väl inga jättestora saker jag ångrar egentligen. Men något jag alltid velat göra sen jag var liten är att börja dansa, och jag vet inte egentligen varför jag aldrig började med det i tid. Men är glad att jag börjat lite nu i alla fall :)
Sen ångrar jag också lite att jag inte gick frisörprogrammet på gymnasiet, för det verkar så himla kul! Men då hade jag å andra sidan inte kunnat bli grafisk designer så jag antar att det är okej ändå :)
Men ja över lag ångrar jag inget stort, klart att det finns dumma grejer man gjort som man inte borde, men jag antar att de är rätt obetydliga eftersom jag inte ens kommer ihåg dem :)

assignment overload!

Både idag och igår har jag och Sofia jobbat som galningar med C-uppsatsen. Inlämning inför handledning hade vi idag kl.13 så det vara bara att skriva tills fingrarna blödde, hjärnan stängt av och blodsockernivån var på -100. Hur som helst är vi klara med typ allt förutom analysen och den hoppas vi att vi hinner skriva nästa vecka trots två hemtentor till på onsdag.
Har dessutom arbetat med affischer till Tropical och jobbat med min portfolio. Herregud, jag är inte van vid denna intensiva arbetsbörda. Men det är rätt kul ändå :) Arbetet flyter på bra, bara att jag blir smått stressad när tiden börjar ta slut!
Har i alla fall bara chillat ikväll vilket var skönt för min huvudvärk, börjar släppa nu. Imorgon blir det hemtenta 1, wish me luck.

♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.

Jag spenderat många födelsedagar nere på landet när jag var mindre så alla flyter ihop ganska mycket. Men en favvoritfödelsedag är årets när jag fyllde 23. Då var jag nere i Skåne och hälsade på hos Andreas och familjen Wingren. Det var strålande väder hela dagen och vi spenderade hela dagen i Vejbystrand. På morgon väckte Andy mig med en present (eller så väckte jag honom) och på dagen var vi ute i trädgården och spelade sällskapsspel och solade och bara tog det lugnt. På kvällen åt vi en väldans god middag som bestod av fläskfilé, klyftpotatis och sås. GOTT! Dagen efter fick jag åka till landet också och fira midsommar med familjen.

♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.

Jag brukar ofta få höra att jag har väldigt bra minne, men bara för det så kommer inte inte på något särskilt minne som skulle kunna vara mitt favoritminne. Men jag har många fina minnen från fina platser. Till exempel på landet där jag bruakde spendera hela somrarna när jag var liten. Bara vara, leka, bada, plocka blommor, spela kort med mormor och göra bus med Emelie. En sommar gjorde vi 22 stycken bus och det var rekord! Jag mins inte vad alla dom busen var, men ett av dom var i alla fall att rycka en en blomknopp! Väldigt busigt och förbjudet tyckte vi då i alla fall, kan väl nu kännas rätt så oskyldigt ändå.
En annan plats som jag har ävldigt starka och härliga minnen från är Tokyo. Det är den häftigaste platsen på jorden som jag hittills besökt. En väldig annorlunda kultur från vår så det var många nya saker att ta in. De underbaraste sakerna med Japan och Tokyo är att allting har öppet i princip hela natten (folk jobbar JÄMT), de har Melonfanta (som är GRÖN!), det finns gamecenters överallt, maten är sjukt god och drinkarna är sjukt billiga! Människorna är så himla trevliga och lojala, det finns inte en endaste skräpbit på marken i princip. Okej det är väldigt trångt på sista tunnelbanan men alla fantastiska intryck och alla fantastiska vyer som finns i denna stad kompenserar för det sjukt mycket, samt för att de inte kan prata engelska, men Japanska är ju väldigt vackert så man får helt enkelt nöja sig med att lyssna utan att förstå och hoppas att man lyckad beställa en Duberuchezuburga (dubbelcheesburgare).

Jaja nu blev det på något sätt två minnen fast ändå inte två specifika minnen. Två minnen av två platser där jag upplevt mycket i alla fall!

