Båttur med familjen

Vädret var inte lika lockande i morse som tidigare dagar. Enligt rykten kom även några regnstänk, men då låg jag och sov, lyckligt ovetandes. Hur som helst trotsade vi molnen och gav oss ut på en liten båttur på eftermiddagen och lyckades i alla fall hitta lite solglimtar.






En fika blev det självklart också. Singoalla-kakor till Sara, mums!

Nu är det grillning som står på schemat!

Kvällssol

Mamma drog med mig ut på en kvällspromenad igår för att hon var seg i knäna, haha! Det var även jag så jag nappade. Tog med mig kameran för säkerhets skull, man vet ju aldrig när fototillfälle kan dyka upp. Kom fram till en glänta med väldigt fin kvällssol så jag passade på att knäppa ett litet kort i gräset.
Dock var det knappt värt mödan för så fort man stannade fick man tusen myggor på sig. Knäppte två kort och sprang sedan därifrån.



Idag har jag spelat en runda golf med pappsen, 17 poäng, inte så tokigt alls! Det börjar gå lite bättre vilket känns väldigt kul :) Sen har jag stekt i solen i princip hela dagen. Tog ett dopp på eftermiddan för att kyla av mig en smula. Börjar bli smått pepparkaksfärgad, jag gillart' ;)

Promenix i trädgården

När man är ledig finns det mycket tid till att vandra runt i trädgården och ta bilder med nya kamernan!
Här är några smakprov på dagens skörd!










Midsommarblommor

Tog en liten promenad för att plocka en bukett med midsommarblommor eftersom jag inte hann göra någon krans på midsommarafton.

Hittade några efterlängtade lupiner i trädgården också! Det kryllade av dessa när jag var i Skåne, men jag fick inte ta med mig några för Andreas!


Blev en härligt somrig bukett!

Sommarens första dopp!






Semestern fortsätter :)


Var hos Emelie på förmiddan och lekte lite med katterna, Emelie gymnastiserade lite med sedan fick det bli en promenad i stället.


Suttit och läst första boken av Twilight-serien som jag fick av Andy i present, sjukt bra! Tråkiga är att den snart är slut! Måste nog köpa nästa så fort jag kommer hem.


Pappa grillade på kvällen, mums!


Inte helt fel utsikt och fortfarande strålande sol trots att klockan är 7 poå kvällen.


Tränade lite på att fota motljus :)


Pappa jagade flugor med en grytlapp, utan större framgång :P

Midsommarfirande på landet

'
Coolaste brudarna på festen!


Brosan steker i väntan på mat


Tuula...


... och Mikael är också med och firar!



Susanne...


och morbror Hasse var också med på gästlistan


Mamma har roligt åt något?


Pappsen satt porträttnära


Sill och ägg, som på en riktigt midsommar!


...och så lite dricka till!

Fotosafari på stranden

På eftermiddagen när grabbarna skulle kolla på fotboll gick jag och Emelie ner till stranden och fotograferade lite.




Fick testa Emelies Macro-filter. Lite knepigt att fånga ett grässtrå som hela tiden ville svaja ur fokus.






Emelie posar vant i skogen? :P

Firade födelsedag i skåne


Andreas tyckte tydligen att min födelsedag skulle firas med att han skulle spöa mig i När & Fjärran.


Som straff fick han agera fotomodell i trädgården :)


Det var inte lätt att få honom att skratta på kort, men skam den som ger sig!


Den här blomman ser lite ut som ett monster, eller?


Jag passade på att tramsa runt lite i trädgården också!


Pjär spöar andreas i pingis..


Andreas SER i alla fall skärpt ut, eller?
Jag krossade naturligvis allt avstånd, därmed är jag inte med på bild! :P


Utflykt till Kullaberg

En dag åkte vi till kullbarg och vadnrade runt i skogen.


Andreas var måttligt road över att få agera modell för att jag skulle få testa olika saker med nya kameran, och för att jag inte hade något annat, lika roligt motiv, att tillgå =)


Det blev en del bergsklättring för att komma till vårt mål...


Äntligen framme vid konstverket Nimis, som är byggt av enbart drivved! Lite snirkligt att ta sig både dit och igenom och efter några meters vandring genom konstverket bestämde vi oss för att fuska och gå på de stora stenarna bredvid istället. Sen tog vi oss en välbehövlig paus och jag lekte runt med kameran och tog massa "konstnärliga" bilder.


Mitt favoritmotiv igen, en av många bilder som jag tycker blev riktigt fin :)

'
Efter en lång och brant vandring tillbaka började energin att sakta men säkert försvinna, men lite soligt väder piggade upp mig i alla fall! Väl framme där vi parkerat bilen tog vi oss en välförtjänt fika på hembyggdgården!