Vem vill INTE äta av den här pastan!?

Okej jag kanske är ett barn, men vem blir inte sugen på pasta av de här supersöta förpackningarna!?

Källa

♥ Dag 16 – Min första kyss.

Goddag säger jag nu och inte godmorgon! Jag har varit duktig på förmiddagen och förberett massa trycksaker för utskrift. Gäller ju att passa på att skriva ut nu när man har lite tid över och medan man slipper gå till ett tryckeri och betala en massa dyra pengar.

Nu ska jag i alla fall berätta om min första kyss, håll i er! Måste börja med att säga att den inte alls var så fantastisk som man kan tycka att den borde ha varit, det var lite mer bara att få det överstökat. Det var med min första pojkvän som jag var tillsammans med typ 3 månader när jag gick i 8an eller 9an, kommer inte ihåg så noga. Jag tror att han hade bestämt sig innan han kom hem till mig att han skulle kyssa mig för det blev väldigt hastigt och olustigt när han skulle gå hem, för han hade väl inte tagit mod till sig tidigare under dagen. Vi stod i alla fall i dörröppningen hemma hos mig och han skulle gå hem. Och i princip så kastade han sig lite på mig så att jag halvt ramlade in bland jackorna som hängde vid väggen och så kysste han mig helt enkelt. Inte särskilt gott och inte romantiskt för 5 öre. Men det blev bättre tack och lov.

Mysig måndag

Har haft en riktigt mysig måndag. Gick upp hyffsat tidigt så att jag inte skulle bli förslappad. Ändå uppstod en viss grad av förslappenhet. Men vid halv 1 drog jag och Sofia och delade ut ytterligare en enkät i en klass, 2 more to go sen börjar vi med resultat och analys. Sen gick vi hem och skrev mer på metoden så att den i princip är klar när vi ska börja med analysen. Gick väldigt bra och vi kände oss fruktansvärt intelligenta, haha. Dessutom upptäckte vi att vi har umgåtts väldigt mycket och jobbat ihop väldigt mycket för vi kommenterar exakt samma skrivfel i uppsatsen och tänker på exakt samma meningar och formuleringar, haha. I detta fall en bra grej!
Vi vadnrade ner mot stan sen och handlade lite på Ica, kände ett starkt sug för pasta med pesto ikväll, vilket jag inte hade hemma. Sedan dess har jag fikat och läst cosmopolitan. Har samlat en liten bok med olika urklipp ur tidningar som jag tycker är bra och som kan peppa mig när muren faller så att säga. Har planer på att göra ett collage av det, men vi får se hur det blir med det...
Ikväll är det top model och lite andra program plus häng med Ida som står på schemat, mys =)

♥ Dag 15 – Mina drömmar.

När det gäller framtidsdrömmar så hoppas jag väl att jag ska bli smått framgångsrik inom den grafiska branschen. Jag hoppas att jag kommer bli en grym Art Director på något roligt magasin, eller bara layoutare duger gott åt mig också. Jag hoppas också att jag blir rik och att jag får vara kär hela livet och lycklig. Haha
När det gäller drömmar på natten drömmer jag om en massa konstiga saker, helt random grejer och jag kommer ofta ihåg det på morgonen. Smått irriterande då jag inte känner mig utvilad då!

♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

Idag har varit en ganska händelselös dag. jag och Andreas masade oss upp runt 12 tror jag. Efter lunch och reprisen av Robinson bakade jag och brorsan lussekatter som jag har med mig lite hem utav :)
Sen låg jag mest och segade i soffan medans Andy fick roa sig med att plugga på metodtentan och lösa korsord. Sen bar det av till Sundsvall för min del. Andreas blir kvar hos mina päron i väntan på praktikmöte på Tisdag. Så jag fick roa mig med att läsa tidningar hela resan, vilket inte är fy skam, har hittat en till favorittidning förutom SOLO - COSMOPOLITAN.
Anledningen till detta bakgrundssnack är att det är orsaken till dagens outfit; nämligen slapparkläder. Jag har alltså haft på mig gråa strumpbyxor grått linne och en grå/svartrandig långärmad tröja över detta. Inte mycket mer med det, gråa slapparkläder helt enkelt.

♥ Dag 13 – Den här veckan

Ja vad har hänt den här veckan egentligen. Inte mycket faktiskt. Jag och Sofia har jobbat på med uppsatsen och fortsatt dela ut enkäten i klasser. På min fria tid har ajg handlat lite julklappar, julpysslat lite och i stort sätt bara latat mig. Det har även blivit en del tv-tittande som vanligt och dans som vanligt. Veckan avslutas med en helg i Stockholm med Andreas och min familj. Vi har just kommit hem från årets julbord på båten Gustafsberg VII så man är smått mätt nu! Imrogon blir det förmodligen bullbak och på kvällen blir det återfärd till Sundsvall. Inte mycket mer med det! Godnatt!

♥ Dag 12 – I min handväska.

Drar snart iväg mot Stockholm med ersättningsbuss. Får hoppas att vi kommer fram någon gång. Så idag är min handväska lite annorlunda packad än vanligt för jag har nämligen packat kläderna där i. Men där finns även pengar, nycklar, mobil, servetter, nagelfil, tamponger, lypsyl, usb-minne, halstabletter, plåster, och pennor. Ja typ allt man kan tänkas behöva helt enkelt :D

♥ Dag 11 – Mina syskon.

En bror är allt jag har. Men det är inte så lite det inte! Min bror är två är äldre än jag, det vill säga han är 25år och har rätt nyligen tagit examen som civilingenjör i datateknik (tror jag väl?) och har just börjat på något fancy jobb där jag inte riktigt vet vad han gör mer exakt. Han har i alla fall en mäkta stolt syster :) Och förhoppningsvis blir jag lika rik och begåvad som han en dag.
Jag tror nog att min bror är världens snällaste människa. Och det är nog tack vare det som vi sällan bråkade även när vi var små. Om vi någonsin bråkade så var det förmodligen mitt fel. Men redan då var han jättesnäll mot mig och jag fick alltid vara med och leka med honom och hans kompisar, och jag fick alltid som jag ville (nästan) så då var jag nöjd och glad i alla fall.
Jag och min bror är nog väldigt olika, jag är mer som mamma och han är mer som pappa. Ett exempel som nog irriterat vår kära mammsen många gånger är när hon frågar "Ska vi äta A eller B?" Varpå min bror svara "A" och jag naturligtvis svarar "B". Men trots våra olikheter tycker jag ändå att vi kommer bra överens, men mycket tack vare Rickards snällhet tror jag :D <3

♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

Vi fortsätter med listan. Jag och Fia har just kommit hem från Mikael Elias gymnasium där vi delade ut en enkät till NV 1:orna. Vi har också knapprat in resultaten i datorn. Nu har vi 102 som har svarat! Snacka om bra representativitet!

Hur som helst, till saken vad jag hade på mig idag. Jag tänkte som så att man måste ju se anständig ut när man ska besöka en klass så jag drog på mig svarta jeans och svart linne och en rödrutig skjorta ovanpå det. Till det givetvis mina nya vinterkängor som jag älskar! Och sen den varmaste jackan jag har och varmaste mössan och världens varmaste och goaste halsduk som mamma stickat åt mig. Och inte så värst matchande lila vantar, men det var varmt och gött alla fall :)

Idag då

Godmorgon! Ja, jag gick upp nyss. Började dagen med att öppna första luckan i chokladkalendrarna. Hihi! Nu börjar julen på riktigt! Idag ska jag och Fia till en till klass och dela ut enkäten. Det rullar på nu!
Ikväll är det kårmöte och dans som står på schemat. Längtar! Var så kul på dansen sist, lärde oss massa nya konstiga steg!
Sen längtar jag till helgen också då jag och Andreas drar ner till Stockholm för att julshoppa och äta julbord med min familj, myyyys!

RSS 2.0