Kvällssol

Tyvärr går inte internet här i 180 så det går långsamt farmmåt med att lägga upp bilder. Till råga på detta så är min dator full så jag måste föra över alla bilder till servern, detta drar typ all internetkapacitet så man får gott vänta.
Haft en mysig kväll på altanen med grillat och en underbar kvällssol. Försökte mig på att ta några motljus bilder, vi får se om de blev något bra sen när jag lyckas skapa lite space på hårddisken =)

Sommar, sommar, sommar!

Framme på landet och har firat midsommar med familj och vänner. Härlig dag med massa sol som vanligt (förstår inte vad alla pratar om att det regnar jämt på midsommar). Sitter nu och lägger in alla bilder, vilket tar en väldans lång tid med tanke på att minneskortet på 8GB blivit i stort sätt fullt!
Men snart kommer bilduppdatering :)

I skåneland

Äntligen sommarlov på riktigt! Hade ju oturen att bli sjuk lagom till slutet på första jobbveckan, men nu är jag så gott som back in business. Drygt att förkylningen aldrig riktigt vill släppa.
Hur som helst har jag nu två hela veckors extrem ledighet. En vecka är avverkad i fina skåne med världens bästa pojkvän :) Veckan har bestått av billig shopping, bergsklättring och fotografering, pingis, och sällskapsspel med mera. Fick spö två gånger om av Andy men jag hävdar att första gången var min omgång, vara att jag råkade gambla bort vinsten... Tog i alla fall revansch igår och kammade hem segern med marginal! (typ i alla fall).
Har inte haft min dator med mig dock så har inte kunnat lägga upp några foton a la proffsfotograf. Men idag bär det av till landet och då får jag min kära dator och kan lägga in alla ca 500 bilder :)

Blir midsommarfirande på landet i vanlig ordning. Förhoppnignsvis blir det sol och förhoppningsvis hinner jag göra en krans! Annars får jag väl kompensera med att göra en imorgon istället ;) En krans ska det bli vilket fall som helst! En vecka ska jag vara på landet och abra ta det lugnt, fota massa och spela golf. Kanske åka lite båt och bada om det inte är iskallt. Annars får jag nöja mig med att steka i solen.

Nu sitter jag och väntar på att ta tåget till Norpan, auf wiedersehen!

Sjukling =(

Typsikt nog har jag gått och blivit sjuk! Vem har smittat mig!?
Fick vara hemma från jobbet igår och det se rinte ljusare ut idag. Hoppas den här förkylningen ger med sig snart!
Har ju knappt gjort nåt annat än att sova och kolla på tv under dagen så då borde den ju gå över.
Kunde hellre varit sjuk förra veckan för då hade jag ju endå inget vettigt för mig. Men, men, nu är det såhär så jag får väl fortsätta att kurera mig och hoppas på det bästa.

Imorgon är det dags för brorsans examensfirande. Jag är halvvägs klar med bildspelet och tårtorna fick bli köpte från konsum istället så att jag inte smittar ner dom :(
Sen litar jag på att mamma har resten under kontroll, hihi =)

Happyface!

Äntligen fungerar kameran jag köpte! Fick åka och byta ut den till ett fungerande exemplar. Så nu har ju i stor sett inget att oroa mig för så jag hoppas att mitt magont går över!
Dock måste jag nu ladda batteriet igen så kan inte sätta igång med fotograferandet riktigt än. Får se om jag orkar senare ikväll, annars har jag att sysselsätta mig med resten av veckan efter jobbet. Och förhoppningsvis kan jag ta superduperfina bilder på brorsans student!
Tjolahopp!
Första dagen på jobbet idag också. Gick fin fint, tiden flög iväg som vanligt. Fullt upp! Blev väl en 7 sidor för FRIDA gjorda eller något sådant. Skoj skoj, imorgon blir det Glitter! :)
Nu ska jag ta det lugnt och sätta mig och njuta av säsongens sista top model avsnitt!

Happy B-day! :)

Har varit och köpt en tidig födelsedagspresent till mig själv. En cannon 1000D, systemkamera, tjohejsan! Sitter och väntar på att batteriet ska laddas så jag kan sätta igång och prova den!!
Kommer bli mycket fotande i sommar så jag lär mig alla funktioner!

Har även varit duktig och hjälpt pappa skruva ihop IKEA bokhyllan, gick förvånansvärt bra, lyckades sätta ihop hela hyllan felfritt, men när vi kom till att sätta ihop benen på den så gjorde vi alla fel man kunde tror jag och fick göra om 3 gånger :P Men det är ändå bra jobbat för att vara en IEKA-möbel. Så nu står bokhyllan klar och alla böcker och grejer är instoppade :) Åkte även till tippen ochs längde all karton med mera.

Ikväll blir det bastu och grillning med grabbarna senare. Good times.

Kort kort

Japp nu är frillan fixad. Kort hår igen, får väl se om jag nånsin kommer att
orka spara ut det igen. Hoppas på bättre look imorgon när jag får stya det själv och färga det också för den delen. Man kan ju inte gå runt med råttfärgat hår!
Det var väl ungefär det jag hann med idag som var något vettigt. Blev sen uppgång då gårdagen spenderades promenerandes större delen. Varför först på Tessans utspring på kungsholmen, mötte upp Maria i city och tog en fika och sen promenerade runt i lite olika butiker. Hamnade till slut i Odenplan och där lämnade Maria mig och promenerade till Kungsan och mötte upp Agnes, vandrade längs drottninggatan och kollade i lite butiker, hittade en kofta som jag kan ha över min klänning som jag ska ha på brorsans examen :)
Vi slutade till sist i gamla stan där vi satte oss på en pub vid kajen och snackade bort några timmar över en cider/vin eller två. Underbar dag, precis så en sommardag ska spenderas (frös dock aning när jag skulle gå hem i bara en tunn kofta).
Golf på fredag inget annat planerat. Vi får se vad veckan bjuder på. Hoppas på lite sol så man kan börja få en bränna! Om inte annat blir det väl bonnabränna på golfbanan.

Sommarlov

Förmodligen det sista sommarlovet i mitt liv. Inget jag oroar mig över dock. Ser fram emot att börja jobba på riktigt, flytta till ett vettigt ställe och sätta igång med livet på riktigt!
Denna sommar blir dock inte så mycket lov för jag fick jobba många veckor på Frida förlag. Ska bli jätteroligt att komma tillbaka! Men lite ledigt ska jag ha också.
Veckan som kommer är jag helt ledig och den ska bara spenderas med slappande, solande, klippning, shopping, fika, mys, ja allt sånt som man inte har tid med annars. Har också några projekt som jag ska roa mig med. Bland annat göra en inspirationspärm med saker som jag samlat från olika bloggar och andra ställen.

Igår var jag i stan hela dan och kollade när Joel sprang stockholm marathon. Dessvärre var det svårt att se honom bland ca 20'000 örviga som också hade fått för sig att de skulle springa 4,5 mil. Vid slutet på andra varvet var jag tvungen att åka hem för middag så jag missade precis när han sprang förbi vårt ställe, typsikt, men jag försökte i alla fall! Grymt skönt att bara hänga i stan med polarna alla fall, trots den otäcka blåsten.
Mumsig grillning när jag kom hem och mys med familjen. Idag blir det besök hos mormor och shopping i farsta med brorsan, förhoppningsvis hinner man steka lite också :)

Åka heeeeeeeeem

Japp idag är dagen D som jag väntat på så länge!
Äntligen sommarlov och jag ska åka hem! Det enda problematiska med detta är givetvis packningen. Har fått ner hälften av kläderna i 2/3 av väskan än så länge. Har också insett att det kommer bli förbaskat tungt, känns som att jag tar en taxi till stationen eftersom det inte går några vettiga bussar i den här stan.
Längtar hem sjukt mycket saknar alla mina vänner och mamma och pappa och brorsan. Ska enbart slappa de två första veckorna och sen blir det skåneland, lisseberg och ullared! Midsomamrfirande förmodligen på landet sen. Lite mer lediga oplanerade veckor, och sen jobba sista delen av sommaren. Har nu 7 veckor jobb om jag vill, är inte säker på om jag ska ta sista veckan också innan skolan börjar igen. Kanske är bra att vila upp sig lite inför sista rycket, men å andra sidan blir det trevligt med cash. Får se.
Borde återgå till packandet nu. Alla skor är nästa problem... :/

Hur vill man se ut då?

Såhär kanske?

Frisyr från Frilla.se

2 more days

Ja tvåd agar kvar i Sundsvall, 2 dagar kvar innan sommarlov, 2 dagar kvar till lycka. Har nog aldrig längtat så mycket efter sommarn som nu. Eller iofs längtar jag nog lika mycket varje vår men jag kommer inte ihåg det. Det är synd att vi har skola 9-5 de här sista dagarna så man inte hinner njuta lite av "sommarn" i Sundsvall. Men det är ändå inte varmt så lite strunt samma är det ju.
Nu måste jag iväg till kulturmagasinet och lyssna på 3ornas presentationer, hej hopp!

RSS 2.0